Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Лодка задвижвана с педали
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Лодка задвижвана с педали
СЗХристов,от къде ги намираш тия неща бе човек?Половин ден ги разглеждам и им се
кефя.Благодаря ти!Ще е полезно за колегите,които мислим в тая насока.Това последното
го виждам в действие с 2бр ръчни дрелки.Имам едната/нова-немска/,ама другата?Не ми
се ще с флекса,който пазя като спомен,защото сваля оборотите/2.75:1/.От клипа се
вижда,че има още мегдан за оборотите на винта,а туй ще рече и по висока скорост.
кефя.Благодаря ти!Ще е полезно за колегите,които мислим в тая насока.Това последното
го виждам в действие с 2бр ръчни дрелки.Имам едната/нова-немска/,ама другата?Не ми
се ще с флекса,който пазя като спомен,защото сваля оборотите/2.75:1/.От клипа се
вижда,че има още мегдан за оборотите на винта,а туй ще рече и по висока скорост.
- krokibg
- учете се от него
Видях някъде двигателче,което се инсталира под лодките и с него можеш да паркираш лодката толкова прецизно между две други лодка,все едно паркираш кола.Може да се ползва за много цели,като например,преместване на няколко метра в страни,назад или напред,да следваш голяма риба и да обираш влакно при положение че ти взима аванс и ти свършва влакното.Няма да плаши рибата,тихи са и малко харчат.Набарах ги в Ибея,обаче са едни цифри,към то 1000 и кусур долараgogibo написа:СЗХристов,от къде ги намираш тия неща бе човек?Половин ден ги разглеждам и им се

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Кроки,хванах се за думите ти -"телескопично повдигане".Подай малко повече та да мисля,защото ако"шпертплатовия"удари нещо масивно у водата,което съм пропуснал
да заобиколя или ще се откъсне,или ще порази транеца.
да заобиколя или ще се откъсне,или ще порази транеца.
- krokibg
- учете се от него
Е,сега на момента няма как да го измисля
Аз говорех за телескопично повдигане на малките двигателчета,които тук разнищваме и по-точно за това,което съм качил в другата тема,дето наместват лодките по кейовете с джойстик
Искам обаче да помисля по твоя въпрос и да ти кажа още от сега,пак се връщам на затварянето на системата,защото ако го направиш и е в алуминиев кожух,нямаш проблеми да присадиш стойка от стар двигател за захващане и двигателя ще се вдига и сваля както са всички !!!Това на първо четене,и друго,как точно го захващаше шпертплатовия,качи снимка да го видя.ако пък го има захващането в първите ти постове със снимките,ще го видя там да си припомня и да мисля

за това говорех да е с телескопично повдигане за да се предпазва и за "винтовертния" двигател 

Любо,съвсем объркахме темите.Виж отговора ми при "шпертплатовия".
- krokibg
- учете се от него
Жечееееееееев,мести и събери двете теми в едно че стана мазало,плииийз

Джагър,хем се смея,хем си мисля за това ти хрумване с тръбата и фунията от другата тема.
Кво ще стане,ако педалите въртят помпа,която смуче вода изпод лодката,а тръба с по малък диаметър изхвърля същата вода зад лодката-ДЖЕТ задвижване с педали.
Горивото за тоя "водомет"или джет ще е тройка кебапчета и една бира за половин ден!!..
Кво ще стане,ако педалите въртят помпа,която смуче вода изпод лодката,а тръба с по малък диаметър изхвърля същата вода зад лодката-ДЖЕТ задвижване с педали.
Горивото за тоя "водомет"или джет ще е тройка кебапчета и една бира за половин ден!!..
А бе приятелю, аз исках да пусна малко майтап, че мозъкът ми взе да пуши вече, а ти ми подхвърли още една идея. Ще прегори реотана ми бе човечеgogibo написа:Джагър,хем се смея,хем си мисля за това ти хрумване с тръбата и фунията от другата тема.

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
И при мене е така,ама нали за туй сме от една "кръвна група".
Творческото,както забелязваш,е на изчезване,та дай Боже да го съхраним и
да го развием.Па ,ако некой захване-Добре дошъл е в отбора!
Творческото,както забелязваш,е на изчезване,та дай Боже да го съхраним и
да го развием.Па ,ако некой захване-Добре дошъл е в отбора!
- szhristov
- ще става разбирач

...и наслука
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=29&t=47143szhristov написа:![]()
нещо съм пропуснал
дайте линк към "шперпалтовия" или так каквото е
![]()
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Джагър ме изпревари,ама подозирам,че и ти си за отбора на мислещите/след тия ти
публикации/.Виж темата - извънбордов м. от шпертплат несериозно...или на сериозно...?
публикации/.Виж темата - извънбордов м. от шпертплат несериозно...или на сериозно...?
- pezz
- вече хвърля и на тежко
В тази насока на мислене може да се получи нещо като "турбо"задвижвано с педали.
чрез намаляване на диаметъра на тръбите да се получи по голямо налягане на изходната струя за по голяма скорост.

чрез намаляване на диаметъра на тръбите да се получи по голямо налягане на изходната струя за по голяма скорост.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
Е така де.Даже,ако се приложи двупосочна бутална помпа КПД-то,мисля че
ще се увеличи.Само предполагам?...-имат думата знаещите.
ще се увеличи.Само предполагам?...-имат думата знаещите.
- трапера
- сериозен играч
gogibo написа:...........
Да,бе да! Толкова може да трябва на теб (като ти гледам снимките)

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star