Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболова около Русе

Мнение от K.KOLEV79 »

kaminero65 написа:Пичове чета,гледам,пак чета.Всеки се оплаква от Дунава.А напразно.Риба си има,въпрос на умение е да се лови.И ако някой все още не е разбрал - с трици маймунки не се ловят.А рибки се ловят с добра подготовка откъм храна и стръв.И подходящите такъми разбира се.
Ами тогава пусни снимки да видим какво си хванал,а и ако решиш да ни по съветваш нещо от към стръв захранки или с какви такъмчета да ловим ,всеки твой съвет ще ни е от полза ,за да можем и ни е да си хванем някоя рибка,да има да се поснимаме ,пък да кусаме риба че така както върви и забравих вкуса. :D :D :D
Благодаря ти предварително :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
famee
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от famee »

Вчера на текето една кофа с попчета :D и другото което ми направи впечатление беше че имаше доста измряла каракуда по брега. Наслука
Хвани и пусни !
flash1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от flash1 »

K.KOLEV79 написа:
kaminero65 написа:Пичове чета,гледам,пак чета.Всеки се оплаква от Дунава.А напразно.Риба си има,въпрос на умение е да се лови.И ако някой все още не е разбрал - с трици маймунки не се ловят.А рибки се ловят с добра подготовка откъм храна и стръв.И подходящите такъми разбира се.
Ами тогава пусни снимки да видим какво си хванал,а и ако решиш да ни по съветваш нещо от към стръв захранки или с какви такъмчета да ловим ,всеки твой съвет ще ни е от полза ,за да можем и ни е да си хванем някоя рибка,да има да се поснимаме ,пък да кусаме риба че така както върви и забравих вкуса. :D :D :D
Благодаря ти предварително :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
И на мен ми е интересно къде и как се лови в момента.Аз имам три неуспешни излета на спининг от корабната до КТМ.По този дълъг маршрут не съм видял някой да е хванал риба
по какъвто и да е начин. Един спинингист хвана ама това е друга бира. :drinkers: :D
Живей за днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде.

Spinning Fishing 2012
http://vbox7.com/play:63869c37d5" onclick="window.open(this.href);return false;

Spinning Fishing 2013
https://www.youtube.com/watch?v=gkhr7vv ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Колега, ако рибата неще и захранка за 'илядо лева на златен поднос да и подаваш все тая.
А я пусни някоя снимка да видим какво ловиш. Не ме интересуват такъми, захранки и стъв, но поне покажи една снимка на това, което си хванал.
Все пак колеги от цялото поречие на Дунав се оплакват, че неще рибата (справка в подфорума на тема р. Дунав). Нали се сещаш, че няма логика при 10000 човека с различна тактика и такъми да не кълве рибата, а при един да кълве, не се връзва нещо.

P.S. целта ми не е да се заяждам или нещо подобно, но просто твоето мнение е единственото, което е в противоположно на останалите незнам си колко хиляди и затова питам..
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от K.KOLEV79 »

bachoivo написа:
Колега, ако рибата неще и захранка за 'илядо лева на златен поднос да и подаваш все тая.
А я пусни някоя снимка да видим какво ловиш. Не ме интересуват такъми, захранки и стъв, но поне покажи една снимка на това, което си хванал.
Все пак колеги от цялото поречие на Дунав се оплакват, че неще рибата (справка в подфорума на тема р. Дунав). Нали се сещаш, че няма логика при 10000 човека с различна тактика и такъми да не кълве рибата, а при един да кълве, не се връзва нещо.

P.S. целта ми не е да се заяждам или нещо подобно, но просто твоето мнение е единственото, което е в противоположно на останалите незнам си колко хиляди и затова питам..
Абе то ако става дума дребни сомчета под килограм съм съгласен че се хващат много ,ама какво да ги прави човек такива бебита ,от тези малките правя по 20-30 сомчета на излет но това не е риба а зарибител матерял.Ако колегата това има в предвид съм съгласен ,а ако е хванал нещо класна риба моля за снимки да оплакнем очите малко :D :D :D :drinkers: :drinkers:
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

K.KOLEV79 написа: Абе то ако става дума дребни сомчета под килограм съм съгласен че се хващат много ,ама какво да ги прави човек такива бебита ,от тези малките правя по 20-30 сомчета на излет но това не е риба а зарибител матерял.Ако колегата това има в предвид съм съгласен ,а ако е хванал нещо класна риба моля за снимки да оплакнем очите малко :D :D :D :drinkers: :drinkers:
Колев, те попчетата по-големи от тези сомчета :lol: То и братовчед ми в неделя е ходил на Ряхово и вика:"Батко, много риба хванахме", аз :"К'во?", а той:"20-тина сомчета по 200-300гр и към 2 кила попчета" :D :D Хлапето от малък се учи-сомчетата ест. са пуснати обратно. Имаха и 2-3 хубави платики по 600-700гр....ама за 48 часа риболов не го приемам за успех това....
Но все пак утре ще тествам Реката, че тая година само мнения събирам и още не съм я сефтосал :) :)
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от K.KOLEV79 »

bachoivo написа:
K.KOLEV79 написа: Абе то ако става дума дребни сомчета под килограм съм съгласен че се хващат много ,ама какво да ги прави човек такива бебита ,от тези малките правя по 20-30 сомчета на излет но това не е риба а зарибител матерял.Ако колегата това има в предвид съм съгласен ,а ако е хванал нещо класна риба моля за снимки да оплакнем очите малко :D :D :D :drinkers: :drinkers:
Колев, те попчетата по-големи от тези сомчета :lol: То и братовчед ми в неделя е ходил на Ряхово и вика:"Батко, много риба хванахме", аз :"К'во?", а той:"20-тина сомчета по 200-300гр и към 2 кила попчета" :D :D Хлапето от малък се учи-сомчетата ест. са пуснати обратно. Имаха и 2-3 хубави платики по 600-700гр....ама за 48 часа риболов не го приемам за успех това....
Но все пак утре ще тествам Реката, че тая година само мнения събирам и още не съм я сефтосал :) :)
То и аз имам 2 таранки по 600-800 грама ама не ги броя щото са от петък следобяд до понеделник сутрин :lol: :lol: :lol: ,а тия малките сомчета ме разбиват на ден по 10-15 броя и газ в водата обратно да викат дядо си ,ама от откриването дядо го няма :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ,май си е вземал отпуска лятна :lol: :lol: :lol: и си мисля че чак към края на септември ще му свърши отпуската :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

bachoivo написа:

Колегата се е доказал не веднъж :) Да внесем малко пояснение : Щекар - Състезател по спортен риболов .
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Ok, няма проблем, просто ми стана интересно....както казах не съм искал да засягам никого. Не го познавам човека, така че питам :) както и да е...
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Стига с това плакане, че няма риба. :idea: Обменяйте информация къде и как има. Къде няма - всеки знае... :lol:
Ato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ato »

Павка ако му разбирахме 10-15 % колокото теб , никой немаше да реве , че нема риби
:prayer: :prayer: :prayer: :rolleyes: :smt006
пускай дребосъка ако искаш да хванеш ЙЕдро
flash1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от flash1 »

sestrata написа:Стига с това плакане, че няма риба. :idea: Обменяйте информация къде и как има. Къде няма - всеки знае... :lol:
Много смешно :lol: :lol: :lol: :lol:
Живей за днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде.

Spinning Fishing 2012
http://vbox7.com/play:63869c37d5" onclick="window.open(this.href);return false;

Spinning Fishing 2013
https://www.youtube.com/watch?v=gkhr7vv ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
kaminero65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kaminero65 »

Колеги ще се опитам да ви отговоря защо се получава така едни да ловят,а други не.
Първо - аз ловя изключително на плувка и по-специално на щека.Горещо ви препоръчвам който има възможност за такова оборудване - да си купи.Това е една от разликите при улова.
Второ - след всеки излет на реката си правя записки - ниво,температура на водата,мястото на риболов,използван такъм - грамаж плувка,дебелина на повода и № кука,използвана подхранка и стръв,уловена риба като кг и размери.Това просто нещо ви улеснява страшно много избора на място според нивото на реката и температурата на водата.
Трето - икономията на някой от компонентите - захранка,стръв и подходящ такъм води до загуба на времето което сте на риболов и образуване на нерви.Лично за мен аз съм си определил оптимална стойност на храната за един 6-7 часов риболов на реката - около 20 лв.Това включва 2 кг храна Ван дер Енде по 5.50-6 лв,200-250 гр бял червей за около 3 лв,половин пакет сух ароматизатор Ван дер Енде за около2.50 -3 лв и четвърт бутилка течен ароматизатор Ван дер Енде или Сенсас за около 2.50-3 лв и глина накопана собственоръчно около 2 кг.Другото важно условие е храната да се приготви от вечерта преди риболов.Тогава тя си поема добре водата и частиците работят на дъното привличайки по-едрите риби.Когато се овлажнява сутринта на мястото на риболов става активна и много бързо я отмива течението на реката - тоест тя не работи добре при мощното течение на Дунава.
Четвърто - разузнаване.Колкото и подробни записки да си водите винаги има нещо което да ви изненада на брега.Затова един ден преди набелязаният за риболов вървете и вижте ако имате възможност избраното от вас място за риболов на реката.Ако има колеги ги попитайте имат ли и какъв улов,вижте ги на каква стръв ловят,захранват ли или не?Реката мътна ли е или бистра,пада или качва,играе ли риба на избраното от вас място ?
Ами засега това са общите неща които могат да ви помогнат да практикувате любимото си хоби по-успешно.При по-конкретни въпроси бих ви отговорил по-конкретно.Поздрави
Team Milo - feel the difference
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Правилно казва Иво. Всичко е въпрос на дългогодишен опит и правилен избор на метод и тактика за ловене в дадена ситуация.
Above us only sky
famee
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от famee »

Здравейте колеги , ще помоля спинингистите да ми помогнат защото и аз се запалих по този вид риболов, и така нов съм в този риболов , и ще ви помоля да ми препоръчате някой прът като за начинаещ.Благодаря предварително
Хвани и пусни !
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”