Дунав - 14.06

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Дунав - 14.06

Мнение от Stefko »

Ден четвъртък, демек вчера :lol: Рано сутринта получих интересна информация за място, където се навърта бяла риба и цял ден кроих планове как да го проверя със спининга. Предвид календара и горещините през деня знаех, че няма голям смисъл да се мъча преди 19 -20 часа вечерта, така че изчаках... Отидох едва към 19.30.
Мястото не беше типично за бялата: дълбока яма почти без течение, намираща се насред дълга ивица пясъчни плитчини. В единия край дълбочините свършваха с камънак, а до тях - гъст пояс водорасли. По-скоро на щукарско леговище мязаше, но информацията ми беше сигурна, така че без колебание се заех директно с джиговете 8) Първоначално вързах набързо един "драшкович", с надежда, че естествената стръв все пак би имала по-добър резултат. Е, да но резултата беше повече от скромен: едно единствено кълване на границата на пояса с водорасли, което така и не успях да хвана. По всичко личеше, че е щука и то дребна :roll:
След около час се отказах от естествената стръв и сложих силикона - по-малко проблеми при минаване през водораслите и практически никакво съсипване на примамката. Първото почукване дойде в самата дълбочина на ямата и преставляваше съвсем кратък удар по силикона - типично за бялата. Резултат - пак нищо :?
Аз разбира се бях доволен, защото отдавна чаках да намеря поне що-годе прилично( и резултатно) място за спининг около Козлодуй, а това определено имаше потенциал :)
И както абсолютно винаги се случва, точно когато си се настроил за нещо си, се случва съвсем друго :roll: При поредното приближаване на силикона към плиткажа нещо натежа, не успя да дръпне от аванса и плавно пое в ляво. Почти веднага над водата се показа хубава гръбна перка, която определено не принадлежеше на бялата :roll: Колкото и да не ми се вярваше случката беше факт - разпер на джиг и то в средата на Юни :?: :!: След кратка борба и малко шляпане се озова на брега :)

Изображение

Рибката беше хубава, но нямаше време за повече снимки. Размери: 57 см./1,5 кг.
Повече нищо интересно не се случи, освен това, че лакътя ми отново напомни, че не е съвсем здрав и не е готов за сериозни натоварвания :? В 9.30 си събрах багажеца и най-блажено се прибрах да смукна една биричка :lol: :lol:

Разходката, в съчетание с последните информации от Реката ме остави с много странни изводи и протоворечиви мисли. Относно щуката може да се каже, че поведението й е сравнително логично, дотолкова, доколкото нейното поведение никога не се е славило с постоянство и здрава логика :lol: Виж за распера и бялата съм леко смутен :roll: По принцип распера отдавна би трябвало да е на летен режим (все пак е средата на юни да му се невиди) и да е активен изключително в горните слоеве на водата, докато на джиговите примамки да не обръща почти (да не кажа абсолютно) никакво внимание. Да, но в последните 15-17 дни никъде по Реката не видях нито един :!: от характерните му плясъци и бухания, а за сметка на това си хапва силиконче и стои в дълбочина :shock:
Бялата пък е още по-голяма загадка - явно е относително активна, но също не дава признаци за "летния" си стил на живот и хранене. Не е толкова разпръсната из водоема и все още предпочита точно определени позиции, включващи почти неизменно по-солиден запас от дълбочина :roll: Нощното хранене в плитчините засега май го няма :roll:
Та от всичко започвам да си мисля, че може би грешката е в нас - сигурно подлъгани от топлата зима побързахме със заключенията за някой ключови моменти и нищо чудно и сега да бързаме с обявяването на "летния" режим :?: Не знам, може и да разсъждавам съвсем погрешно... Това обаче е важно, защото както пише в книжките - грешните изводи водят до погрешни действия, а погрешните действия водят до посредствени резултати :wink: :!:

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Браво!!! Чудесен распер :smt038
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Е т'ва е :D .
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Оффф и аз от кога си мечтая да лепна един такъфф , ама а де ! Кат не ходя по Дунав как да го хвана :roll:
Браво за излета и рибката Стефко :)
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

daniel_g написа:Оффф и аз от кога си мечтая да лепна един такъфф , ама а де ! Кат не ходя по Дунав как да го хвана :roll:
Браво за излета и рибката Стефко :)
Ами айде поправи се де :!: :wink:
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Стефко това над гръбната перка на рибока касапския ли е? :lol:

А на daniel_g какво да му кажа освен, че като не ще да ходи по Дунава за риба се налага аз да го отчитам :wink:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

ceno cenov написа:Стефко това над гръбната перка на рибока касапския ли е? :lol:
Нещо намекваш ли ми :?: :evil: Не, не е касапския - това е малкото ножче, с което си заголвам клемите на акумулатора :lol: :lol: :lol: :lol:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

ceno cenov написа:Стефко това над гръбната перка на рибока касапския ли е? :lol:
това е едни,дето ти ги пробутват от м-тел с измамата,че са хммм...ПОДАРЬК :lol: :lol: евала на рибката-аз па лешпер не сьм хващал никога :( треба някой ден да наблегна :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

5кила написа: евала на рибката-аз па лешпер не сьм хващал никога :( треба някой ден да наблегна :lol:
Абе то като се замисля и на мен ми е едва 2-ри по-сериозен распер, ама ей на - оревах орталъка :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

ceno cenov написа: А на daniel_g какво да му кажа освен, че като не ще да ходи по Дунава за риба се налага аз да го отчитам :wink:
То голямо отсрамване - 3 пъти добре че Стефко дойде с теб, че да хване едно по качествено сомче! Иначе още от тръгването ти в петък към Дунав , капото ти виси от левия джоб :lol: :lol: :lol:

А дано Таз седмица счупиш каръка Ceno !!!
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Какво си оревал?!... То ако не се похвалиш все едно не си бил за риба. :D :D :D
Излета си е супер! За 2 часа на плувка едва ли ще имаш такъв успех.
Дръж се за спининга, че е много кефско като ти чета постовете.

Наздраве :!:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

наблюдател написа:Наздраве :!:
Бат Нец,пропусна да кажеш : и НАСЛУКА!!! :wink:
Браво!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

И НАСЛУКА :!: :!: :!: :partyman: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Ей тяя мноо арна бре Танасе...Много готин рибок ... Успех и занапред Стефко!
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Local написа:Ей тяя мноо арна бре Танасе...Много готин рибок ... Успех и занапред Стефко!
Локале, мисля и "вашите" риби да пробвам през юли :wink: Почти съм сигурен, че няма да се справя, но що пък да не метна някоя ламарина и в морето :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”