Как да хфана шаран на Дунав

Модератор: sapuna

draga6kiq ribar
новобранец
новобранец

Как да хфана шаран на Дунав

Мнение от draga6kiq ribar »

Колеги даите някои савет как да хвана Шаран по Дунав
Аватар
hozata
новобранец
новобранец

Мнение от hozata »

Колега това е много трудно нещо
Аватар
hozata
новобранец
новобранец

Мнение от hozata »

Риболова на шаран по Дунава е свързан с много свободно време , много хранене на избрания участък и най важното много търпение
Аватар
hozata
новобранец
новобранец

Мнение от hozata »

Ако имаш тези условия за риболов ще имаш и успех
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Аз мисля че не е чак толкоз трудно. Фащаш го за ДРЪЖКАТА и готово :lol: :lol: :lol: МАИТАП колега.
А сега сериозно!!! Тази година, както и миналата шарани до 3 кг. излизат без проблем на качамак на пружина. Само трябва да разучиш на кои места в твоя регион излиза. А за по големи вече колегата hozata е прав. Много свободно време, хранене здраво и търпение :!:
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Аз не съм до дунав,но щети кажа.И преди бях писал,че когато бях на буните на Ряхово захранвах два дена със скъпите захранки,царевица и пробвах всички монтажи,но неще.По едно време дойде един дядо с стари въдици и макари.Изкара газов котлон и си свари чист качамак .Хърля на пружина и за няколко часа хвана над 6 шарана и то големи.Истината за дунав е качамак. :wink:
Аватар
hozata
новобранец
новобранец

Мнение от hozata »

На качамак се лови предимно пролетта и началото на лятото но аз залагам предимно на варена зряла царевица и хранене със същата
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Re: Как да хфана шаран на Дунав

Мнение от Stefko »

draga6kiq ribar написа:Колеги даите някои савет как да хвана Шаран по Дунав
Шаран на Дунав можеш да хванеш по същия начин както и на друг водоем :lol: : Единия начин е да познаващ добре местата, да разполагаш с достатъчно време и да храниш ЗДРАВО. Тогава успеха ти е почти гарантиран, като не е изключено да си отговориш и на въпроса "Как да хвана бял амур по Дунав" ;) :P
Втория начин е да не отговаряш на нито едно от горните изисквания, но пък да извадиш късмет и да го прилъжеш случайно /аз лично спадам към "вариант 2", което обяснява защо за около 15 г. на Дунава уловените от мен шарани се броят на пръсти :wink: :lol: :lol: :lol: /
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
snegk

Мнение от snegk »

Колеги искам предварително да кажа,че не се зяждам за това дето ще питам.Кажете ми как в това силно течение дето носи 100гр олово ще се захрани с царевица и ще стои. :wink:
Аватар
hozata
новобранец
новобранец

Мнение от hozata »

Значи колега варената царевица се смесва с гъста кал или глина.Сместа се прави на голями ПИТИ и се пускат малко над мястото на което ще хвърляш въдиците
snegk

Мнение от snegk »

Благодаря.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

snegk написа:Колеги искам предварително да кажа,че не се зяждам за това дето ще питам.Кажете ми как в това силно течение дето носи 100гр олово ще се захрани с царевица и ще стои. :wink:
Единия вариант е този, който казва колегата "hozata", а другите са: захранване на места с по-слабо (или никакво) течение; захранване малко по-нагоре от мястото, където ще ловиш, така че течението да го отнесе и да го докара баш където трябва :idea:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
snegk

Мнение от snegk »

Значи най добре е както каза 5 кила с мамка :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Просто разбираш къде се вади шаран , или така наречените шаранджийски места мяташ на пружина с качамак с куките в нея.

Слагай олово над пружината за да я задържиш по навътре.

ако течението позволява не ползвай пружина, а само качамака на оловото и куките в него.

Миналата и тази година има доста шаран в Дунава и ако не сега незна кога ще се лови що годе лесно :roll:
Аватар
hozata
новобранец
новобранец

Мнение от hozata »

Във Дунава има много закачки и ако използваш повече от една кука шанса да закачиш и скъсаш е по голям а съответно и да откачиш някоя трофеен екземпляр поради закачена втора или трета кука в някой камък или дънер,за това аз използвам само една кука след оловото.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”