Не ми кълве

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Don Corleone
фен клуб-скобар

Re: Не ми кълве

Мнение от Don Corleone »

pampasa написа:
Don Corleone написа:Повода ми е около 25см. Но скоро си купих и вързани на Дайва , които са по 60тина см. Хранилки ползвам от 10гр, защото фидера ми е 5-25 акция. Гледам да на "набивам" хранилката със захранка, но и да не пада сама. С фидера гоня дистанция. Ловя на Панча-платеното.
Колега такъв фидер -5-25гр. няма - да не би да се опитваш да ловиш на дъно с някой мач :?: :roll:
Еми ако мачовете им се сменяват върховете - значи е мач... :wink: Фидер си е просто не знам защо е толкова мек.
Mitchell, Daiwa and Led Zeppelin

slavi253 написа:абе по-принцип май не ама дефакто май да :wink:
:D :D
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Аз ти предлагам да направиш две петна на 5-10м едно от друго. На едното лови с фидер, а на другото с мач ако на мача ти кълве а на фидера не значи проблема е в метода и от там почваш да променяш поводи куки и т.н.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

pampasa написа:Колега такъв фидер -5-25гр. няма - да не би да се опитваш да ловиш на дъно с някой мач :?: :roll:
Убеден ли си че няма такъв фидер.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

shekira написа:
pampasa написа:Колега такъв фидер -5-25гр. няма - да не би да се опитваш да ловиш на дъно с някой мач :?: :roll:
Убеден ли си че няма такъв фидер.
Сигурно има -щом колегата твърди че е с сменяеми върхове :roll: но според мен използването му за дънен риболов не е сериозно :idea:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

pampasa написа:..... за дънен риболов не е сериозно :idea:
Ти под дънен риболов какво разбираш телескопична пръчка 2,10м с 300гр акция и пружина с 11321321321321 куки. Фидера на колегата е от клас ултра лайт и като всеки друг фидер си има конкретно приложение.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

dunavski написа:
pampasa написа:..... за дънен риболов не е сериозно :idea:
Ти под дънен риболов какво разбираш телескопична пръчка 2,10м с 300гр акция и пружина с 11321321321321 куки. Фидера на колегата е от клас ултра лайт и като всеки друг фидер си има конкретно приложение.
Разбирам следното -че по никакъв начин колегата с тази въдица НЕ може да лови шаранета -а относно фидера-това си е просто по-прецизен риболов на дъно :wink: имам 4 фидера и един пикер- нито един от тях не е телескопичен :D Вие ако по Дунава ловите с повечко куки -то уверявам те че при риболов на фидер всички други слагат само по една :idea:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Don Corleone написа:Колеги нещо на тоя фидер не ми кълве. Ще ви споделя как си правя линията : Повод 0,16 с кука -> Микро вирбел -> стопер плътно на възела -> Подвижен вирбел на него хранилката -> на около 30 см пак стопер -> Основно 0,22 фидер кафяво. Не знам стръв ли не сменявам, хранилка ли не сменям - НЕ ЩЕ и НЕ ЩЕ! А на платено ходя където риба има. Главно гоня шарани. Захранката много гъста ли трябва да е? Щото я правя средно рехкава. Споделете моля ви се. Щото като слушам, че фидера било силно оръжие направо ми се плаче. :cry:
Колеги, колегата не пита, дали въдицата му е фидер или не. Пита, дали му е правилен монтажът и защо не му кълве. Прочетох мненията до тук. Дали е фидер или не, дали е акция 5-25 грама и с тази акция, която не е за шарани (но това не означава, че не може да лови с нея - друг е въпросът, ако някое по-голямо шаранче му се закачи, как ще го вади), това не е важно за кълването. Въпросите на колегата са в друга насока. Пак ще си повторя малко от предишното мнение в темата, прави ми впечатление, че за доста водоеми и видове риба, няма активност или активността на рибата е слаба, или има добра активност, но в определени участъци от даден водоем. Лично аз наблюдавам този сезон доста големи аномалии на няколко водоема от началото на сезона до този момент. Времето ще покаже кое как е. Поне още седмица-две. А на колегата - просто ако се съмняваш в нещо на монтажа, пробвай варианти и комбинации периодично. Но успоредно с това, както те посъветва един от колегите по-горе, направи две петна в непосредствена близост едно от друго и в едното лови на фидера, в другото на плувка. Ако на плувката ти кълве, смени петната - в това, в което ти върви на плувката, хвърли фидера, а в петното на фидера - плувката. Ако продължи да ти кълве на плувката, значи провери си монтажа на фидера. Ако и в двете петна не ти кълве, или рибата не е активна, или стръвта не е подходяща, или захранката, или смени местото. Това поне трябва да го направиш на два-три излета при еднакви монтажи, за да си сигурен, че или е в монтажа, или трябва да търсиш друга причина. Не е много удобно и винаги ни се иска всичко и винаги да е ОК, ама рибата мисли различно от нас и има други мераци. Та търпение, наблюдение и проби. Успех
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

pampasa написа: Разбирам следното -.....
ХАХА Не думай ..... просто бях сигурен, че ще се изхвалиш колко фидера имаш !!! Залагаш ли пари на твърдението си, че този тип фидери не стават за дъно и неможе да се ловят шарани с тях !!!!!

Та сега да минем към темата това "не ми кълве" звучи доста обширно. Може да не ти кълве по сумати причини. Почни да правиш промени сменяй куки, сменяй дължината и дебелината на повада, зхранки, стръв ........... и т.н. и т.н. И второ не е казано, че като си на платен трябва да ти кълве гол за гол просто точно фидера може да не е подходящ за конкретния водоем. Пробвай няколко техники за един ден и ще си направиш извода.
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Don Corleone написа:...Повод 0,16 ......... Основно 0,22 .........
Don Corleone написа:...фидера ми е 5-25 акция...
Акъл не давам само споделям че с тази комбинация (повод-основно) ловя на р.Дунав с фидер 50-150гр акция,като по този начин се застраховам за екземпляри до 6 -7 кг.
Изображение
Аватар
Don Corleone
фен клуб-скобар

Мнение от Don Corleone »

stich написа:
Don Corleone написа:...Повод 0,16 ......... Основно 0,22 .........
Don Corleone написа:...фидера ми е 5-25 акция...
Акъл не давам само споделям че с тази комбинация (повод-основно) ловя на р.Дунав с фидер 50-150гр акция,като по този начин се застраховам за екземпляри до 6 -7 кг.

Аха.. Добре добре.. Метнах с 0,16-0,18 основно и всичко замина само на 5 метра (скъса се още на замятането) За това си взех по сериозно.

А иначе слагам и 0,13 и пак к.. . А с 0,13 и мега тънка 8ца кука вадя шаранчета по 2 кила на плувка (с фидера :D ) Не знам дали е от повода. Снощи си навързах няколко дълги (г/д 60см) повода с 0,13 и тънки бели куки. На следващ излет ще пробвам.

Бихте ли ми казали (да не е от захранката) някоя печеливша комбинация за фидера? Захранка ароматизатори и т.н. Мерси

Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Don Corleone написа: Захранка
Взимаш си захранка за фидер на Джаксан, гаранция, че има ли риба ще е при теб :wink:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1397
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Изображение
Изображение
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
Don Corleone
фен клуб-скобар

Мнение от Don Corleone »

ivelin_1976: Мерси за съвета за захранката!

shekira: Колега, моят фидер също е LineWinder Adventurer. :D

Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

pampasa написа:Разбирам следното -че по никакъв начин колегата с тази въдица НЕ може да лови шаранета
:lol: :lol: :lol:
Моля,смях в залата.................
Шаранета може да не лови ама амури по 15кила спокойно ;)
(Шеки по нагоре е дал параметрите на Адвенчъра)
Бачо Илия написа:Ей това е с АДВЕНЧЪР- 3.90 след 30 минути борба и един строшен кеп:
Снимките са от Жребеца , амур 15 килограма хванат на фидер , основно влакно 0.22, повод 0.18 кука №10 , стръв 6 -бели червия , снимките са от 2008 година

Изображение

Изображение
:idea: :D
Изображение
Аватар
dilinger
новобранец
новобранец

Мнение от dilinger »

Всичко си е наред колега, само с къдема нещо бъркаш.
От твойто не хваща :D
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”