Как се прави лин

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2900
Регистриран на: Нед Яну 16, 2011 8:14 pm
Местоположение: Дупница/София :)

Как се прави лин

Мнение от Д.Граховски »

Разгледах разгледах ама не видях да има рецепта за тая хубава рибка,та си викам тия момчета сурова ли я ядааат?!
Пускам темата та които може да сподели малко опит в приготвянето на зления хубавец.
Аз до сега съм го правил пържен и паниран.
Ама днес реших да пробвам друго.
След успешен риболов си взех 4 парчета и ги почнах.
Взех фолио,намазах го с олио(та и рима дадох малко) в него сложих розмарин,копър,магданоз,риган и черен пипер в рибата,около 800 гр,чесън и розмарин и осолих естествено,намазах я с олио и нея(ама малко)сложих я във фолиото и посипах с бяло вино,омотах го хубаво да не тече и го сложих в хладилника.
Сега излизам пък като се прибера ги мятам на скарата да видя какво съм сътворил.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 518
Регистриран на: Чет Юни 25, 2009 2:25 pm
Местоположение: гр. София

Re: Как се прави лин

Мнение от szhristov »

Dimitar_allianz написа:Разгледах разгледах ама не видях да има рецепта за тая хубава рибка,та си викам тия момчета сурова ли я ядааат?!
Пускам темата та които може да сподели малко опит в приготвянето на зления хубавец.
Аз до сега съм го правил пържен и паниран.
Ама днес реших да пробвам друго.
След успешен риболов си взех 4 парчета и ги почнах.
Взех фолио,намазах го с олио(та и рима дадох малко) в него сложих розмарин,копър,магданоз,риган и черен пипер в рибата,около 800 гр,чесън и розмарин и осолих естествено,намазах я с олио и нея(ама малко)сложих я във фолиото и посипах с бяло вино,омотах го хубаво да не тече и го сложих в хладилника.
Сега излизам пък като се прибера ги мятам на скарата да видя какво съм сътворил.
е така, ама в готварски станиол и тогава на скарата или във фурната :prayer: без да го махаш от станилоа :cry: само не видях къде е лимона :arrow: задължително пресен на резани - гледам мераклия си , а ...аааааааа, как може :!: :?: :!:

:drinkers:
...и наслука
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2900
Регистриран на: Нед Яну 16, 2011 8:14 pm
Местоположение: Дупница/София :)

Re: Как се прави лин

Мнение от Д.Граховски »

лимон забравих да купя :((((((((((( ама следващия път:)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2900
Регистриран на: Нед Яну 16, 2011 8:14 pm
Местоположение: Дупница/София :)

Re: Как се прави лин

Мнение от Д.Граховски »

Е не че се хваля ама такава риба не съм ял до сега :lol: стана мноооооого вкусна и ароматна,а за любителите на лютото бял пипер :)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3454
Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:01 am
Местоположение: Кърджали

Re: Как се прави лин

Мнение от antivik »

Мисля, че ако беше сменил олиото с масълце резултата щеше да е по-добър/ако пренебрегнеш калориите :wink: / :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 518
Регистриран на: Чет Юни 25, 2009 2:25 pm
Местоположение: гр. София

Re: Как се прави лин

Мнение от szhristov »

:rolleyes: ядва се - нали :wink:
:drinkers:
...и наслука
Вуйчо Ваньо
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 126
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 7:11 pm

Re: Как се прави лин

Мнение от Вуйчо Ваньо »

:drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2900
Регистриран на: Нед Яну 16, 2011 8:14 pm
Местоположение: Дупница/София :)

Re: Как се прави лин

Мнение от Д.Граховски »

Абе стана и без масълце то студентския живот ... :lol: :lol: :lol: ама като махнах фолиото кожата падна и остана само чисто ароматно месце.И тъй като скаричката ми е малко странна пекох рибата върху реотаните а отдолу нарязах картофи на кръгчета и ги сложих под нея с бял пипер,а пък от рибата си капеше мазнинка и вино върху тях и станааааа.....
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор
Мнения: 3794
Регистриран на: Вто Ное 20, 2007 8:05 pm
Местоположение: София

Re: Как се прави лин

Мнение от Paublo_Eskobar »

Лин се готви по следния начин-пускаш го и после си пражиш сафридче! :lol:
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2900
Регистриран на: Нед Яну 16, 2011 8:14 pm
Местоположение: Дупница/София :)

Re: Как се прави лин

Мнение от Д.Граховски »

Paublo_Eskobar написа:Лин се готви по следния начин-пускаш го и после си пражиш сафридче! :lol:
Да ама като сафридчето е заспало зимен сън в камерата на Фантастико от 3 години по-добре си земи 3-4 лина :lol:
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”