около Бургас ????

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
vankatagb
новобранец
новобранец

Re: около Бургас ????

Мнение от vankatagb »

Колеги някой със скорощна информация за водоемите в Бургаско,че нещо ме сърбят такъмите :lol:
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Снощи след работа ходихме на шлюзовете на Мандрата и освен че нахранихме комарите, нищо друго не направихме :) . Три пъти клъвна, но нищо не се хвана. Най-странното е че миналогодишния панаир го няма. Ние бяхме единствените. Предполагам, че всички са изчезнали от там, защото и рибата е изчезнала. А къде има риба....и аз не знам. Надявам се колегите да се похвалят с добър улов от някъде.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
morski_pm
новобранец
новобранец

Мнение от morski_pm »

Здравейте колеги. Аз съм нов в сладководния риболов и въпроса ми е следния: вие говорите за платени водоеми от сорта на 3 лв, 5лв и т.н., та трябва ли да взимам риболовен билет за такъв водоем и да плащам такса или трябва да платя само таксата? Съжелявам ако въпросът ми е глупав, но както вече споменах по-горе аз съм новак в този тип риболов. :)
krasi81

Мнение от krasi81 »

morski_pm написа:Здравейте колеги. Аз съм нов в сладководния риболов и въпроса ми е следния: вие говорите за платени водоеми от сорта на 3 лв, 5лв и т.н., та трябва ли да взимам риболовен билет за такъв водоем и да плащам такса или трябва да платя само таксата? Съжелявам ако въпросът ми е глупав, но както вече споменах по-горе аз съм новак в този тип риболов. :)
Колега риболовен билет ти трябва за всички държавни водоеми разрешени за спортен риболов.А за така наречените платени водоеми билет не ти трябва те са частни взети на концесия от държавата за определен период там плащаш таксата определена от арендатора.Друг е въпроса че в Бургаска област няма един платен водоем на който да отидеш и да си направиш кефа всички са мародери.Може би единствено на Карнобат и Ръжица.Дано съм ти помогнал и наслука :D
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Краси не съм съгласен с това :wink:
(6) (Нова – ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. – ДВ, бр. 36 от 2008 г.) При извършване на любителски риболов, организиран от сдруженията по чл. 11 в обекти, в които им е възложено управлението на рибните ресурси по реда на чл. 15а, лицата трябва да притежават билет за любителски риболов, като не са длъжни да спазват правилата на ал. 1, т. 1, 2, 3 и ал. 2 – 5.
Билет си трябва където и да ловиш, друга бира е че не се правят проверки по арендованите водоеми :evil:
Аз съм присъствал на такава на едно водоемче в Трявна, не конфискуваха въдици и не глобиха никой, но ги накараха да върнат дори и умрялата риба във водата и ги изгониха :wink:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
morski_pm
новобранец
новобранец

Мнение от morski_pm »

Благодоаря колеги! :drinkers:
krasi81

Мнение от krasi81 »

strijok написа:Краси не съм съгласен с това :wink:
(6) (Нова – ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. – ДВ, бр. 36 от 2008 г.) При извършване на любителски риболов, организиран от сдруженията по чл. 11 в обекти, в които им е възложено управлението на рибните ресурси по реда на чл. 15а, лицата трябва да притежават билет за любителски риболов, като не са длъжни да спазват правилата на ал. 1, т. 1, 2, 3 и ал. 2 – 5.
Билет си трябва където и да ловиш, друга бира е че не се правят проверки по арендованите водоеми :evil:
Аз съм присъствал на такава на едно водоемче в Трявна, не конфискуваха въдици и не глобиха никой, но ги накараха да върнат дори и умрялата риба във водата и ги изгониха :wink:
Ванка сигурно си прав но не вярвам някой да му направи проблем на колегата на платено от ИАРА те на държавните не проверяват пък много ме съмнява да тръгнат по тези отдадени на концесия. Но е хубаво да се знае закона макар че кой ли го спазва :oops:
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от glarusa »

strijok написа:При извършване на любителски риболов, организиран от сдруженията по чл. 11 в обекти, в които им е възложено управлението на рибните ресурси
Е, аз пък не съм съгласен с тебе! :) Тук става въпрос за водоеми, които са предоставени от държавата на сдружения, които да ги стопанисват! Бъркаш "частен" и "отдаден"! :)
Поне аз така тълкувам написаното, де! :wink:
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Баце верно "отдаден" е по-различно от "частен", но в България нема частни водоеми.
Всичкото водоем що е на територията на страната е държавно и една част е отдадено под аренда :wink: или за стопанисване от определените сдружения. Но никъде в закона не пише че любителя риболовец може да риболува без билет на даден водоем. Режима на риболов се определя от държавата като цяло, а това че арендаторите определят последващи правила, не означава че държавните отпадат :wink:
Днес почетох малко повечко и така и не намерих никъде където да е написано, че на арендован водоем може да се лови без билет, колкото и да ми се искаше.
Носете си билетите дори и на такива водоеми да си нямате проблеми ако случайно ВИ проверят :D
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от glarusa »

Като се замислиш е така...и аз до сега се рових!
Малко ще оспамя темата, ама да ме извиняват модераторите!
Ако в частния си двор, до частната ми къща издълбая частна дупка, напълня я с частна вода и пусна рибки, купени от личните ми средства...пак държавен ли ще се води водоема? :roll:
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Ако в частния си двор, до частната ми къща издълбая частна дупка, напълня я с частна вода и пусна рибки, купени от личните ми средства...пак държавен ли ще се води водоема? :roll:
Това вече не е водоем,още по-малко държавен
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Отговорът ми е НЕ, той Краси същото е казал, но ако го направиш ще се радвам да ме поканиш да дойда да изпием по една бира :D
Няма смисъл да спорим брат :wink: държавата винаги ще е на печалба :lol: :lol:
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Извинявам се че се прекъсвам в тълкуването на закона ;) но някой ходил ли е скоро към Факийска?
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

:D Аз миналата седмица минах от там но тревите бяха по високи от мен и неможах да стигна на някои места до реката и се отказах от риболова там :D Наслука на всички
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Pe6o_Tikvata написа::D Аз миналата седмица минах от там но тревите бяха по високи от мен и неможах да стигна на някои места до реката и се отказах от риболова там :D Наслука на всички
До Зидарово ли или до моста след Димчево?
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”