Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

мачовите влакна
Модератор: Paublo_Eskobar
- emilstankov
- новобранец
Re: мачовите влакна
пробвах това влакно но не останах с добро впечатление за него, когото си връзвах поводи на 3 повод се скъса и го изхвърлих директно в кофатаdundurma написа:Пробвайте мач влакното на LAZER
и ще останете приятно изненадани. Здраво,евтино и ПОТЪВАЩО влакно, наслука
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Влакното е за основна линия, не за поводи 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- mitko ribara
- ще става разбирач
аз ползвам trabucco
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На практика почти всяка корда става за мач защото така или иначе тя трябва да се потопи от самия риболовец, и не е задължително да пише, че е специално за мач. Има доста видове корди на които не пише, че са за мач, но потъват доста добре.
Иначе лично аз имам добри впечетления от Maver Dual Band, Colmic Race и Trabucco Match Sinking
Иначе лично аз имам добри впечетления от Maver Dual Band, Colmic Race и Trabucco Match Sinking
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Принципно е така, но Максима Хамелеон потъва перфектно сама, затова я уважавам много, но в Рибоко тази която имат вече е престаряла и не държи изобщо на възел -къса се като конец, а за съжаление не мога да я откриа на друго място в България. Някой ако знае къде има Максима да каже, че това влакно е просто уникално.dunavski написа:На практика почти всяка корда става за мач защото така или иначе тя трябва да се потопи от самия риболовец.......
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- Георги Кръстев
- сериозен играч
Колега бързичко престърява това влакно или поне това са моите впечатления.svilen_sa6kov написа: Максима Хамелеон потъва перфектно сама, затова я уважавам много, но вече е престаряла и не държи изобщо на възел -къса се като конец...
Защо не си вземеш дуал банд

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Влакната, които са специално за мач риболов потъват много по лесно, от колкото тия, които не са за такъв вид риболов. Вярно, че влакното трябва да се потопи от риболовеца, но едно влакно, ново и меко, което не е потъващо, а е плуващо - за болонезе, потъва много по-трудно, от колкото едно за мач.
Аз съм правил всякакви глупости и експерименти. На мач съм слагал плуващо влакно - е, няма такъв зор да го потопиш. То беше ново, меко и не потъва. На болонезе съм слагал мачово влакно - по-голяма простотия от това няма!!! Да ти потъва влакното и да не можеш да обереш "корема" между въдицата и плувката, а при опит за обиране се мести и се обира и плувка, и всичко
Ето защо, за мач - мачово влакно(потъващо), за боло - плуващо!
Колегата, който е предложил Лазера, не ви подвежда - добро влакно за парите си, потъва много бързо или казано най-общо - бюджетно решение! НО не очаквайте нещо невероятно
При следваща възможност ще се доверя на колегите, които предлагат Колмик и Мавер - блгодаря ви за предложенията!
Аз съм правил всякакви глупости и експерименти. На мач съм слагал плуващо влакно - е, няма такъв зор да го потопиш. То беше ново, меко и не потъва. На болонезе съм слагал мачово влакно - по-голяма простотия от това няма!!! Да ти потъва влакното и да не можеш да обереш "корема" между въдицата и плувката, а при опит за обиране се мести и се обира и плувка, и всичко

Ето защо, за мач - мачово влакно(потъващо), за боло - плуващо!
Колегата, който е предложил Лазера, не ви подвежда - добро влакно за парите си, потъва много бързо или казано най-общо - бюджетно решение! НО не очаквайте нещо невероятно

При следваща възможност ще се доверя на колегите, които предлагат Колмик и Мавер - блгодаря ви за предложенията!
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Пробвах Browning cenex - потъва перфектно. Много съм доволен от това влакно -става дума за бялото, на което си пише sinking, защото в доста магазини продавати Cenex,но черно, което е фидерно и не нотъва никак добре- проверено.
.

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Много съм доволен от Тубертини Афонданте - много добро влакно.
.

Аз също използвам Тубертини Афондианте и съм доволен. Потъва относително бързо, цената му е мноо добра като се има в предвид метража на ролката, има си кърпичка за почистване и възстановяване на потъващото свойство на използваните метри и добра здравина на възел. Единствения минус е, че не си отговаря на диаметъра, а е с 0.01мм по дебело. Моите 0.15мм и 0.17мм съответно отговарят на 0.16мм и 0.18мм.
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
От тези си доволен или???
Първото на Лазер е добро - потъва добре и на възел си се държи добре, но второто дето си го показал на формакс не става - потъва първите дна риболова после не ще. Мисля че това се дължи на факта, че повърхностното му покритие пада - много цапа това влакно с нещо черно и точно това черното като се махне малко от влакното не можеш да го потопиш вече.
Най добрете влакна според мен са Тубертини афонданте, Максима Хамелеон и Броунинг Ценекс мач, но последните две много бързо престаряват.
.

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Здравейте колеги,
до сега използвах Борунинг сенекс и съм много доволен, но му дойде времето за смяна. Не искам да слагам пак същото ми да опитам някое друго, спрял съм се на Колмик Рейс, четох и положителни и отрицателни мнения за него какво ще кажете да го слагам ли ??
до сега използвах Борунинг сенекс и съм много доволен, но му дойде времето за смяна. Не искам да слагам пак същото ми да опитам някое друго, спрял съм се на Колмик Рейс, четох и положителни и отрицателни мнения за него какво ще кажете да го слагам ли ??
Match Fishing :]
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Слагай го смело, влакното си е екстра 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
chirusa_bg написа:Слагай го смело, влакното си е екстра

Match Fishing :]