Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Подводен раздел
 Подводен раздел

Подводен риболов
 Подводен риболов

Подводен риболов
 Подводен риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Подводен раздел
 Подводен раздел

Подводен риболов
 Подводен риболов

Подводен риболов
 Подводен риболов

Как да преодолея фобията си ?
Модератор: nkolev66
Re: Как да преодолея фобията си ?
...па щом и зайците , там вече се раждат без уши :
http://top.rbc.ru/society/03/06/2011/598770.shtml
...смятай с акулите кво ши стани ...и ако дойдат тук ...

...колега твоя страх е заразителен ...и аз не припарвам вече до Морето ...

http://top.rbc.ru/society/03/06/2011/598770.shtml
...смятай с акулите кво ши стани ...и ако дойдат тук ...

...колега твоя страх е заразителен ...и аз не припарвам вече до Морето ...

- chirusa_bg
- учете се от него 
- Обратна връзка:
Колега, с две думи Булти иска да каже, че ще бъдеш изяден  

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.

-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
В краен случай фатално наръбанchirusa_bg написа:Колега, с две думи Булти иска да каже, че ще бъдеш изяден

.
 .
...продължавам , начи колега ( Асене ) , страхуваш се от акули и не влизаш в Черно море ...постоянно всеки ден , ти се налага , да пресечеш някое улично платно...тука вероятността  да те смаже камион  , статистически е в хиляди пъти по голяма ,  отколкото срещата с Голямата Бяла или Гоблина ...да кажем , че се страхуваш да излезеш от къщи ...и у вас не е по безопасно - ми може  да te тресне ток , да стане пожар - да не ти се налага да скачаш от тринайстия етаж - както родителите на един мой приятел (Ф...та ) , може и да гръмне бойлера   ...
 ...

...
 ...Re: Как да преодолея фобията си ?
...във всяка една секунда на Земята , умират хиляди , ако не и повече , хора от битови инциденти или пътни катастрофи ...сигурно място няма никъде ...всяка вечер , сводките информират за десетки загинали по пътищата  само у нас...тези новини минават покрай ушите ни - не им обръщаме внимание - щото вече са станали банални ...на другия ден натискаме яко педала , караме с превишена скорост , въпреки че трябва да се замислим за опасността ...стигаме до морето , рискувайки по пътя живота си , поне около 10 пъти в 10 необмислени и несъобразени маневри - най-често изпреварване при намалена видимост  ...обличаме ноепрена ... и почваме да се чудим - ми ако ме срещне акула ... за лошата слава на акулите са виновни и медиите търсещи сензации - да пишеш за размазани мозъци по асфалта , всеки ден е банално....ама я да се появи в Черно море , акула  - майку-у-у-у къф матрял ши излезе от тва ...

...относно страха - добре е да го има - но колкото повече време му отделяш - толкова повече го увеличаваш - имам роднина - който се страхува да не умре - постоянно си мери кръвното - постоянно не е наред нещо с него , чуе ли за някаква нова болест - веднага получава нейните сиптоми и живота му е ад ...без страха живота , би бил адска скука - не се ли кефиш , когато в тялото ти се отделя адреналин , когато попаднеш в рискова ситуация....адреналина е най-силния наркотик , чак когато непосредствената опасност отмине , тогава почваш да страхуваш ...

...страха е враг , който може да застраши живота ти , в момента , в който паниката те превземе , тогава освен враг на себе си , можеш да станеш опасност и за други около теб ...а ако го пребориш можеш и да спасиш живот ...наскоро ми се случи случка :
http://bulti.forumn.net/t33p90-topic
...не че съм нещо много смел и голяма работа , но ако се бях паникьосал тогава , едно 15 годишно момче , сега нямаше да живее втори живот ....
П. С. колега , изправи се срещу страха си и го пребори , ако не успееш.... ще дойдат още и още нови , други страхове ...и нещата от които няма да се страхуваш ...ще стават все по малко и по малко ...и последно ...ако ти е писано да умреш , като ти падне саксия върху манерката и по сто акули , да те разминават на ден - ми няма да те закачат ...сичко е съдба , приятелю

http://bulti.forumn.net/t33p90-topic
...не че съм нещо много смел и голяма работа , но ако се бях паникьосал тогава , едно 15 годишно момче , сега нямаше да живее втори живот ....
П. С. колега , изправи се срещу страха си и го пребори , ако не успееш.... ще дойдат още и още нови , други страхове ...и нещата от които няма да се страхуваш ...ще стават все по малко и по малко ...и последно ...ако ти е писано да умреш , като ти падне саксия върху манерката и по сто акули , да те разминават на ден - ми няма да те закачат ...сичко е съдба , приятелю

Въртя-сука и пак до форума на Булти го докара   .
 .
Пък с тези апокалиптични картини дето си ги описал, човека не в морето, ами и по земята няма да иска да ходи.

.
 .Пък с тези апокалиптични картини дето си ги описал, човека не в морето, ами и по земята няма да иска да ходи.

Pretor написа:В краен случай фатално наръбанchirusa_bg написа:Колега, с две думи Булти иска да каже, че ще бъдеш изяден

.
 Ще го ръба ,ще го ръба ,колко да го ръба  има няма 5 минути и после ще го пусне
Ще го ръба ,ще го ръба ,колко да го ръба  има няма 5 минути и после ще го пусне 
Дето две бели: акули- майка и дъщеря, си говорили гледайки един наш събрат:
-Слушай , дъще!-казала възрастната акула- Като видиш ей такъв, да се навърта в нашата акватория, започни да правиш бавно,ама много бавно, кръгове около него.Обикаляй 3 минути в диаметър 10 метра от него.После още две минути и половина, прави кръговете на 8 метра. После още минута и нещо на 5 метра. Още минута на 3 метра...
-Защо, мамо, направо не се втурна и да го схрускам тоя, ами ще трябва половин ден да загубя, да го обикалям от тук-от там.
-Може дъще! И така става, но трябва да го ядеш с го...та. - Отвърнала старата акула.
 - Отвърнала старата акула. 

-Слушай , дъще!-казала възрастната акула- Като видиш ей такъв, да се навърта в нашата акватория, започни да правиш бавно,ама много бавно, кръгове около него.Обикаляй 3 минути в диаметър 10 метра от него.После още две минути и половина, прави кръговете на 8 метра. После още минута и нещо на 5 метра. Още минута на 3 метра...
-Защо, мамо, направо не се втурна и да го схрускам тоя, ами ще трябва половин ден да загубя, да го обикалям от тук-от там.
-Може дъще! И така става, но трябва да го ядеш с го...та.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.

- chirusa_bg
- учете се от него 
- Обратна връзка:
Ма то от страх  

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.

...... 

...ко бях писал
 ...ко бях писал   

...8 човека фира ... от ко ве ...

...Преторе , брате ,крайно време е да раберете , че аз никога ... нищо не пиша напразно ...що днес е национален траур ....що веPretor написа:Пък с тези апокалиптични картини дето си ги описал, човека не в морето, ами и по земята няма да иска да ходи.

...ко бях писал
 ...ко бях писал   

Как да рехабилитираме страха:
Ако почувствате, че страхът взема надмощие над вас, тогава затворете очи, поeмете бавно и дълбоко въздух, и фокусирайте вниманието си върху звука при издишването.
Постарайте се мозъкът ви да не се концентрира върху негативни мисли. Съсредоточете се върху настоящето и не прехвърляйте мислите си в бъдещето. Така ще избегнете поведението " какво ще стане с мен, ако продължавам да получавам този страх".
Мислете си върху начина на решение. Например - ще се справя със страха си, след като съм свикнал да го предизвиквам сам, значи има и начин да го прекратя сам.
Научете се да не се изолирате от местата, които предизвикват страх у вас. В такива моменти говорете с хора, на които вярвате. Медитацията и йогата също биха свършили добра работа, защото ще ви научат как да прогонвате лошите мисли.
Най-добри резултати в борбата със страха дава рехабилитация, която се състои в постепенно излагане на стресовия фактор или поведение, което стартира страха и напрежението.Този метод на рехабилитация е най-често прилагани и при лечението на агорафобия и паническо разстройство.

Ако почувствате, че страхът взема надмощие над вас, тогава затворете очи, поeмете бавно и дълбоко въздух, и фокусирайте вниманието си върху звука при издишването.
Постарайте се мозъкът ви да не се концентрира върху негативни мисли. Съсредоточете се върху настоящето и не прехвърляйте мислите си в бъдещето. Така ще избегнете поведението " какво ще стане с мен, ако продължавам да получавам този страх".
Мислете си върху начина на решение. Например - ще се справя със страха си, след като съм свикнал да го предизвиквам сам, значи има и начин да го прекратя сам.
Научете се да не се изолирате от местата, които предизвикват страх у вас. В такива моменти говорете с хора, на които вярвате. Медитацията и йогата също биха свършили добра работа, защото ще ви научат как да прогонвате лошите мисли.
Най-добри резултати в борбата със страха дава рехабилитация, която се състои в постепенно излагане на стресовия фактор или поведение, което стартира страха и напрежението.Този метод на рехабилитация е най-често прилагани и при лечението на агорафобия и паническо разстройство.

От ко ве, НострадамусБулти написа:.........Преторе , брате ,крайно време е да раберете , че аз никога ... нищо не пиша напразно ...що днес е национален траур ....що веPretor написа:Пък с тези апокалиптични картини дето си ги описал, човека не в морето, ами и по земята няма да иска да ходи.

...ко бях писал

? Ако знаеш помогни на следствието
 ? Ако знаеш помогни на следствието  . Сигурно шофьора си е лягал с мръсни чорапи и не си е миел зъбите. Булти, нека да не зачекваме поне тази тема. Достатъчно скръб има за близките на пострадалите.
 . Сигурно шофьора си е лягал с мръсни чорапи и не си е миел зъбите. Булти, нека да не зачекваме поне тази тема. Достатъчно скръб има за близките на пострадалите.