Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Не ми кълве
Модератор: Paublo_Eskobar
- Don Corleone
- фен клуб-скобар
Re: Не ми кълве
Еми ако мачовете им се сменяват върховете - значи е мач...pampasa написа:Колега такъв фидер -5-25гр. няма - да не би да се опитваш да ловиш на дъно с някой мачDon Corleone написа:Повода ми е около 25см. Но скоро си купих и вързани на Дайва , които са по 60тина см. Хранилки ползвам от 10гр, защото фидера ми е 5-25 акция. Гледам да на "набивам" хранилката със захранка, но и да не пада сама. С фидера гоня дистанция. Ловя на Панча-платеното.![]()

Mitchell, Daiwa and Led Zeppelin

slavi253 написа:абе по-принцип май не ама дефакто май да

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз ти предлагам да направиш две петна на 5-10м едно от друго. На едното лови с фидер, а на другото с мач ако на мача ти кълве а на фидера не значи проблема е в метода и от там почваш да променяш поводи куки и т.н.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Убеден ли си че няма такъв фидер.pampasa написа:Колега такъв фидер -5-25гр. няма - да не би да се опитваш да ловиш на дъно с някой мач![]()
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Сигурно има -щом колегата твърди че е с сменяеми върховеshekira написа:Убеден ли си че няма такъв фидер.pampasa написа:Колега такъв фидер -5-25гр. няма - да не би да се опитваш да ловиш на дъно с някой мач![]()

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ти под дънен риболов какво разбираш телескопична пръчка 2,10м с 300гр акция и пружина с 11321321321321 куки. Фидера на колегата е от клас ултра лайт и като всеки друг фидер си има конкретно приложение.pampasa написа:..... за дънен риболов не е сериозно
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Разбирам следното -че по никакъв начин колегата с тази въдица НЕ може да лови шаранета -а относно фидера-това си е просто по-прецизен риболов на дъноdunavski написа:Ти под дънен риболов какво разбираш телескопична пръчка 2,10м с 300гр акция и пружина с 11321321321321 куки. Фидера на колегата е от клас ултра лайт и като всеки друг фидер си има конкретно приложение.pampasa написа:..... за дънен риболов не е сериозно

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Колеги, колегата не пита, дали въдицата му е фидер или не. Пита, дали му е правилен монтажът и защо не му кълве. Прочетох мненията до тук. Дали е фидер или не, дали е акция 5-25 грама и с тази акция, която не е за шарани (но това не означава, че не може да лови с нея - друг е въпросът, ако някое по-голямо шаранче му се закачи, как ще го вади), това не е важно за кълването. Въпросите на колегата са в друга насока. Пак ще си повторя малко от предишното мнение в темата, прави ми впечатление, че за доста водоеми и видове риба, няма активност или активността на рибата е слаба, или има добра активност, но в определени участъци от даден водоем. Лично аз наблюдавам този сезон доста големи аномалии на няколко водоема от началото на сезона до този момент. Времето ще покаже кое как е. Поне още седмица-две. А на колегата - просто ако се съмняваш в нещо на монтажа, пробвай варианти и комбинации периодично. Но успоредно с това, както те посъветва един от колегите по-горе, направи две петна в непосредствена близост едно от друго и в едното лови на фидера, в другото на плувка. Ако на плувката ти кълве, смени петната - в това, в което ти върви на плувката, хвърли фидера, а в петното на фидера - плувката. Ако продължи да ти кълве на плувката, значи провери си монтажа на фидера. Ако и в двете петна не ти кълве, или рибата не е активна, или стръвта не е подходяща, или захранката, или смени местото. Това поне трябва да го направиш на два-три излета при еднакви монтажи, за да си сигурен, че или е в монтажа, или трябва да търсиш друга причина. Не е много удобно и винаги ни се иска всичко и винаги да е ОК, ама рибата мисли различно от нас и има други мераци. Та търпение, наблюдение и проби. УспехDon Corleone написа:Колеги нещо на тоя фидер не ми кълве. Ще ви споделя как си правя линията : Повод 0,16 с кука -> Микро вирбел -> стопер плътно на възела -> Подвижен вирбел на него хранилката -> на около 30 см пак стопер -> Основно 0,22 фидер кафяво. Не знам стръв ли не сменявам, хранилка ли не сменям - НЕ ЩЕ и НЕ ЩЕ! А на платено ходя където риба има. Главно гоня шарани. Захранката много гъста ли трябва да е? Щото я правя средно рехкава. Споделете моля ви се. Щото като слушам, че фидера било силно оръжие направо ми се плаче.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ХАХА Не думай ..... просто бях сигурен, че ще се изхвалиш колко фидера имаш !!! Залагаш ли пари на твърдението си, че този тип фидери не стават за дъно и неможе да се ловят шарани с тях !!!!!pampasa написа: Разбирам следното -.....
Та сега да минем към темата това "не ми кълве" звучи доста обширно. Може да не ти кълве по сумати причини. Почни да правиш промени сменяй куки, сменяй дължината и дебелината на повада, зхранки, стръв ........... и т.н. и т.н. И второ не е казано, че като си на платен трябва да ти кълве гол за гол просто точно фидера може да не е подходящ за конкретния водоем. Пробвай няколко техники за един ден и ще си направиш извода.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Don Corleone написа:...Повод 0,16 ......... Основно 0,22 .........
Акъл не давам само споделям че с тази комбинация (повод-основно) ловя на р.Дунав с фидер 50-150гр акция,като по този начин се застраховам за екземпляри до 6 -7 кг.Don Corleone написа:...фидера ми е 5-25 акция...

- Don Corleone
- фен клуб-скобар
stich написа:Don Corleone написа:...Повод 0,16 ......... Основно 0,22 .........Акъл не давам само споделям че с тази комбинация (повод-основно) ловя на р.Дунав с фидер 50-150гр акция,като по този начин се застраховам за екземпляри до 6 -7 кг.Don Corleone написа:...фидера ми е 5-25 акция...
Аха.. Добре добре.. Метнах с 0,16-0,18 основно и всичко замина само на 5 метра (скъса се още на замятането) За това си взех по сериозно.
А иначе слагам и 0,13 и пак к.. . А с 0,13 и мега тънка 8ца кука вадя шаранчета по 2 кила на плувка (с фидера

Бихте ли ми казали (да не е от захранката) някоя печеливша комбинация за фидера? Захранка ароматизатори и т.н. Мерси

- ivelin_1976
- разбира нещата
Взимаш си захранка за фидер на Джаксан, гаранция, че има ли риба ще е при тебDon Corleone написа: Захранка

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1397
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- Don Corleone
- фен клуб-скобар
ivelin_1976: Мерси за съвета за захранката!
shekira: Колега, моят фидер също е LineWinder Adventurer.
shekira: Колега, моят фидер също е LineWinder Adventurer.

- CERRUTI
- сериозен играч
pampasa написа:Колега такъв фидер -5-25гр. няма - да не би да се опитваш да ловиш на дъно с някой мач![]()
pampasa написа:Разбирам следното -че по никакъв начин колегата с тази въдица НЕ може да лови шаранета

Моля,смях в залата.................
Шаранета може да не лови ама амури по 15кила спокойно

(Шеки по нагоре е дал параметрите на Адвенчъра)
Бачо Илия написа:Ей това е с АДВЕНЧЪР- 3.90 след 30 минути борба и един строшен кеп:
Снимките са от Жребеца , амур 15 килограма хванат на фидер , основно влакно 0.22, повод 0.18 кука №10 , стръв 6 -бели червия , снимките са от 2008 година
![]()

Всичко си е наред колега, само с къдема нещо бъркаш.
От твойто не хваща
От твойто не хваща