Лодка задвижвана с педали

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Лодка задвижвана с педали

Мнение от gogibo »

СЗХристов,от къде ги намираш тия неща бе човек?Половин ден ги разглеждам и им се
кефя.Благодаря ти!Ще е полезно за колегите,които мислим в тая насока.Това последното
го виждам в действие с 2бр ръчни дрелки.Имам едната/нова-немска/,ама другата?Не ми
се ще с флекса,който пазя като спомен,защото сваля оборотите/2.75:1/.От клипа се
вижда,че има още мегдан за оборотите на винта,а туй ще рече и по висока скорост.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

gogibo написа:СЗХристов,от къде ги намираш тия неща бе човек?Половин ден ги разглеждам и им се
кефя.Благодаря ти!Ще е полезно за колегите,които мислим в тая насока.Това последното
го виждам в действие с 2бр ръчни дрелки.Имам едната/нова-немска/,ама другата?Не ми
се ще с флекса,който пазя като спомен,защото сваля оборотите/2.75:1/.От клипа се
вижда,че има още мегдан за оборотите на винта,а туй ще рече и по висока скорост.
Видях някъде двигателче,което се инсталира под лодките и с него можеш да паркираш лодката толкова прецизно между две други лодка,все едно паркираш кола.Може да се ползва за много цели,като например,преместване на няколко метра в страни,назад или напред,да следваш голяма риба и да обираш влакно при положение че ти взима аванс и ти свършва влакното.Няма да плаши рибата,тихи са и малко харчат.Набарах ги в Ибея,обаче са едни цифри,към то 1000 и кусур долара :lol: :lol: :lol: Мислех си за твоето флексче,перфектно става,иска се да се измисли ел.моторче,има ги всякакви, със захранване от акумулатор и телескопично повдигане и пускане за да не се строши при бързо каране или при излизане на плитко.Също така,може да се помисли за капсуловането му и да се направи водонепропускливо.Само такива неща ми се въртят из главата от известно време,по-точно от както си пуснал темата за шпертплата :lol: :wink: :wink: Ще потърся да намеря снимки и ще ги кача :mrgreen:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Кроки,хванах се за думите ти -"телескопично повдигане".Подай малко повече та да мисля,защото ако"шпертплатовия"удари нещо масивно у водата,което съм пропуснал
да заобиколя или ще се откъсне,или ще порази транеца.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Е,сега на момента няма как да го измисля :lol: Аз говорех за телескопично повдигане на малките двигателчета,които тук разнищваме и по-точно за това,което съм качил в другата тема,дето наместват лодките по кейовете с джойстик :lol: :lol: :lol: Искам обаче да помисля по твоя въпрос и да ти кажа още от сега,пак се връщам на затварянето на системата,защото ако го направиш и е в алуминиев кожух,нямаш проблеми да присадиш стойка от стар двигател за захващане и двигателя ще се вдига и сваля както са всички !!!Това на първо четене,и друго,как точно го захващаше шпертплатовия,качи снимка да го видя.ако пък го има захващането в първите ти постове със снимките,ще го видя там да си припомня и да мисля :idea: :wink:

Изображение за това говорех да е с телескопично повдигане за да се предпазва и за "винтовертния" двигател :wink:

gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Любо,съвсем объркахме темите.Виж отговора ми при "шпертплатовия".
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Жечееееееееев,мести и събери двете теми в едно че стана мазало,плииийз :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Джагър,хем се смея,хем си мисля за това ти хрумване с тръбата и фунията от другата тема.
Кво ще стане,ако педалите въртят помпа,която смуче вода изпод лодката,а тръба с по малък диаметър изхвърля същата вода зад лодката-ДЖЕТ задвижване с педали.
Горивото за тоя "водомет"или джет ще е тройка кебапчета и една бира за половин ден!!..
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

gogibo написа:Джагър,хем се смея,хем си мисля за това ти хрумване с тръбата и фунията от другата тема.
Кво ще стане,ако педалите въртят помпа,която смуче вода изпод лодката,а тръба с по малък диаметър изхвърля същата вода зад лодката-ДЖЕТ задвижване с педали.
Горивото за тоя "водомет"или джет ще е тройка кебапчета и една бира за половин ден!!..
А бе приятелю, аз исках да пусна малко майтап, че мозъкът ми взе да пуши вече, а ти ми подхвърли още една идея. Ще прегори реотана ми бе човече :lol: :lol: :lol: .
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

И при мене е така,ама нали за туй сме от една "кръвна група".
Творческото,както забелязваш,е на изчезване,та дай Боже да го съхраним и
да го развием.Па ,ако некой захване-Добре дошъл е в отбора!
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

:arrow: :roll: нещо съм пропуснал :x дайте линк към "шперпалтовия" или так каквото е :roll:

:drinkers:
...и наслука
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

szhristov написа::arrow: :roll: нещо съм пропуснал :x дайте линк към "шперпалтовия" или так каквото е :roll:

:drinkers:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=29&t=47143
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Джагър ме изпревари,ама подозирам,че и ти си за отбора на мислещите/след тия ти
публикации/.Виж темата - извънбордов м. от шпертплат несериозно...или на сериозно...?
Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pezz »

В тази насока на мислене може да се получи нещо като "турбо"задвижвано с педали. :lol: :lol: :lol:
чрез намаляване на диаметъра на тръбите да се получи по голямо налягане на изходната струя за по голяма скорост.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Е така де.Даже,ако се приложи двупосочна бутална помпа КПД-то,мисля че
ще се увеличи.Само предполагам?...-имат думата знаещите.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

gogibo написа:...........

Да,бе да! Толкова може да трябва на теб (като ти гледам снимките) :wink: А за някои,които сме 110+кг :smt017 :smt102 Поне Х 3 пъти :D
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”