Спининг American rodsmiths

Модератори: Павел Иванов, sestrata

angelloit
новобранец
новобранец

Спининг American rodsmiths

Мнение от angelloit »

Здравейте, нов съм тук и отскоро се влюбих в спининга, за това искам да ви се похваля какво си купих и да си кажи те мнението. Търсих дали има нещо подобно но виждам че в България не се продават много американски неща, докато в Украйна и Русия са голям хит. Четох също така и италианските форуми, и те също се възхищават на американските пръчки и шнурове...
слагам линк http://americanrodsmiths.com/limit-stix модела на пръчката е CS 60 UL. Единственото неудобство е че не се разглобява както обичните пръчки но пък за това чувствителноста е много добра и на замятане от другите на две части. Макарата която си взех е Quantum На 8 Лагера http://www.simplyfishingtackle.co.uk/qu ... p-821.html
А шнурът е Cortland 150 YDS 15 LB
Воблерите които купих са американски Reef runner и също така малко руски воблери които са доста добри тук и не много скъпи.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Re: Спининг American rodsmiths

Мнение от pachosz »

ЧЕСТИТО!!!
Изглеждат супер! И пръчката и макарето :D
Да им направиш подобаващо сефте :smt023
А отзивите после - тук пиши пак :wink:
angelloit
новобранец
новобранец

Мнение от angelloit »

Мерси, в неделя си пристигам в БГ и веднага ще ги пробвам, и сега ме сърби ръката на реката до нас, но не искам да ги разопаковам.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

angelloit написа:... в България не се продават много американски неща, докато в Украйна и Русия са голям хит.
Добре дошъл, Колега. Радостно е, че си запален по тази риболовна техника както всички нас. Желая ти много вълнуващи мигове с новите такъми с големи и хубави риби.

Все пак ми се иска да коментирам някои моменти от поста ти, касаещи американските неща, които си закупил. Въдиците "American rodsmiths" всъщност не са съвсем американски. Както повечето малки компании е създадена с идеята "to test and provide"... т.е. разбирай да предложи на американския пазар добри китайски въдици, лично тествани от екипа на фирмата. Макарите Quantum също се произвеждат в Китай.

Ако си фен на американските въдици, огледай продукцията на St Croix, Lamiglas, G Loomis, Fenwick, Falcon и др. които са наистина произведени в САЩ или уникатите на някой от популярните американски родбилдъри работещи с техни колена.
Някои от тези фирми са добре представени в България /St Croix например/

Успех!
angelloit
новобранец
новобранец

Мнение от angelloit »

Не съм фен на определена страна или на марка, просто четох за качеството, а относно че са китайски не съм абсолютно съгласен, тъй-като възможно е графита да е произведен в китай, но пръчките се сглобяват в Америка. Те и шимано също се произвеждат в Китай....така че и там срещу заплащане се произвеждат добри стоки. Интересуваше ме мнеието за шнура, тъй-като имах честа да се запозная със световния шампион на Украйна с който и дружим, и лчно тои ми го похвали и препоръча!!!
Мерси за пожеланията за голям улов.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

angelloit написа:... но пръчките се сглобяват в Америка...
Със сигурност не се сглобяват в Америка и единственото американско в тях са собствениците на фирмата . И аз както адаша ( сестрата ) ловя основно с наистина американски въдици , изработени и сглобени в Америка , на фирмите Г.Лоомис , Ст. Кроа и Ламиглас . Това в случаят няма никакво значение , важното е такъма на теб та ти допада !

пп - от кога Украйна имат световен шампион по спининг :roll: Да нямаш предвид републиканският такъв ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

angelloit написа:честа да се запозная със световния шампион на Украйна...
:D :D :D Предай му чест и почитания на Световния Шампион на Украйна.

Относно въдиците, прочети :arrow: http://www.tackletour.com/reviewamrh3tuambr.html

Това е платено ревю на топмодела на American Rodsmiths - H3TUA-MBR с цена 399.- долара

Обърни внимание:
American Rodmith's H3TUA-MBR Specifications
Manufacturing Country China (blank from Japan)
Произведена в Китай с японска бланка. :idea: Думата "Америка" присъства само в името на фирмата... :lol:

Относно Шимано... нека не ги намесваме. Те са тема на друг разговор.

Сега за влакното...Терминът "шнур" не се използва в спининга, за да не се бърка с шнура при мухарите, макар силата и световната популярност на Кортланд да се дължи именно на мухарските шнурове. :D Символът на плетеното влакно в Америка е POWER PRO.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”