Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

С шарански пръчки на Дунава
Модератор: sapuna
Re: С шарански пръчки на Дунава
С 3lb ще се озори колегата. На малко места може да си позволи да лови с толкова малка тежест. Или трябва Дунав да е пред пресъхване за да се лови така. Това е абсолютният минимум според мен. Да не казвам че на повечето места се лови с по 200 грама олово. Минимума е 3.5lbTRAP написа:Нема да се плашиш и пръчка 3lb ще ти свърши работа.enterr написа:може разбира се ,но имай впредвид, че има течение и трябва да утежняваш допьлнително сопите трябва да са от 3.5 lb нагоре ---успех
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аз лично ползвам стъклопластови на 3 м с по-мек строй за да се мята повечко акция 150-250 /и повече може да се замята/ за шаранджийките мисля че са слабички. Цената на тези пръчки е доста добра 20-30 лв и за цвената на една шаранджийска въдица ще можеш да си купиш и въдица + макара + жилка и т.н.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- mitko ribara
- ще става разбирач
НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН СЪМ И С ТЕЗИ 3лб НЕЗМАМ КАК ЩЩЕ ДИГНЕ 30 КГ СОМ ОТ ДЪНОТО..martineti написа:С 3lb ще се озори колегата. На малко места може да си позволи да лови с толкова малка тежест. Или трябва Дунав да е пред пресъхване за да се лови така. Това е абсолютният минимум според мен. Да не казвам че на повечето места се лови с по 200 грама олово. Минимума е 3.5lbTRAP написа:Нема да се плашиш и пръчка 3lb ще ти свърши работа.enterr написа:може разбира се ,но имай впредвид, че има течение и трябва да утежняваш допьлнително сопите трябва да са от 3.5 lb нагоре ---успех

Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
-
- и господ не е толокова добър
Какви сомове говорите.Темата е с шарански пръчки на Дунав.Това предполага, че става на въпрос за шарани и амури.Не мога да разбера с какво влакно ще ловите, че то да издържи, пък пръчка 3,5 либри да се счупи 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Малцина си позволяват риболов с под 0.40 да риболовстват по Дунав. Да не казвам как един амур удари на силиконово рибе и си замина с 200 м. жилкаsnegk написа:Какви сомове говорите.Темата е с шарански пръчки на Дунав.Това предполага, че става на въпрос за шарани и амури.Не мога да разбера с какво влакно ще ловите, че то да издържи, пък пръчка 3,5 либри да се счупи

- mitko ribara
- ще става разбирач
Абе за Дунава си трябва як такъм и тва е!!!
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
- young fisherman
- новобранец
asenfisherman написа:Моля![]()
Колега това на кривина ли е

Аз и цялата компания ловим с пръчки 2,70-3.3м с акция 150-300.Лично аз си ползвам оригинални кухи китайски прътове за по 20лв. До сега не съм имал проблем с тях. Макарите са с 250м влакно 0,45. Спрявят се добре и при сом, шаран, мряна и амур 10+. Някой колега по горе беше казал , че на Дунав се лови без аванс в повечето случаи??? Винаги с аванс колега, защото никога не знаеш какво ще дойде.
С такъв комплект може ли да се лови и на язовир, "дупка" и такива водоеми без течениеK.KOLEV79 написа:kikvd написа:Здравей те, колеги може ли да се лови на р. Дунав с шарански пръчки и ако може с каква акция?:?:ето колега две въдици който ще ти свършат работа и са евтини мисля бяха до 30 лева ,на снимката са три ти погледни последните две светло зелената до 300 гр.акция 3 м.дълга и светло кафявата до 600 гр.акция 2.40 м. дълга за предпочитане е зелената поне на мен по ми харесва ,аз винаги съм от 180 гр.до 250 гр.олово справят се добре при хвърляне ,и виж тази макара тъй де кутията незнам до колко ще ти стане ясно че не се виждат добре параметрите
4 лагера редукция 4.1 по 1 за 27 лева върши перфектна работа тествал съм само до 7 кг. върши работа без проблем ,ако се закачи по голяма риба ще ти кажа как се представя но за сега най голяма риба с тези въдица съм извадил 7 кг.риба

-
- вече хвърля и на тежко
Това му е хубавото на Дунав,че на шарански пръчки може да ти удари и щука,и сом.
Напълно съм съгласен с теб!!!GERBA написа:Универсалната пръчка за Дунава си остава плътния стъклопласт,със дължина 3.00м!Със сикови водачи-цена 30-40лв!Да е параболична(по мек връх)-акция 150-300гр!Други всички пръчки не е грешно да се ползват но не са пригодени за този тежък речен риболов!Дистанцията която се гони,не е повече от 40-50м!Разбира се ,че със всяка една "модерна"шаранджиска пръчка ще извади риба над 10+!Но ми е много интересно ако я натоваря със 200гр-олово+150гр хранилка(пълна) как ще хвърли тези 40-50м?
- dan10
- фен клуб-скобар
И аз съм на това мнениеmartineti написа:Напълно съм съгласен с теб!!!GERBA написа:Универсалната пръчка за Дунава си остава плътния стъклопласт,със дължина 3.00м!Със сикови водачи-цена 30-40лв!Да е параболична(по мек връх)-акция 150-300гр!Други всички пръчки не е грешно да се ползват но не са пригодени за този тежък речен риболов!Дистанцията която се гони,не е повече от 40-50м!Разбира се ,че със всяка една "модерна"шаранджиска пръчка ще извади риба над 10+!Но ми е много интересно ако я натоваря със 200гр-олово+150гр хранилка(пълна) как ще хвърли тези 40-50м?

- tonymi
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Нещо ного сте се объркали от години си ловя на Дунава с шарански пръчки и да ви кажа съм си доволен Snegk e много прав за 3,5 те либри това е истинската акция за дунавския риболов ето и доказателство за това http://www.youtube.com/user/tonymi237?f ... ycP8FtpFUA амура е 21 кила така че няма никакви проблеми за ваденето на големи риби.Не е важно ква е пръчката или макарата важно е кво седи зад тях

Тони
-
- и господ не е толокова добър
Когато фактите говорят и боговете мълчатtonymi написа:Нещо ного сте се объркали от години си ловя на Дунава с шарански пръчки и да ви кажа съм си доволен Snegk e много прав за 3,5 те либри това е истинската акция за дунавския риболов ето и доказателство за това http://www.youtube.com/user/tonymi237?f ... ycP8FtpFUA амура е 21 кила така че няма никакви проблеми за ваденето на големи риби.Не е важно ква е пръчката или макарата важно е кво седи зад тях![]()
![]()
![]()
![]()

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- научил се да хвърля
Направих сефтето на едно телескопче JRC 3.9м 3лб на ДУНАВА но сефтето му беше само с хвърляне, за жалост на него не хванах нищо. Хвърлях с 60гр. олово и протеиново топче денем а нощем на прасе. Първите ми впечатления са , че стреля оловото като снаряд, лек, жилав и тънък. При вадене на доста водорасли внимавах малко повече все пак тънък карбон. В общи линий ме изкефи и го зачислявам в торбата за постоянно с мене и да се надявам с рибок да се представи още по добре.