САФРИД 2011

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
JoroK
новобранец
новобранец

Re: САФРИД 2011

Мнение от JoroK »

Темата е за активността на сафрида.Аз казвам къде съм ловил, а Вие се бъзикате дали чепаретата били от токачка и дали са класически????Между другото, вчера на Траката имаше около 30 лодки.Даде доста сафрид.Ние бяхме двама човека, от 17-20ч- 7 кг. Някои колеги хванаха повече. Чепарета-каквито искате :D
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от glarusa »

Днес на голямата Агалина от 5 и 30 до 10 и 30 два сафрида...ама хубави...ама само два...ама хубави...ама само два!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
nov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nov »

JoroK написа:Темата е за активността на сафрида.Аз казвам къде съм ловил, а Вие се бъзикате дали чепаретата били от токачка и дали са класически????Между другото, вчера на Траката имаше около 30 лодки.Даде доста сафрид.Ние бяхме двама човека, от 17-20ч- 7 кг. Някои колеги хванаха повече. Чепарета-каквито искате :D
Колега, чепарета всякакви днешно време :lol: Няма за какво да се ядосваш по този въпрос! Аз от 8 годишен си ловя на чепарета с пера, но от юрдек, а не от токачка , т.к. това съм научил от стари рибари от преди 25 години,а и все още ми се намират пера! (пробвал съм на чепаре от токачка, но нещо...доста слабо) И за мене, това си е класическо чепаре (с перцата), а настощите по скоро бих ги причислил към модернизираните" :wink: от близо две години добавям и по малко ламе в сребристо или зелено ! Но когато има риба, сменял съм няколко пъти чепарета от моите с купешки всякакви, но на перцето си ходи най добре според мен, т.к. достатъчно реално имитира малки рибки - това го ползвам както за сафрид така и за чернокоп и карагьоз-колкото и странно да звучи на някой! Тва е от мене! И колкото повече отзиви във форума, толкова по-добре! Успех :wink: Надявам се скоро да ми се отдаде възможност и аз да цъфна с инфо тук :?: :!:
nov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nov »

tiho_roev написа:Днес от 17ч до 20 ч пред Траката даде добре сафрид имаше доста лодки .Ловисе предимно на 1-2 м от дъното на зелено ламе както и перушина с ламе куки №9
Супер :D 10х за ценното инфо :wink: Успех!
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

srr.рибар написа:Вчера привечер са взели сафрид на чепаре от лодка в Балчик :D :D :D
...казала една леля на пазара. Айде по-сериозно да се отнасяме към този форум! Влизам постоянно, наблюдавам какво се вади от таляните. Коя е лодката, колега? Ни една лодка не виждам да влиза в акваторията на залива в Балчик, която С ВЪДИЦИ да тества риболова на сафрид. Може да има колеги, които са имали слука от буните или пристанището, но с лодка нямаше колеги.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Вчера и днес работя с тази 10-ка
Изображение

Успех има и тази 10-ка
Изображение

Това вчера също го пробвах - пак по същия начин добре си работи.
Изображение

Но е 9-тка.
8-ците вече по малко-товарят.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

Бат'Кире,това последното от фазан ли е или от пъстра кокошка?
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

недялко радков написа:Бат'Кире,това последното от фазан ли е или от пъстра кокошка?

бърне колега бърне :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
martin varna
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от martin varna »

tiho_roev написа:Днес от 17ч до 20 ч пред Траката даде добре сафрид имаше доста лодки .Ловисе предимно на 1-2 м от дъното на зелено ламе както и перушина с ламе куки №9

Изображение

Изображение
Явно рибата е по активна след обед и вечер.
В неделя сутринта на "Ной" северно от Варна до обяд хванах около кило и половина граца. Рибата беше на двадесет метра пред таляна на буната. Около 12-13метра дълбочина. Имаше 7-8 лодки. На фишфандера постоянно индикираше малки пасажчета но явно не беше сафрид или по скоро между тях се моткаше някой сафрид. Вървяха по една две големи риби и десетина и повече по малки.Предполагам че е платерина.Чепаре №10 "модерно" ламе. Важното е че направих севтето тази година.
Аватар
hgtod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hgtod »

Вчера бях на плаж на к-г Градина и какво да видя - по средата между Черноморец и Свети Иван цяло село лодки, ама никой нищо не продумва - мълчат като ..... :lol:
goshohr
новобранец
новобранец

Мнение от goshohr »

ribata e mejdu ostrova sv ivan i talasakra tova pone prez uikenda riba bol zima na vsi4ko kakvoto sa setite stiga da nabarate pasaja prez ostanaloto vreme redki ribi po 1 2 3 ,kuki i 7 i8 i 9 zima po edin i sa6ti na4in garancia vsi4ko go izprobah li4no koito ima lodka da otiva nqma na4in da ne hvane :)
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

На Кранево сащто си имаме стафрид :-D ,но рядък ,тук работи флуоро карбонът с зеленко ламе и леки придарпвания по дъното !Наслука колеги !И забравих близко до брега !!!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана :lol:
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

dobria1 написа:
недялко радков написа:Бат'Кире,това последното от фазан ли е или от пъстра кокошка?

бърне колега бърне :wink:[/quote

Много нарядко и дълги са шарките-или от мн близо е снимано или не си прав.
Нека майстора каже!
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
nov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nov »

недялко радков написа:
dobria1 написа:

бърне колега бърне :wink:[/quote

Нека майстора каже!
На мене на токачка ми приличат :?:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

недялко радков написа:
Нека майстора каже!
Бърне е,токачката е с бели петна.
С токачката съм приключил преди много години..
Но и юрдека си работи добре.
При мен флоурокарбона си е задължителен.
Не използвам други влакна. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”