Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг American rodsmiths
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Спининг American rodsmiths
Здравейте, нов съм тук и отскоро се влюбих в спининга, за това искам да ви се похваля какво си купих и да си кажи те мнението. Търсих дали има нещо подобно но виждам че в България не се продават много американски неща, докато в Украйна и Русия са голям хит. Четох също така и италианските форуми, и те също се възхищават на американските пръчки и шнурове...
слагам линк http://americanrodsmiths.com/limit-stix модела на пръчката е CS 60 UL. Единственото неудобство е че не се разглобява както обичните пръчки но пък за това чувствителноста е много добра и на замятане от другите на две части. Макарата която си взех е Quantum На 8 Лагера http://www.simplyfishingtackle.co.uk/qu ... p-821.html
А шнурът е Cortland 150 YDS 15 LB
Воблерите които купих са американски Reef runner и също така малко руски воблери които са доста добри тук и не много скъпи.
слагам линк http://americanrodsmiths.com/limit-stix модела на пръчката е CS 60 UL. Единственото неудобство е че не се разглобява както обичните пръчки но пък за това чувствителноста е много добра и на замятане от другите на две части. Макарата която си взех е Quantum На 8 Лагера http://www.simplyfishingtackle.co.uk/qu ... p-821.html
А шнурът е Cortland 150 YDS 15 LB
Воблерите които купих са американски Reef runner и също така малко руски воблери които са доста добри тук и не много скъпи.
- pachosz
- сериозен играч
Re: Спининг American rodsmiths
ЧЕСТИТО!!!
Изглеждат супер! И пръчката и макарето
Да им направиш подобаващо сефте
А отзивите после - тук пиши пак
Изглеждат супер! И пръчката и макарето

Да им направиш подобаващо сефте

А отзивите после - тук пиши пак

Мерси, в неделя си пристигам в БГ и веднага ще ги пробвам, и сега ме сърби ръката на реката до нас, но не искам да ги разопаковам.
Добре дошъл, Колега. Радостно е, че си запален по тази риболовна техника както всички нас. Желая ти много вълнуващи мигове с новите такъми с големи и хубави риби.angelloit написа:... в България не се продават много американски неща, докато в Украйна и Русия са голям хит.
Все пак ми се иска да коментирам някои моменти от поста ти, касаещи американските неща, които си закупил. Въдиците "American rodsmiths" всъщност не са съвсем американски. Както повечето малки компании е създадена с идеята "to test and provide"... т.е. разбирай да предложи на американския пазар добри китайски въдици, лично тествани от екипа на фирмата. Макарите Quantum също се произвеждат в Китай.
Ако си фен на американските въдици, огледай продукцията на St Croix, Lamiglas, G Loomis, Fenwick, Falcon и др. които са наистина произведени в САЩ или уникатите на някой от популярните американски родбилдъри работещи с техни колена.
Някои от тези фирми са добре представени в България /St Croix например/
Успех!
Не съм фен на определена страна или на марка, просто четох за качеството, а относно че са китайски не съм абсолютно съгласен, тъй-като възможно е графита да е произведен в китай, но пръчките се сглобяват в Америка. Те и шимано също се произвеждат в Китай....така че и там срещу заплащане се произвеждат добри стоки. Интересуваше ме мнеието за шнура, тъй-като имах честа да се запозная със световния шампион на Украйна с който и дружим, и лчно тои ми го похвали и препоръча!!!
Мерси за пожеланията за голям улов.
Мерси за пожеланията за голям улов.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Със сигурност не се сглобяват в Америка и единственото американско в тях са собствениците на фирмата . И аз както адаша ( сестрата ) ловя основно с наистина американски въдици , изработени и сглобени в Америка , на фирмите Г.Лоомис , Ст. Кроа и Ламиглас . Това в случаят няма никакво значение , важното е такъма на теб та ти допада !angelloit написа:... но пръчките се сглобяват в Америка...
пп - от кога Украйна имат световен шампион по спининг

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
angelloit написа:честа да се запозная със световния шампион на Украйна...

Относно въдиците, прочети

Това е платено ревю на топмодела на American Rodsmiths - H3TUA-MBR с цена 399.- долара
Обърни внимание:
Произведена в Китай с японска бланка.American Rodmith's H3TUA-MBR Specifications
Manufacturing Country China (blank from Japan)

Относно Шимано... нека не ги намесваме. Те са тема на друг разговор.
Сега за влакното...Терминът "шнур" не се използва в спининга, за да не се бърка с шнура при мухарите, макар силата и световната популярност на Кортланд да се дължи именно на мухарските шнурове.