Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

питане за Бялата риба
Модератор: sapuna
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: питане за Бялата риба
dobrin_dinev написа:Не съм от най-тънките специалисти на бялата риба,но не съм съгласен с тезата,че не опъва въдицата!Ползвам един монтаж за улов костур на стръв симеонче и ми се е случвало да се хване бяла риба!Е, разликата в опъването е доста голяма в полза на бялата при горе долу еднакви размери на рибите!
Не голяма, а напълно различна е при бялата риба - силата и е много по-повече от тази на костура.
През нощта не я търси, да не вземе теб някой риболовен да те намери.Dimy написа: през ноща на 15-20 м от брега

Има си язовири и язовириPooh написа:През нощта не я търси, да не вземе теб някой риболовен да те намери.Dimy написа: през нощта на 15-20 м от брега

Пък за мен не се притеснявай. Вчера на яз. Искър от бункера до края на залива имаше над 100 въдици за нощен 80% бяха за бяла .
Правят проблем на Пясака , Сопот , Ивайловград.

Здравейте колеги,
Както виждате съм нов във форума така че първо да се представя - от Добрич съм, на 26, живея в София от 8 години, и от малък риболовствам. Тъй като имам роднини в Септември често ходя на яз. Батак и на водоемите около Пазарджик.
Така питането ми е за бяла Риба около София. Искам сега в събота вечерта да отида за бяла риба.
Ходих на яз Искър на Щъркелово гнездо, точно където се влива реката - там цяла нощ бях заложил за бяла риба - но нито един удар (предполагам че е поради факта че използвах каракудка за стръв)
Пробвал съм и на Панчарево - до кулата - там ми казаха че излиза - но пак без успех - пак на каракудка.
Искам в събота вечер пак да опитам - този път ще намеря уклей - кажете ми къде около София имам по-голям шанс за успех, от брега, на дъно.
И още нещо - като чета тук - вярно ли е че улова на бяла риба през ноща е забранен и защо ?
Както виждате съм нов във форума така че първо да се представя - от Добрич съм, на 26, живея в София от 8 години, и от малък риболовствам. Тъй като имам роднини в Септември често ходя на яз. Батак и на водоемите около Пазарджик.
Така питането ми е за бяла Риба около София. Искам сега в събота вечерта да отида за бяла риба.
Ходих на яз Искър на Щъркелово гнездо, точно където се влива реката - там цяла нощ бях заложил за бяла риба - но нито един удар (предполагам че е поради факта че използвах каракудка за стръв)
Пробвал съм и на Панчарево - до кулата - там ми казаха че излиза - но пак без успех - пак на каракудка.
Искам в събота вечер пак да опитам - този път ще намеря уклей - кажете ми къде около София имам по-голям шанс за успех, от брега, на дъно.
И още нещо - като чета тук - вярно ли е че улова на бяла риба през ноща е забранен и защо ?
Уловът на КАКВАТО И ДА Е РИБА е забранен след залез слънце, такъв е законът. Единствено дими не му пука от тая работа, щото е вИлик и недосегаем!
Отдавна даваме газ на ИАРА по цялата страна и нещата започват да се оправят - бавно, но има промени.. Мен лично на Панчарево са ме проверявали, та...

Отдавна даваме газ на ИАРА по цялата страна и нещата започват да се оправят - бавно, но има промени.. Мен лично на Панчарево са ме проверявали, та...
OF TOPIC
Малеее ти наистина ме изненада - аз досега на Батак и на Искъра се скъсвах от каракуда и платика през ноща. Даже една нощ на Костандовския залив на Батак до нас имаше едни мрежари ( аз и чичо ми ги ненавиждаме) и сигнализирахме. Та дойдоха от Иара към 4 сутринта - и ги изловиха. Дойдоха после при нас и си поговорихме. Точно тогава ни удари една големичка каракуда и никой нищо не ни каза. Пък и ние поне 6-7 пръчки бяхме метнали. Странна работа - но наистина ме изненада. мерси за информацията
Малеее ти наистина ме изненада - аз досега на Батак и на Искъра се скъсвах от каракуда и платика през ноща. Даже една нощ на Костандовския залив на Батак до нас имаше едни мрежари ( аз и чичо ми ги ненавиждаме) и сигнализирахме. Та дойдоха от Иара към 4 сутринта - и ги изловиха. Дойдоха после при нас и си поговорихме. Точно тогава ни удари една големичка каракуда и никой нищо не ни каза. Пък и ние поне 6-7 пръчки бяхме метнали. Странна работа - но наистина ме изненада. мерси за информацията
ЗАКОН ЗА РИБАРСТВОТО И АКВАКУЛТУРИТЕ написа:Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
3. да записват улова от всеки риболовен излет по видове и количество (в килограми и бройки) в билетите за любителски риболов;
4. да носят по време на риболовен излет билетите за любителски риболов и да ги представят на контролните органи при поискване.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) След еднодневен риболовен излет риболовците могат да запазват за себе си до 2 кг пъстървови риби, но не повече от 8 бройки, или до 3 кг от всички останали видове риби, с изключение на единичен екземпляр с по-голямо тегло. В случаите на улов на жаби и раци могат да задържат до 50 екземпляра.
...
(4) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Любителският риболов, с изключение на пъстървови риби, се разрешава само през светлата част на денонощието през всички дни на седмицата, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1.
(5) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Любителският риболов на пъстървовите риби е разрешен през светлата част на денонощието само в събота, неделя и в празничните дни, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1
Мерси Много
ще си постна въпросите пак за да са актуални

ще си постна въпросите пак за да са актуални

Pooh Млъкни
Има си модератори , те не се намесват ти само ревеш , осъзнай се.
Ако имаш нещо напротив , за риболова ела и ми ги направи забележките на язовира , като се засечем , а не реви само пред компа .
Че такива като теб " компютърни лъвове" са ми до болка познати
playback
Пробвай , на костурче , и аз не вярвах но кълве на Искъра.
Ако имаш нещо напротив , за риболова ела и ми ги направи забележките на язовира , като се засечем , а не реви само пред компа .
playback
Пробвай , на костурче , и аз не вярвах но кълве на Искъра.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Май само ти ревеш,ние споделяме и казваме да се внимава,да се вардят колегите,ти палиш на четвърт,не мой се на контра.Dimy написа:Pooh Млъкни
П.П.Думичката юзери,я научих точно от
като тебе.компютърни лъвове

На ряката нема такива термини.

Аз там съм пораснал...
-
- кандидат преподавател
Преди питането,се иска четене-писал съм в предишната тема за риболова на плувка на бяла риба от брега на яз.Въча,няма да повтарям за всеки новобранец във форума. 

Вярно се иска четенеINCUBUS написа:Преди питането,се иска четене-писал съм в предишната тема за риболова на плувка на бяла риба от брега на яз.Въча,няма да повтарям за всеки новобранец във форума.

Благодаря ти за "хубавото" посрещане във форума, надявам се да не е пълен с такива остроумковци като теб, които само чакат да се докажат пред "новобранците". Абе такива като теб вярно се взимат много насериозно. Направо ми уби желанието да влизам в този форум отново.
Спирам до тук, че ми идват само нецензурни думи за специалисти като теб
Може повече да не ми отговаряте, ще се справя и сам

Dimy написа:Pooh Млъкни

Кой си ти и за какво се бориш, о, Велики?

На "твоя" язовир ходих до преди 15-20 години, но откак взеха да се заселват там разни "местни" - не, благодаря!
Когато съм дърпал капитални риби от там, "рапалите" в България са били има-няма 100 бройки..
Но винаги когато се изтропаш бракониерски, а ти го правиш доста често, ще съм само на крачка зад теб!

-
- кандидат преподавател
Пухкавия,с такова настроение не си за този форум 

- dzeviza
- ще става разбирач
Момчето питаше за бялата риба,вие тук всички станахте ненадминати,има си място за доказване все пак и то не е тук
Мисля че тези форуми са ,за да си помагаме,а не да се правим на велики и кой бил новобранец,кой старо куче..........за жалост много ни трябва още на нас българите ,та да ги стигнем,които и да са