Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
mladen71
новобранец
новобранец

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от mladen71 »

Откриване от мен се извърши на Левски.Бяхме трима човека.Пристигане на язовира към 5.30ч.,разпъване,захранване и започна гоямото чакане ,а забравих да спомена такса 20лв.
Много народ на язовира,много вода риба никаква,за цял ден имаме изкарани няколко едри таранки и едно шаранче към 2кг.Минаха колеги които са били на Николаевка на развъдниците и там само дребна таранка .Някой колеги не издържаха до края на деня и си биха шута още към обяд.Мисля, че язовира е доста прехвален направо го отписвам от списъка.За цял ден не видях да се изкара прилична риба от никого.
Наслука!!!
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

И аз ще надам глас в пустиня -, но нека се оплача от ИАРА Варна. Тия май са шампионите по мързел в България. Един язовир имат свободен в района си да проверяват -Цонево и това не правят, като се оправдават,че са много ангажирани с морето.Какво толкова му пазят на морето не знам.
Аз за няколкото години активен риболов по водоемите- на живо инспектор от ИАРА не съм виждал,никога не са ме проверявали за билет/ а с каво удоволствие ще си покажа само билета/ и никога не са реагирали на подаден сигнал. Инспекторите от ИАРА Варна май са много активни само в пиенето на кафе и подбъзикването с колежките в офиса. Казвам тези думи защото ми е болно за Цонево,че е оставен на безхаберието и бездействието на това звено но ИАРА.
Дано след уволнението на сегашният им шеф днес да се вземат в ръце и да почнат да си вършат работата поне на Цонево/ Като Цонево не са само Чудните скали,а има и Дебелец, Погребите, Черешовата градина и т.н. места, които също трябва да се посещават от господата инспектори./
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Аватар
sonax
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sonax »

Вчера ходихме да помятаме на Цонево за костури и сулки но нямахме нито един удар.. Намерихме 5-6 шишета с метнати на около 10-тина метра монтажи с по 2 куки и олово и само на едното извадихме една голяма бабушка закачена много яко на кука поне 1/0 след което пусната обратно в язовира а кордите бяха нарязани на 6-7 места :finga:
Аватар
maljak
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maljak »

в събота вечер посетих отново яз.лиси връх-след предварителен разговор с арендатора разбрах че е зарибил с един тон шаран по кило -две и амур ама малък и резултата беше добър-общо за събота вечер и неделя до 11 часа имах 13 риби от 500 гр. до 2,400 грама-които отново си плуват в язовира
krasimir75
новобранец
новобранец

Мнение от krasimir75 »

колеги даите един водоем в варнеско даси направиш кефа
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

krasimir75 написа:колеги даите един водоем в варнеско даси направиш кефа
Тръстиково
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Зависи какво разбираш под това да си направиш кефа. Аз бих ти препоръчал водоемчето до Алкомет Шумен. Там таксата е 5 лв на човек и независимо от това с колко пръчки ловиш и можеш да си хванеш всякаква риба.Има шаран и пъстърва основно, малко бели риби и малко сом, но липсват нахални паразити и досадници като говедарката и таранките, което е добре.
Има си заведение със студена биричка, чисто е и приятно.
todor_197 написа:Тръстиково
Относно Тръстиково - там е направено така,че да ходят само шаранджии. Финансовите условия са несправедливи за останалите риболовци, защото таксата за светлата част на деня е
-12 лв за четири шаранджииски пръчки
-12 лева за една пръчка на плувка
-12 лева за един фидер
Май нещо или не е домислено или, което е по-вероятно е направено нарочно така,за да се привличат основно шаранджии, което си е право на собствениците естествено, но аз примерно ловя с мач и директен или с мач и фидер едновременно и ми се струва нечестно да е забранено аз да ловя с посочените комбинации, а в същото време да са разрешени четири шаранджийски пръчки.
Иначе евала за правилата и начина по които се мъчат да управляват момчетата този водоем. Желая им най-искренно успех в начинанието и да успеят да направят това, което досега никой не е направил в близост до Варна и областта.
Това си е моето мнение.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

svilen_sa6kov написа:
Зависи какво разбираш под това да си направиш кефа. Аз бих ти препоръчал водоемчето до Алкомет Шумен. Там таксата е 5 лв на човек и независимо от това с колко пръчки ловиш и можеш да си хванеш всякаква риба.Има шаран и пъстърва основно, малко бели риби и малко сом, но липсват нахални паразити и досадници като говедарката и таранките, което е добре.
Има си заведение със студена биричка, чисто е и приятно.
todor_197 написа:Тръстиково
Относно Тръстиково - там е направено така,че да ходят само шаранджии. Финансовита условия са несправидливи за останалите риболовци, защото таксата за светлата част на деня е
-12 лв за четири шаранджииски пръчки
-12 лева за една пръчка на плувка
-12 лева за един фидер
Май нещо или не е домислено или, което е по-вероятно е направено нарочно така,за да се привличат основно шаранджии, което си е право на собствениците естествено, но аз примерно ловя с мач и директен или с мач и фидер едновременно и ми се струва нечестно да е забранено аз да ловя с посочените комбинации, а в същото време да са разрешени четири шаранджийски пръчки.
Иначе евала за правилата и начина по които се мъчат да управляват момчетата този водоем. Желая им най-искренно успех в начинанието и да успеят да направят това, което досега никой не е направил в близост до Варна и областта.
Това си е моето мнение.
Ами аз на този Алкомет ходих в неделя колега,ама не съм разпъвал въдици-просто пообиколих из шуменски регион.Та този водоем,аз с моите пръчки ще го прехвърля(а не съм много добър в кастинга като имаш напредвид),а и говорих с един колега там и той ми спомена,че основната риба(за шаран говоря) е от порядъка до максимум 2,5 кг.Незнам дали е така или има и по големи екземпляри,но да ловиш шарани по 2 кг. е равносилно да ловиш каракуди.Това е мое мнение.Такъв водоем като Тръстиково сме нямали около Варна и крайно време беше и ние да си имаме такъв прекрасен водоем,а това с разлините видове пръчки ми се струва,че е някакво недоразумение колега
Рашо
новобранец
новобранец

Мнение от Рашо »

ivailo nedev написа:Благодаря за информацията разбрах за какво става на въпрос.Ами нещо за голямия на Николаевка някой да знае,май вече никой него държи а хубав язовир е според мен.Минавахме от там скоро и май видях тапбела, на която да пише община Суворово.Дали някой ще го арендова или на произвола на съдбата,те бая риба изкараха от там с мрежи,миналата година дано някой свестен го вземе.
В с. Николаевка е регистрирано Сдружение за напояване,което е новият собственик на язовира.От 06.06.2011г.е разрешен риболова-10лв. до 5 пръчки.
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Рашо написа:
ivailo nedev написа:Благодаря за информацията разбрах за какво става на въпрос.Ами нещо за голямия на Николаевка някой да знае,май вече никой него държи а хубав язовир е според мен.Минавахме от там скоро и май видях тапбела, на която да пише община Суворово.Дали някой ще го арендова или на произвола на съдбата,те бая риба изкараха от там с мрежи,миналата година дано някой свестен го вземе.
В с. Николаевка е регистрирано Сдружение за напояване,което е новият собственик на язовира.От 06.06.2011г.е разрешен риболова-10лв. до 5 пръчки.
Това че има нов арендатор е добре, но на какво отгоре искат на тоя обран, ама тотално обран бостан 10 лв такса, след дрането с мрежи на предния арендатор и при положение,че не е зарибявано ама хич. То май стана традиция във варненско да те одерат с 10 лв такса само за да си къпеш червея за добре дошли. На база на какво се иска такса на Николаевка, на Засмяново при положение,че водоема не е зарибяван изобщо или това е такса- БАЛЪК, модерна във варненска околия.
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

Свилене,щях да те питам за този язовир до Ветрино,който е от лявата страна на пътя в посока Шумен,знаеш ли нещо за него?Гледам,че миналата година направиха някаква постройка,а онзиден имаше и рибари.
Вчера кълвеше,днеска не ще!
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

bantumi написа:Свилене,щях да те питам за този язовир до Ветрино,който е от лявата страна на пътя в посока Шумен,знаеш ли нещо за него?Гледам,че миналата година направиха някаква постройка,а онзиден имаше и рибари.
Не, не знам нищо за него за съжаление.
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

bantumi написа:Свилене,щях да те питам за този язовир до Ветрино,който е от лявата страна на пътя в посока Шумен,знаеш ли нещо за него?Гледам,че миналата година направиха някаква постройка,а онзиден имаше и рибари.
Да не са язовирите на Млада Гвардия,питал съм у форума в тази тема,и още нямам отговор .
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

Да,за там става въпрос,малко преди Млада Гвардия.
Вчера кълвеше,днеска не ще!
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Приятел сподели, че Блъсково е отворен. Информацията не е много сигурна. Някой може ли да потвърди?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”