питане за Бялата риба

Модератор: sapuna

Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: питане за Бялата риба

Мнение от G.Petkov »

dobrin_dinev написа:Не съм от най-тънките специалисти на бялата риба,но не съм съгласен с тезата,че не опъва въдицата! :D Ползвам един монтаж за улов костур на стръв симеонче и ми се е случвало да се хване бяла риба!Е, разликата в опъването е доста голяма в полза на бялата при горе долу еднакви размери на рибите!

Не голяма, а напълно различна е при бялата риба - силата и е много по-повече от тази на костура.
Pooh

Мнение от Pooh »

Dimy написа: през ноща на 15-20 м от брега
През нощта не я търси, да не вземе теб някой риболовен да те намери. ;)
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Pooh написа:
Dimy написа: през нощта на 15-20 м от брега
През нощта не я търси, да не вземе теб някой риболовен да те намери. ;)
Има си язовири и язовири :wink:
Пък за мен не се притеснявай. Вчера на яз. Искър от бункера до края на залива имаше над 100 въдици за нощен 80% бяха за бяла .
Правят проблем на Пясака , Сопот , Ивайловград. :wink:
playback
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от playback »

Здравейте колеги,

Както виждате съм нов във форума така че първо да се представя - от Добрич съм, на 26, живея в София от 8 години, и от малък риболовствам. Тъй като имам роднини в Септември често ходя на яз. Батак и на водоемите около Пазарджик.

Така питането ми е за бяла Риба около София. Искам сега в събота вечерта да отида за бяла риба.

Ходих на яз Искър на Щъркелово гнездо, точно където се влива реката - там цяла нощ бях заложил за бяла риба - но нито един удар (предполагам че е поради факта че използвах каракудка за стръв)

Пробвал съм и на Панчарево - до кулата - там ми казаха че излиза - но пак без успех - пак на каракудка.

Искам в събота вечер пак да опитам - този път ще намеря уклей - кажете ми къде около София имам по-голям шанс за успех, от брега, на дъно.

И още нещо - като чета тук - вярно ли е че улова на бяла риба през ноща е забранен и защо ?
Pooh

Мнение от Pooh »

Уловът на КАКВАТО И ДА Е РИБА е забранен след залез слънце, такъв е законът. Единствено дими не му пука от тая работа, щото е вИлик и недосегаем! :lol:
Отдавна даваме газ на ИАРА по цялата страна и нещата започват да се оправят - бавно, но има промени.. Мен лично на Панчарево са ме проверявали, та...
playback
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от playback »

OF TOPIC

Малеее ти наистина ме изненада - аз досега на Батак и на Искъра се скъсвах от каракуда и платика през ноща. Даже една нощ на Костандовския залив на Батак до нас имаше едни мрежари ( аз и чичо ми ги ненавиждаме) и сигнализирахме. Та дойдоха от Иара към 4 сутринта - и ги изловиха. Дойдоха после при нас и си поговорихме. Точно тогава ни удари една големичка каракуда и никой нищо не ни каза. Пък и ние поне 6-7 пръчки бяхме метнали. Странна работа - но наистина ме изненада. мерси за информацията
Pooh

Мнение от Pooh »

ЗАКОН ЗА РИБАРСТВОТО И АКВАКУЛТУРИТЕ написа:Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:

1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;

2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;

3. да записват улова от всеки риболовен излет по видове и количество (в килограми и бройки) в билетите за любителски риболов;

4. да носят по време на риболовен излет билетите за любителски риболов и да ги представят на контролните органи при поискване.

(2) (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) След еднодневен риболовен излет риболовците могат да запазват за себе си до 2 кг пъстървови риби, но не повече от 8 бройки, или до 3 кг от всички останали видове риби, с изключение на единичен екземпляр с по-голямо тегло. В случаите на улов на жаби и раци могат да задържат до 50 екземпляра.
...
(4) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Любителският риболов, с изключение на пъстървови риби, се разрешава само през светлата част на денонощието през всички дни на седмицата, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1.

(5) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Любителският риболов на пъстървовите риби е разрешен през светлата част на денонощието само в събота, неделя и в празничните дни, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1
playback
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от playback »

Мерси Много 8)

ще си постна въпросите пак за да са актуални :)

Така питането ми е за бяла Риба около София. Искам сега в събота вечерта да отида за бяла риба.

Ходих на яз Искър на Щъркелово гнездо, точно където се влива реката - там цяла нощ бях заложил за бяла риба - но нито един удар (предполагам че е поради факта че използвах каракудка за стръв)

Пробвал съм и на Панчарево - до кулата - там ми казаха че излиза - но пак без успех - пак на каракудка.

Искам в събота вечер пак да опитам - този път ще намеря уклей - кажете ми къде около София имам по-голям шанс за успех, от брега, на дъно.
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Pooh Млъкни

Има си модератори , те не се намесват ти само ревеш , осъзнай се.
Ако имаш нещо напротив , за риболова ела и ми ги направи забележките на язовира , като се засечем , а не реви само пред компа .

Че такива като теб " компютърни лъвове" са ми до болка познати

playback
Пробвай , на костурче , и аз не вярвах но кълве на Искъра.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Dimy написа:Pooh Млъкни

Има си модератори , те не се намесват ти само ревеш , осъзнай се.
Ако имаш нещо напротив , за риболова ела и ми ги направи забележките на язовира , като се засечем , а не реви само пред компа .

Че такива като теб " компютърни лъвове" са ми до болка познати
Май само ти ревеш,ние споделяме и казваме да се внимава,да се вардят колегите,ти палиш на четвърт,не мой се на контра.
П.П.Думичката юзери,я научих точно от
компютърни лъвове
като тебе. :lol:
На ряката нема такива термини. :wink:
Аз там съм пораснал...
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Преди питането,се иска четене-писал съм в предишната тема за риболова на плувка на бяла риба от брега на яз.Въча,няма да повтарям за всеки новобранец във форума. :twisted:
playback
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от playback »

INCUBUS написа:Преди питането,се иска четене-писал съм в предишната тема за риболова на плувка на бяла риба от брега на яз.Въча,няма да повтарям за всеки новобранец във форума. :twisted:
Вярно се иска четене :x :x :twisted: Ако ми беше прочел поста щеше да видиш че питам "Така питането ми е за бяла Риба около София. " - Въча е на 170 км !!!

Благодаря ти за "хубавото" посрещане във форума, надявам се да не е пълен с такива остроумковци като теб, които само чакат да се докажат пред "новобранците". Абе такива като теб вярно се взимат много насериозно. Направо ми уби желанието да влизам в този форум отново.

Спирам до тук, че ми идват само нецензурни думи за специалисти като теб

Може повече да не ми отговаряте, ще се справя и сам :butthead:
Pooh

Мнение от Pooh »

Dimy написа:Pooh Млъкни
:lol: :lol:
Кой си ти и за какво се бориш, о, Велики? :lol:
На "твоя" язовир ходих до преди 15-20 години, но откак взеха да се заселват там разни "местни" - не, благодаря!
Когато съм дърпал капитални риби от там, "рапалите" в България са били има-няма 100 бройки..
Но винаги когато се изтропаш бракониерски, а ти го правиш доста често, ще съм само на крачка зад теб! ;)
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Пухкавия,с такова настроение не си за този форум :lol:
Аватар
dzeviza
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dzeviza »

Момчето питаше за бялата риба,вие тук всички станахте ненадминати,има си място за доказване все пак и то не е тук :lol: Мисля че тези форуми са ,за да си помагаме,а не да се правим на велики и кой бил новобранец,кой старо куче..........за жалост много ни трябва още на нас българите ,та да ги стигнем,които и да са
Заключено

Обратно към “Риболов на хищници”