Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

около Бургас ????
Модератор: Paublo_Eskobar
- vankatagb
- новобранец
Re: около Бургас ????
Колеги някой със скорощна информация за водоемите в Бургаско,че нещо ме сърбят такъмите 

Снощи след работа ходихме на шлюзовете на Мандрата и освен че нахранихме комарите, нищо друго не направихме
. Три пъти клъвна, но нищо не се хвана. Най-странното е че миналогодишния панаир го няма. Ние бяхме единствените. Предполагам, че всички са изчезнали от там, защото и рибата е изчезнала. А къде има риба....и аз не знам. Надявам се колегите да се похвалят с добър улов от някъде.

няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Здравейте колеги. Аз съм нов в сладководния риболов и въпроса ми е следния: вие говорите за платени водоеми от сорта на 3 лв, 5лв и т.н., та трябва ли да взимам риболовен билет за такъв водоем и да плащам такса или трябва да платя само таксата? Съжелявам ако въпросът ми е глупав, но както вече споменах по-горе аз съм новак в този тип риболов. 

Колега риболовен билет ти трябва за всички държавни водоеми разрешени за спортен риболов.А за така наречените платени водоеми билет не ти трябва те са частни взети на концесия от държавата за определен период там плащаш таксата определена от арендатора.Друг е въпроса че в Бургаска област няма един платен водоем на който да отидеш и да си направиш кефа всички са мародери.Може би единствено на Карнобат и Ръжица.Дано съм ти помогнал и наслукаmorski_pm написа:Здравейте колеги. Аз съм нов в сладководния риболов и въпроса ми е следния: вие говорите за платени водоеми от сорта на 3 лв, 5лв и т.н., та трябва ли да взимам риболовен билет за такъв водоем и да плащам такса или трябва да платя само таксата? Съжелявам ако въпросът ми е глупав, но както вече споменах по-горе аз съм новак в този тип риболов.

-
- учете се от него
Краси не съм съгласен с това
(6) (Нова – ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. – ДВ, бр. 36 от 2008 г.) При извършване на любителски риболов, организиран от сдруженията по чл. 11 в обекти, в които им е възложено управлението на рибните ресурси по реда на чл. 15а, лицата трябва да притежават билет за любителски риболов, като не са длъжни да спазват правилата на ал. 1, т. 1, 2, 3 и ал. 2 – 5.
Билет си трябва където и да ловиш, друга бира е че не се правят проверки по арендованите водоеми
Аз съм присъствал на такава на едно водоемче в Трявна, не конфискуваха въдици и не глобиха никой, но ги накараха да върнат дори и умрялата риба във водата и ги изгониха

(6) (Нова – ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. – ДВ, бр. 36 от 2008 г.) При извършване на любителски риболов, организиран от сдруженията по чл. 11 в обекти, в които им е възложено управлението на рибните ресурси по реда на чл. 15а, лицата трябва да притежават билет за любителски риболов, като не са длъжни да спазват правилата на ал. 1, т. 1, 2, 3 и ал. 2 – 5.
Билет си трябва където и да ловиш, друга бира е че не се правят проверки по арендованите водоеми

Аз съм присъствал на такава на едно водоемче в Трявна, не конфискуваха въдици и не глобиха никой, но ги накараха да върнат дори и умрялата риба във водата и ги изгониха

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Благодоаря колеги! 

Ванка сигурно си прав но не вярвам някой да му направи проблем на колегата на платено от ИАРА те на държавните не проверяват пък много ме съмнява да тръгнат по тези отдадени на концесия. Но е хубаво да се знае закона макар че кой ли го спазваstrijok написа:Краси не съм съгласен с това![]()
Билет си трябва където и да ловиш, друга бира е че не се правят проверки по арендованите водоеми![]()

- glarusa
- кандидат преподавател
Е, аз пък не съм съгласен с тебе!strijok написа:При извършване на любителски риболов, организиран от сдруженията по чл. 11 в обекти, в които им е възложено управлението на рибните ресурси

Поне аз така тълкувам написаното, де!

Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
-
- учете се от него
Баце верно "отдаден" е по-различно от "частен", но в България нема частни водоеми.
Всичкото водоем що е на територията на страната е държавно и една част е отдадено под аренда
или за стопанисване от определените сдружения. Но никъде в закона не пише че любителя риболовец може да риболува без билет на даден водоем. Режима на риболов се определя от държавата като цяло, а това че арендаторите определят последващи правила, не означава че държавните отпадат
Днес почетох малко повечко и така и не намерих никъде където да е написано, че на арендован водоем може да се лови без билет, колкото и да ми се искаше.
Носете си билетите дори и на такива водоеми да си нямате проблеми ако случайно ВИ проверят
Всичкото водоем що е на територията на страната е държавно и една част е отдадено под аренда

Днес почетох малко повечко и така и не намерих никъде където да е написано, че на арендован водоем може да се лови без билет, колкото и да ми се искаше.
Носете си билетите дори и на такива водоеми да си нямате проблеми ако случайно ВИ проверят

- glarusa
- кандидат преподавател
Като се замислиш е така...и аз до сега се рових!
Малко ще оспамя темата, ама да ме извиняват модераторите!
Ако в частния си двор, до частната ми къща издълбая частна дупка, напълня я с частна вода и пусна рибки, купени от личните ми средства...пак държавен ли ще се води водоема?
Малко ще оспамя темата, ама да ме извиняват модераторите!
Ако в частния си двор, до частната ми къща издълбая частна дупка, напълня я с частна вода и пусна рибки, купени от личните ми средства...пак държавен ли ще се води водоема?

Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Това вече не е водоем,още по-малко държавенАко в частния си двор, до частната ми къща издълбая частна дупка, напълня я с частна вода и пусна рибки, купени от личните ми средства...пак държавен ли ще се води водоема?
-
- учете се от него
Отговорът ми е НЕ, той Краси същото е казал, но ако го направиш ще се радвам да ме поканиш да дойда да изпием по една бира
Няма смисъл да спорим брат
държавата винаги ще е на печалба

Няма смисъл да спорим брат

Извинявам се че се прекъсвам в тълкуването на закона
но някой ходил ли е скоро към Факийска?

няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

До Зидарово ли или до моста след Димчево?Pe6o_Tikvata написа:Аз миналата седмица минах от там но тревите бяха по високи от мен и неможах да стигна на някои места до реката и се отказах от риболова там
Наслука на всички