Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Р. Велека
Модератор: Paublo_Eskobar
Р. Велека
Здравейте колеги!Реших да пусна тази тема, защото планирам излет на въпросната река, но тъй като никога до сега не съм ходи там искам да ви помоля за информация - места, какво излиза в момента както и на какво изобщо малко инфо за реката.
Предварително благодаря на всички отговорили!
Предварително благодаря на всички отговорили!

Риболовът е нещо много повече от ваденето на рибата от водата...Той трябва да се извършва с финес и мярка и най- важното с уважение към рибата
Re: Р. Велека
Актуално инфо не мога да дам...но мога да те ориентирам,горе-долу.Риби:Шаран,Белица,Лупавец,Каракуда,Уклей,Попчета,Морски кефал...Стръв:Свински гранули(захващат се със силиконче на куката),царевица,жито,кус-кус...в този ред......Места:Според мен в момента е по-добре към устието...Ами това е от мен...Надявам се да съм помогнал.....
Не съм там , но ако виждаш масово морски кефалови риби да рипат отгоре над водата , значи че е време да се откажеш от риболова на леко и да минеш на плуваща бомбарда или булдо с повод един метър и стръв торен или земен червей , кука от №5 до №10 !
Мяташ надалече , после въртиш макарата , за да обереш влакното и .... хоп- удар на Морски кефал
Това си е голям кеф и дай Боже да имаш слука ! 

Привет отново колеги!
От три дни вече съм на реката и риболовствам при устието. Върви чудесен риболов на попчета на плувка, а от време на време излиза и по някоя хубава белица извадих и един кефал
. Ловя основно на плувка, но опитвам и на бомбарда (на нея излезе само въпросния кефал, който беще около педя и нищо друго). Използвам за стръв блатен (по неуспешен) и бял червей, а торен не успях да намеря по магазините, в които ходих. Всичко е чудесно с изключение на това, че точно на отсрещния бряг в близост до папурите рипат огромни парчета по над 2 педи а дори и по-големи (дали това са кефалите, за които колегата спомена по горе?)
. Не знам какъв вид е тази риба
нито как да я излъжа моля помагайте 

Риболовът е нещо много повече от ваденето на рибата от водата...Той трябва да се извършва с финес и мярка и най- важното с уважение към рибата
-
- новобранец
Колега пробвай да ловиш на царевица миналата година имах добра слука,след месец пак съм там.Наслука 

Благодаря за съвета.nokia66 написа:Колега пробвай да ловиш на царевица миналата година имах добра слука,след месец пак съм там.Наслука

-
- новобранец
Лових на царевица консерва с нея храних и хванах шаран около килограм и няколко лупавци като най-големия 1,5кг. До мен имаше един местен който каза че скоро не е виждал някой да хване шаран а ходел на реката всеки ден.
Ееехаnokia66 написа:Лових на царевица консерва с нея храних и хванах шаран около килограм и няколко лупавци като най-големия 1,5кг. До мен имаше един местен който каза че скоро не е виждал някой да хване шаран а ходел на реката всеки ден.

риболов на река Велека
Колеги,ловил ли е някой на р. Велека до Синеморец?Ако има такъв моля да сподели инфо за рибите и техниките за ловене.Ще ходя там в края на август.
-
- новобранец
Re: риболов на река Велека
Аиде колега значи може да се засечем тамstiviti написа:Колеги,ловил ли е някой на р. Велека до Синеморец?Ако има такъв моля да сподели инфо за рибите и техниките за ловене.Ще ходя там в края на август.