мачовите влакна

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
emilstankov
новобранец
новобранец

Re: мачовите влакна

Мнение от emilstankov »

dundurma написа:Пробвайте мач влакното на LAZER
и ще останете приятно изненадани. Здраво,евтино и ПОТЪВАЩО влакно, наслука :wink:
пробвах това влакно но не останах с добро впечатление за него, когото си връзвах поводи на 3 повод се скъса и го изхвърлих директно в кофата
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Влакното е за основна линия, не за поводи :shock:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

аз ползвам trabucco
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

На практика почти всяка корда става за мач защото така или иначе тя трябва да се потопи от самия риболовец, и не е задължително да пише, че е специално за мач. Има доста видове корди на които не пише, че са за мач, но потъват доста добре.
Иначе лично аз имам добри впечетления от Maver Dual Band, Colmic Race и Trabucco Match Sinking
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

dunavski написа:На практика почти всяка корда става за мач защото така или иначе тя трябва да се потопи от самия риболовец.......
Принципно е така, но Максима Хамелеон потъва перфектно сама, затова я уважавам много, но в Рибоко тази която имат вече е престаряла и не държи изобщо на възел -къса се като конец, а за съжаление не мога да я откриа на друго място в България. Някой ако знае къде има Максима да каже, че това влакно е просто уникално.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

svilen_sa6kov написа: Максима Хамелеон потъва перфектно сама, затова я уважавам много, но вече е престаряла и не държи изобщо на възел -къса се като конец...
Колега бързичко престърява това влакно или поне това са моите впечатления.
Защо не си вземеш дуал банд :) ? Аз съм изключително доволен.
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

Влакната, които са специално за мач риболов потъват много по лесно, от колкото тия, които не са за такъв вид риболов. Вярно, че влакното трябва да се потопи от риболовеца, но едно влакно, ново и меко, което не е потъващо, а е плуващо - за болонезе, потъва много по-трудно, от колкото едно за мач.
Аз съм правил всякакви глупости и експерименти. На мач съм слагал плуващо влакно - е, няма такъв зор да го потопиш. То беше ново, меко и не потъва. На болонезе съм слагал мачово влакно - по-голяма простотия от това няма!!! Да ти потъва влакното и да не можеш да обереш "корема" между въдицата и плувката, а при опит за обиране се мести и се обира и плувка, и всичко :oops:
Ето защо, за мач - мачово влакно(потъващо), за боло - плуващо!

Колегата, който е предложил Лазера, не ви подвежда - добро влакно за парите си, потъва много бързо или казано най-общо - бюджетно решение! НО не очаквайте нещо невероятно :wink:

При следваща възможност ще се доверя на колегите, които предлагат Колмик и Мавер - блгодаря ви за предложенията!
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Пробвах Browning cenex - потъва перфектно. Много съм доволен от това влакно -става дума за бялото, на което си пише sinking, защото в доста магазини продавати Cenex,но черно, което е фидерно и не нотъва никак добре- проверено.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Много съм доволен от Тубертини Афонданте - много добро влакно.
mr_miti
фен клуб-скобар

Мнение от mr_miti »

Аз също използвам Тубертини Афондианте и съм доволен. Потъва относително бързо, цената му е мноо добра като се има в предвид метража на ролката, има си кърпичка за почистване и възстановяване на потъващото свойство на използваните метри и добра здравина на възел. Единствения минус е, че не си отговаря на диаметъра, а е с 0.01мм по дебело. Моите 0.15мм и 0.17мм съответно отговарят на 0.16мм и 0.18мм.
Аватар
jakuto
новобранец
новобранец

Мнение от jakuto »

Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

От тези си доволен или???
Първото на Лазер е добро - потъва добре и на възел си се държи добре, но второто дето си го показал на формакс не става - потъва първите дна риболова после не ще. Мисля че това се дължи на факта, че повърхностното му покритие пада - много цапа това влакно с нещо черно и точно това черното като се махне малко от влакното не можеш да го потопиш вече.
Най добрете влакна според мен са Тубертини афонданте, Максима Хамелеон и Броунинг Ценекс мач, но последните две много бързо престаряват.
yxaaa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от yxaaa »

Здравейте колеги,
до сега използвах Борунинг сенекс и съм много доволен, но му дойде времето за смяна. Не искам да слагам пак същото ми да опитам някое друго, спрял съм се на Колмик Рейс, четох и положителни и отрицателни мнения за него какво ще кажете да го слагам ли ??
Match Fishing :]
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Слагай го смело, влакното си е екстра :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
yxaaa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от yxaaa »

chirusa_bg написа:Слагай го смело, влакното си е екстра :)

:smt023 :smt023 :smt023 Благодаря за бързия отговор.
Match Fishing :]
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”