Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Откриване от мен се извърши на Левски.Бяхме трима човека.Пристигане на язовира към 5.30ч.,разпъване,захранване и започна гоямото чакане ,а забравих да спомена такса 20лв.
Много народ на язовира,много вода риба никаква,за цял ден имаме изкарани няколко едри таранки и едно шаранче към 2кг.Минаха колеги които са били на Николаевка на развъдниците и там само дребна таранка .Някой колеги не издържаха до края на деня и си биха шута още към обяд.Мисля, че язовира е доста прехвален направо го отписвам от списъка.За цял ден не видях да се изкара прилична риба от никого.
Наслука!!!
Много народ на язовира,много вода риба никаква,за цял ден имаме изкарани няколко едри таранки и едно шаранче към 2кг.Минаха колеги които са били на Николаевка на развъдниците и там само дребна таранка .Някой колеги не издържаха до края на деня и си биха шута още към обяд.Мисля, че язовира е доста прехвален направо го отписвам от списъка.За цял ден не видях да се изкара прилична риба от никого.
Наслука!!!
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
И аз ще надам глас в пустиня -, но нека се оплача от ИАРА Варна. Тия май са шампионите по мързел в България. Един язовир имат свободен в района си да проверяват -Цонево и това не правят, като се оправдават,че са много ангажирани с морето.Какво толкова му пазят на морето не знам.
Аз за няколкото години активен риболов по водоемите- на живо инспектор от ИАРА не съм виждал,никога не са ме проверявали за билет/ а с каво удоволствие ще си покажа само билета/ и никога не са реагирали на подаден сигнал. Инспекторите от ИАРА Варна май са много активни само в пиенето на кафе и подбъзикването с колежките в офиса. Казвам тези думи защото ми е болно за Цонево,че е оставен на безхаберието и бездействието на това звено но ИАРА.
Дано след уволнението на сегашният им шеф днес да се вземат в ръце и да почнат да си вършат работата поне на Цонево/ Като Цонево не са само Чудните скали,а има и Дебелец, Погребите, Черешовата градина и т.н. места, които също трябва да се посещават от господата инспектори./
Аз за няколкото години активен риболов по водоемите- на живо инспектор от ИАРА не съм виждал,никога не са ме проверявали за билет/ а с каво удоволствие ще си покажа само билета/ и никога не са реагирали на подаден сигнал. Инспекторите от ИАРА Варна май са много активни само в пиенето на кафе и подбъзикването с колежките в офиса. Казвам тези думи защото ми е болно за Цонево,че е оставен на безхаберието и бездействието на това звено но ИАРА.
Дано след уволнението на сегашният им шеф днес да се вземат в ръце и да почнат да си вършат работата поне на Цонево/ Като Цонево не са само Чудните скали,а има и Дебелец, Погребите, Черешовата градина и т.н. места, които също трябва да се посещават от господата инспектори./
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- sonax
- вече хвърля и на тежко
Вчера ходихме да помятаме на Цонево за костури и сулки но нямахме нито един удар.. Намерихме 5-6 шишета с метнати на около 10-тина метра монтажи с по 2 куки и олово и само на едното извадихме една голяма бабушка закачена много яко на кука поне 1/0 след което пусната обратно в язовира а кордите бяха нарязани на 6-7 места 

- maljak
- вече хвърля и на тежко
в събота вечер посетих отново яз.лиси връх-след предварителен разговор с арендатора разбрах че е зарибил с един тон шаран по кило -две и амур ама малък и резултата беше добър-общо за събота вечер и неделя до 11 часа имах 13 риби от 500 гр. до 2,400 грама-които отново си плуват в язовира
-
- новобранец
колеги даите един водоем в варнеско даси направиш кефа
Тръстиковоkrasimir75 написа:колеги даите един водоем в варнеско даси направиш кефа
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Зависи какво разбираш под това да си направиш кефа. Аз бих ти препоръчал водоемчето до Алкомет Шумен. Там таксата е 5 лв на човек и независимо от това с колко пръчки ловиш и можеш да си хванеш всякаква риба.Има шаран и пъстърва основно, малко бели риби и малко сом, но липсват нахални паразити и досадници като говедарката и таранките, което е добре.krasimir75 написа:колеги даите един водоем в варнеско даси направиш кефа
Има си заведение със студена биричка, чисто е и приятно.
Относно Тръстиково - там е направено така,че да ходят само шаранджии. Финансовите условия са несправедливи за останалите риболовци, защото таксата за светлата част на деня еtodor_197 написа:Тръстиково
-12 лв за четири шаранджииски пръчки
-12 лева за една пръчка на плувка
-12 лева за един фидер
Май нещо или не е домислено или, което е по-вероятно е направено нарочно така,за да се привличат основно шаранджии, което си е право на собствениците естествено, но аз примерно ловя с мач и директен или с мач и фидер едновременно и ми се струва нечестно да е забранено аз да ловя с посочените комбинации, а в същото време да са разрешени четири шаранджийски пръчки.
Иначе евала за правилата и начина по които се мъчат да управляват момчетата този водоем. Желая им най-искренно успех в начинанието и да успеят да направят това, което досега никой не е направил в близост до Варна и областта.
Това си е моето мнение.
.

Ами аз на този Алкомет ходих в неделя колега,ама не съм разпъвал въдици-просто пообиколих из шуменски регион.Та този водоем,аз с моите пръчки ще го прехвърля(а не съм много добър в кастинга като имаш напредвид),а и говорих с един колега там и той ми спомена,че основната риба(за шаран говоря) е от порядъка до максимум 2,5 кг.Незнам дали е така или има и по големи екземпляри,но да ловиш шарани по 2 кг. е равносилно да ловиш каракуди.Това е мое мнение.Такъв водоем като Тръстиково сме нямали около Варна и крайно време беше и ние да си имаме такъв прекрасен водоем,а това с разлините видове пръчки ми се струва,че е някакво недоразумение колегаsvilen_sa6kov написа:Зависи какво разбираш под това да си направиш кефа. Аз бих ти препоръчал водоемчето до Алкомет Шумен. Там таксата е 5 лв на човек и независимо от това с колко пръчки ловиш и можеш да си хванеш всякаква риба.Има шаран и пъстърва основно, малко бели риби и малко сом, но липсват нахални паразити и досадници като говедарката и таранките, което е добре.krasimir75 написа:колеги даите един водоем в варнеско даси направиш кефа
Има си заведение със студена биричка, чисто е и приятно.Относно Тръстиково - там е направено така,че да ходят само шаранджии. Финансовита условия са несправидливи за останалите риболовци, защото таксата за светлата част на деня еtodor_197 написа:Тръстиково
-12 лв за четири шаранджииски пръчки
-12 лева за една пръчка на плувка
-12 лева за един фидер
Май нещо или не е домислено или, което е по-вероятно е направено нарочно така,за да се привличат основно шаранджии, което си е право на собствениците естествено, но аз примерно ловя с мач и директен или с мач и фидер едновременно и ми се струва нечестно да е забранено аз да ловя с посочените комбинации, а в същото време да са разрешени четири шаранджийски пръчки.
Иначе евала за правилата и начина по които се мъчат да управляват момчетата този водоем. Желая им най-искренно успех в начинанието и да успеят да направят това, което досега никой не е направил в близост до Варна и областта.
Това си е моето мнение.
В с. Николаевка е регистрирано Сдружение за напояване,което е новият собственик на язовира.От 06.06.2011г.е разрешен риболова-10лв. до 5 пръчки.ivailo nedev написа:Благодаря за информацията разбрах за какво става на въпрос.Ами нещо за голямия на Николаевка някой да знае,май вече никой него държи а хубав язовир е според мен.Минавахме от там скоро и май видях тапбела, на която да пише община Суворово.Дали някой ще го арендова или на произвола на съдбата,те бая риба изкараха от там с мрежи,миналата година дано някой свестен го вземе.
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Това че има нов арендатор е добре, но на какво отгоре искат на тоя обран, ама тотално обран бостан 10 лв такса, след дрането с мрежи на предния арендатор и при положение,че не е зарибявано ама хич. То май стана традиция във варненско да те одерат с 10 лв такса само за да си къпеш червея за добре дошли. На база на какво се иска такса на Николаевка, на Засмяново при положение,че водоема не е зарибяван изобщо или това е такса- БАЛЪК, модерна във варненска околия.Рашо написа:В с. Николаевка е регистрирано Сдружение за напояване,което е новият собственик на язовира.От 06.06.2011г.е разрешен риболова-10лв. до 5 пръчки.ivailo nedev написа:Благодаря за информацията разбрах за какво става на въпрос.Ами нещо за голямия на Николаевка някой да знае,май вече никой него държи а хубав язовир е според мен.Минавахме от там скоро и май видях тапбела, на която да пише община Суворово.Дали някой ще го арендова или на произвола на съдбата,те бая риба изкараха от там с мрежи,миналата година дано някой свестен го вземе.
.

Свилене,щях да те питам за този язовир до Ветрино,който е от лявата страна на пътя в посока Шумен,знаеш ли нещо за него?Гледам,че миналата година направиха някаква постройка,а онзиден имаше и рибари.
Вчера кълвеше,днеска не ще!
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Не, не знам нищо за него за съжаление.bantumi написа:Свилене,щях да те питам за този язовир до Ветрино,който е от лявата страна на пътя в посока Шумен,знаеш ли нещо за него?Гледам,че миналата година направиха някаква постройка,а онзиден имаше и рибари.
.

- Fishing_Fan
- разбира нещата
Да не са язовирите на Млада Гвардия,питал съм у форума в тази тема,и още нямам отговор .bantumi написа:Свилене,щях да те питам за този язовир до Ветрино,който е от лявата страна на пътя в посока Шумен,знаеш ли нещо за него?Гледам,че миналата година направиха някаква постройка,а онзиден имаше и рибари.
Да,за там става въпрос,малко преди Млада Гвардия.
Вчера кълвеше,днеска не ще!
-
- ще става разбирач
Приятел сподели, че Блъсково е отворен. Информацията не е много сигурна. Някой може ли да потвърди?