Продадоха дупките на Ръжево конаре?!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

kalata1912
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Продадоха дупките на Ръжево конаре??????????!!!!!!!!!!!!

Мнение от kalata1912 »

наистина ве4е няма кьде да се ходи в нашият район!дупките и тези на рьжево и на махалата си бяха предпо4итаната за мен дестинация :smt010 .колко до новите собственици :finga: :finga:
vui4o1
новобранец
новобранец

Мнение от vui4o1 »

Господари на ефирааааа!!! :axe:
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Няма да е зле да се организирате няколко колеги и да проучите въпроса по единствения възможен начин, чрез официална информация от общината, в която се намират дупките. Ако оттам ви потвърдят, тогава вече няма какво да ви помогне ... Австриецът ще каже "няма да ви пускам, щото има тежки машини и ако на някой нещо се случи, аз съм отговорен" ....
Играхме я тази игра за Ямболската Гърла - прекрасен водоем, но след като бе взет на концесия за добив на инертни материали, хлопнаха бариерата и риболовът умря ... Благодарение на няколко будни и граждански активни колеги бе организиран протест на място, вдигна се шум, но въпреки това резултат няма ...

Дано успеете да извоювате правата си в тази ненормална държава, колеги!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

mita4eto написа:Няма да е зле да се организирате няколко колеги и да проучите въпроса по единствения възможен начин, чрез официална информация от общината, в която се намират дупките. Ако оттам ви потвърдят, тогава вече няма какво да ви помогне ... Австриецът ще каже "няма да ви пускам, щото има тежки машини и ако на някой нещо се случи, аз съм отговорен" ....
Играхме я тази игра за Ямболската Гърла - прекрасен водоем, но след като бе взет на концесия за добив на инертни материали, хлопнаха бариерата и риболовът умря ... Благодарение на няколко будни и граждански активни колеги бе организиран протест на място, вдигна се шум, но въпреки това резултат няма ...

Дано успеете да извоювате правата си в тази ненормална държава, колеги!
За съжаление си много прав. Докато съществува системата "Мой /или наш/ човек"и докато е в сила поговорката, че който плаща-той поръчва... :cry: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Момчета,толкова години се дъвчи едно и също,обаче Вие като дървени глави,нищо не поемате.Кога най-после ще разберете че няма да има водоеми както беше през комунизма,да се разкарвате когато и където си искате и да ловите където си искате.Ще стане както е по света,Вие какво си въобразявате,че ще върнете комунизма,но само за водоемите ли ???Спрете се вече бе,арендатори,наематели,собственици на водоеми,направили ги на собствена земя,всички са ви криви.Повтарям го за стотен път,държавата взима пари от наеми,тя не е във състояние да се грижи за всяка дупка в държавата и най-важното,започнете да уважавате частното,ако не искате един ден да се събудите и всичко което имате пак да е национализирано а Вие да се редите по опашките в магазините за кило банани и да ходите за риба без да плащате,защото няма да им какво да ядете.Това което беше,безвъзвратно си замина,няма да се върне и това е.Държавата няма да зарибява вече а ние да ловим,тая умря и сега се прави както е на вън,които иска,взима под наем,а какво ще прави си е негова работа.Знам какво е чувството когато на човек му дръпнат пържолата из под носа,до вчера е било свободно,днес обаче не е и това е,какво ще направите а ???? Ще Ви отговоря - едно голямо НИЩО.Това е истината и колкото по-бързо я разберете,толкова по-малко нерви ще си образувате.Познавате ме колко съм директен,а това което пиша е факт и самата истина.Много,много не си го слагам на сърце,кой и колко ще ме псува,въпроса е да си отговори сам на някои въпроси и да асимилира има ли право да подскача или не.95% от земите национализирани от комунистите са вече върнати на хората,кой-каквото е имал да си прибира го е прибрал/които не си е взел бащинията,да го духа /.Друг е въпроса че и доста окрадоха разни крадливи мекерета от поземлените комисии,няма и не можете нищо да направите,само се дразним тук един-друг.За Ямболската баластиера пак писахме и дадох даже съвет на човека които подскачаше,какво евентуално може да се направи,обаче ако не е един,ще е друг и пак ще наслагат бариери.Антона е заграден през средата,пищяха,ходиха напред-назад да се жалват,а отговора беше че Антонивановци не е булевард Москва и че петното е дадено на човек които иска да гледа пъстърва и на държавата не и дреме че някои искал да лови риба на тролинг и искал да минава от там но имало въжета.Претенции можем да имаме само тогава,когато имаме документ за собственост на дядовци,бащи и майки,всичко друго е само празни приказки.Държавата е собственик и тя решава под наем ли ще се дават,на концесия ли или ще продават.Който има пари,желание и възможност да се откачи от града и да се опитва да прави бизнес,ще го прави.Онзи ден са дадени още водоеми под наем,аренда и т.н и ще се дават защото са пари за бюджета,друг е въпроса къде отиват.Има хора,заложили апартаменти,земи и всичко което имат за да си вземат водоем и да се опитват да направят пари за издръжка на себе си и семействата ама това какво Ви бърка,вие искате само риба да ловите но друг да я пуска :idea: :idea: :idea:

Събират се пари за зарибяване,от стотици хора във форумите,само 40-50 човека участват активно във тези начинания,другите само пищят и се оплакват а имат и претенции.Правят се сдружения,единственото нещо което ще подреди нещата и ще даде на отделни групи хора от цялата страна да контролират водоемите,да зарибяват и да ги опазват.После ще се сдружават и ще си ловим пак навсякъде.Така че,спрете да плачете и се замислете какво точно може да се направи,как да се съюзим и да направим големите водоеми които са свободни рай за риболов,пълни с риба и т.н.Първо да се научим на толерантност,да се научим да си почистваме след нас/някои го правят/и тогава да имаме претенции.Слагайте кръст и продължавайте напред,някои плаща наем и той решава какъв ще е режима,ние само можем да спорим тук и то без основание защото има държава и тя дава тези неща под наем или аренда и нито Вие,нито които и да е може да промени тези неща,просто когато трябваше да се променят нещата кардинално,просто изтървахме момента пак бяхме за риба и сега ще си теглим от главите :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Прав си, бат' Любо!
Реално погледнато, можем да имаме претенции единствено и само към нещо, за което имаме документ за собственост. Права и допълнителни преимущества - тук почва вече дискусията. Но отново си прав в края на поста си, че сме изпуснали момента ...

Много пъти съм изразявал мнението си, че според мен единственият възможен път агнето да е цяло и вълкът да е сит е под формата на сдружения по региони, които си сътрудничат, да се стопанисват големите водоеми и реките - от ясно по-ясно е. Арендованите водоеми не ги коментирам - собствениците си решават какво и как ще правят. Дано не е много далеч във времето моментът, в който сдруженията ще функционират, всички ние да сме членове на едно или няколко такива и всички ние взаимно да стопанисваме и се грижим за водоемите ни - но ЯСНО РЕГЛАМЕНТИРАНО!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

mita4eto написа:Прав си, бат' Любо!
Реално погледнато, можем да имаме претенции единствено и само към нещо, за което имаме документ за собственост. Права и допълнителни преимущества - тук почва вече дискусията. Но отново си прав в края на поста си, че сме изпуснали момента ...

Много пъти съм изразявал мнението си, че според мен единственият възможен път агнето да е цяло и вълкът да е сит е под формата на сдружения по региони, които си сътрудничат, да се стопанисват големите водоеми и реките - от ясно по-ясно е. Арендованите водоеми не ги коментирам - собствениците си решават какво и как ще правят. Дано не е много далеч във времето моментът, в който сдруженията ще функционират, всички ние да сме членове на едно или няколко такива и всички ние взаимно да стопанисваме и се грижим за водоемите ни - но ЯСНО РЕГЛАМЕНТИРАНО!

Митаче,и сдружения се направиха и хора със собствени средства зарибяват,пазят и се борят с бракониери и всякакви,но Българина е гадно племе,може само да намира кусури,да плаче,плюе и завижда а сам той нищо да не прави.За едно зарибяване ги няма никакви а иначе пълнят живарниците като касапи.Това е проблема,иначе като седнем на бира всички сме приятели,говорим за положението и всеки се съгласява че таса трябва да бъде.Дойде ли момента за действие,всички си бият дуспата ама пред компа са велики,това щели да направят,онова да направят и накрая едно голямо усрано НИЩО :lol: :lol: :lol:

Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Абе, нищо против частната собственост нямаме.Разбира се ,че всеки частен собственик който инвестира и се грижи за водоем предоставен му от държавата на концесия и под друга форма е достоен за уважение и колкото повече хора има , толкова по-добре.
В случая , обаче не става дума за това, а за някакъв си самозванец, който срещу определен подкуп(дарение) към общината или по други задкулисни начини успява да придобие за ползване водоем , в който не е пуснал и една риба.На всичкото отгоре иска да продава рибата от водоема , за която не е положил никаква грижа на кг.
Кажи ми сега Любо - къде е Киро на кирия?
Лошото е ,че както ти самия си казал в предишния пост - на компа всички сме богове, а като стане въпрос за конкретни действия си трайкаме.
Здраве да е - като се смени кмета ще се смени и стаута на водоема и собственика :).
Добре ,че за сега не се е намерил някой да прегради Марица и да за вземе да се пише собственик и на реката :)
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от ivcho79 »

Колега,не си много прав във случая,защо реши че водоема е придобит с подкупи и рушвети,ако някой има доказателство за нещо подобно нека да сезира органите на реда и прокуратурата.Не мисля,че някой би пуснал водоем за спортен риболов само с каракуда и да чака от това да забогатее.В момента всички само гадаем,каква ли ще е съдбата на този водоем,ама дали ще го зарибят дали ще го пуснат за риболов и т.н. според вас по добре ли ще е мургавите "българи" да се разхождат денонощно с мрежи,търмъци и бомби и да му видят сметката за норматив.Лично мое мнение е,че всяко нещо за което се полагат някакви грижи дава добри резултати.Относно това дали могат да заградят Марица и да кажат еди какво си,да могат,веднага ти давам пример с река Искър,в горното и течение е преградена на две места и в момента преграждат над Роман,така,че не се косете за такива дребни неща,има достатъчно свободни водоеми за да чешете крастата.Айде със здраве и наздраве :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Чета,чета и се чудя - дали да се включа или не,ама не се сдържах.Сгласен съм с мненията,че е хубаво да има водоеми под аренда,още повече когато те се стопанисват добре и предоставят добри условия за спортен риболов.Ама все пак да се дават всякакви водоеми,включително и реки или части от тях,малко вече съм против.Със сина ми имаме риболовни билети - единия да си лови във ваната,а другия в тоалетната чиния. :lol: :lol: :lol: Тогава за какво да я има ИАРА - да раздават всяка локва с вода на арендатори и те да си се грижат за водоемите.А що се отнася до бракониерите:мислите ли,че ако някой държи огромен язовир под аренда ще успее да го контролира и да се справи с тях?Аз - НЕ.
Изображение
Изображение
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

ivcho79 много си далеч от истината и какво мислиш ,че ще направиш като ми намалиш репутацията............ :lol: :lol: :lol:
Със сина ми имаме риболовни билети - единия да си лови във ваната,а другия в тоалетната чиния. :lol: :lol: :lol:
- ето, колегата го е казал много добре, пожелавам ти на теб да изпиташ същото чувство.
Не отричам - аз също съм за това да има и платени водоеми, добре зарибени и поддържани и бих ги посетил 3,4 пъти в годината, ама кефа да хванеш риба в свободен водоем е многократно по-голям отколкото на платен рибарник.Лошото е ,че не всички колеги имат финансови възможности да посещават постоянно платени водоеми - да ловят риба в рибарниците и после да размахват по форумите снимки наляво и надясно.Не всички колеги имат възможност (свободно време и пари) да кръстосват цялата страна - да се вдигнат примерно от Пловдив до Дунава или от Пловдив до Ивайловград в търсене на свободен водоем , в който да си намокрят червея...
Ама какво ли съм взел да се разпростирам - това нещо , хора като теб няма как да го разберат.
Хайде, остани си със здраве - няма да ти намалявам и без това ниската репутация :lol: :lol: :lol:
trifonoff68
новобранец
новобранец

Мнение от trifonoff68 »

Колеги много се радвам че има оживена дискусия и различни мнения.Много съм далеч от мисълта че не трябва да има часни водоеми но все пак всяка година се вадят билети именно заради такива водоеми.Не всякога човик има финансовите възможности да отиде на платено.Говорм за зарибяване дружества и т.н. а каде отиват парите от риболовните билети?????........Там е въпроса ! Около Пловдив има 2-3 места за свободен риболов 1% от постапленията да се използва за зарибяване и системен контрол от ИАРА щеше да бъде рай. Мога още да ръсаждавам по темата но спирам. Моята цел беше колегите от региона да се организираме и да проучим нещата и тогава да се помисли какво може да се направи по въпроса а не да се караме тука.Предния колега е много прав че на компа и по бира сме много смели.Още веднъж се извинявам ако съм обидел някого!!! :drinkers:
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

Нека и аз да кажа няколко думи.
Ако си спомняте,едната дупка беше направена преди време на рибарник от предишния собственик и имаше доста едри риби вътре.Да,ама дигата се срути, двете дупки се съединиха и рибата премина и в другата дупка.Нали всички ние тогава се радвахме,че изведнъж започнахме да ловим хубави и едри риби там/поне аз съм хващал/.Но повечето от нас си ги прибираха,а не ги връщаха на собственика,нали.Аз лично винаги съм си връщал рибата обратно,но това е по-скоро въпрос на убеждение,затова не искам да го обсъждам.
Дупките на Ръжево Конаре винаги са били любимият ми водоем и ще продължа да го посещавам дори да стане срещу заплащане.
Относно новата собственост - ако някой колега има начини,канали и връзки да провери или установи дали отдаването е незаконно,нека го направи и покаже тук.Но ако всичко е минало по законната тръжна процедура,няма нужда предварително да нападаме човека.Може пък дяволът да не е толкова черен и да продължима да се радваме на хубавия водоем.Пък и знае ли се - може пък да се инвестира и да стане с доста по-добри условия откъм чистота и пр.
Бат`Любо,подкрепям мнението относно бизнеса и частната собственост,защото арендоването на водоем си е бизнес.Ако не развиваш и не ръководиш добре бизнеса си - си обречен на провал,т.е. ако само прибираш пари от такси,без да инвестираш в зарибяване и инфраструктура - грози те фалит и това е ясно за всички ......
Ще завърша дългото си писание с това,че за да имаш - първо трябва да дадеш,т.е. ако искаме да ловим риба независимо на свободен или на арендован водоем,първо трябва да се променим самите ние.Докато пълним торбите с маломерна риба и намаляваме популацията - останалото е без значение ...........
Успех и късмет на всички - забраната е към края ........ :drinkers:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Не мисля че има толкова нагъл човек,които без да има законово основание,да си заграбва имот,водоем или каквото и да е.Убеден съм че човека е играл на търг,друг е въпроса колко честен и открит е бил търга :idea: :idea: :idea: За това обаче си има органи и те са хората които казват дали е законово придобит или не !!!Проблема ще ви кажа какъв е,проблема е в това че до вчера беше свободен а днес има собственик,което наистина лишава риболовците от едно място за свободен риболов,обаче какво да се направи,държавата го е дала под наем и човека го е взел.Преглъщате факта че вече е взет и продължаваме нататък.Както каза един колега,свободните водоеми са достатъчно,няма смисъл да се дръглим тук за неща които са законово обосновани и няма какво да се направи.Ако греша и човека е самозванец,заграбил дупките,ще ви взема една каса каквото пиета.Ако не,аз ще пия няколко ракии от Вас :lol: :lol: :lol: :drinkers:

Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Ракиите не са проблем - имаш ги и в двата случая :lol: :lol: .Аз, обаче говоря за дупките на Махалата , където стария собственик на кариерата се е отказал и кмета ги е дал на друг собственик по свое осмотрение(не съм чул да е имало търг).Преди време общината бе хванала един образ от селото да събира такса незаконно от риболовците без да издава никакъв документ.Който ходи редовно на тези дупки го знае бай Живко дето събираше незаконната такса без да отчита нищо - някои минавахме с шише ракия или кутия цигари тогава :).Сега предполагам ,че работата е подобна, ама този новия "собственик" е по-безкомпромисен и алчен - решил да ми продава рибата на кг.
Виж за дупките на Ръжево Конаре знам ,че ги е взел някакъв австриец уж - там сигурно е имало търг и т.н....
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”