Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Как да хфана шаран на Дунав
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Как да хфана шаран на Дунав
Колеги даите някои савет как да хвана Шаран по Дунав
- ceno cenov
- разбира нещата
Аз мисля че не е чак толкоз трудно. Фащаш го за ДРЪЖКАТА и готово
МАИТАП колега.
А сега сериозно!!! Тази година, както и миналата шарани до 3 кг. излизат без проблем на качамак на пружина. Само трябва да разучиш на кои места в твоя регион излиза. А за по големи вече колегата hozata е прав. Много свободно време, хранене здраво и търпение

А сега сериозно!!! Тази година, както и миналата шарани до 3 кг. излизат без проблем на качамак на пружина. Само трябва да разучиш на кои места в твоя регион излиза. А за по големи вече колегата hozata е прав. Много свободно време, хранене здраво и търпение

-
- и господ не е толокова добър
Аз не съм до дунав,но щети кажа.И преди бях писал,че когато бях на буните на Ряхово захранвах два дена със скъпите захранки,царевица и пробвах всички монтажи,но неще.По едно време дойде един дядо с стари въдици и макари.Изкара газов котлон и си свари чист качамак .Хърля на пружина и за няколко часа хвана над 6 шарана и то големи.Истината за дунав е качамак. 

Re: Как да хфана шаран на Дунав
Шаран на Дунав можеш да хванеш по същия начин както и на друг водоемdraga6kiq ribar написа:Колеги даите някои савет как да хвана Шаран по Дунав

Втория начин е да не отговаряш на нито едно от горните изисквания, но пък да извадиш късмет и да го прилъжеш случайно /аз лично спадам към "вариант 2", което обяснява защо за около 15 г. на Дунава уловените от мен шарани се броят на пръсти

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Единия вариант е този, който казва колегата "hozata", а другите са: захранване на места с по-слабо (или никакво) течение; захранване малко по-нагоре от мястото, където ще ловиш, така че течението да го отнесе и да го докара баш където трябваsnegk написа:Колеги искам предварително да кажа,че не се зяждам за това дето ще питам.Кажете ми как в това силно течение дето носи 100гр олово ще се захрани с царевица и ще стои.

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Просто разбираш къде се вади шаран , или така наречените шаранджийски места мяташ на пружина с качамак с куките в нея.
Слагай олово над пружината за да я задържиш по навътре.
ако течението позволява не ползвай пружина, а само качамака на оловото и куките в него.
Миналата и тази година има доста шаран в Дунава и ако не сега незна кога ще се лови що годе лесно
Слагай олово над пружината за да я задържиш по навътре.
ако течението позволява не ползвай пружина, а само качамака на оловото и куките в него.
Миналата и тази година има доста шаран в Дунава и ако не сега незна кога ще се лови що годе лесно