Р. Велека

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Томa37
фен клуб-скобар

Р. Велека

Мнение от Томa37 »

Здравейте колеги!Реших да пусна тази тема, защото планирам излет на въпросната река, но тъй като никога до сега не съм ходи там искам да ви помоля за информация - места, какво излиза в момента както и на какво изобщо малко инфо за реката.

Предварително благодаря на всички отговорили! :)
Риболовът е нещо много повече от ваденето на рибата от водата...Той трябва да се извършва с финес и мярка и най- важното с уважение към рибата
emil
новобранец
новобранец

Re: Р. Велека

Мнение от emil »

Актуално инфо не мога да дам...но мога да те ориентирам,горе-долу.Риби:Шаран,Белица,Лупавец,Каракуда,Уклей,Попчета,Морски кефал...Стръв:Свински гранули(захващат се със силиконче на куката),царевица,жито,кус-кус...в този ред......Места:Според мен в момента е по-добре към устието...Ами това е от мен...Надявам се да съм помогнал.....
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Не съм там , но ако виждаш масово морски кефалови риби да рипат отгоре над водата , значи че е време да се откажеш от риболова на леко и да минеш на плуваща бомбарда или булдо с повод един метър и стръв торен или земен червей , кука от №5 до №10 ! :wink: Мяташ надалече , после въртиш макарата , за да обереш влакното и .... хоп- удар на Морски кефал :arrow: Това си е голям кеф и дай Боже да имаш слука ! :)
Аватар
Томa37
фен клуб-скобар

Мнение от Томa37 »

Привет отново колеги! :) От три дни вече съм на реката и риболовствам при устието. Върви чудесен риболов на попчета на плувка, а от време на време излиза и по някоя хубава белица извадих и един кефал 8) . Ловя основно на плувка, но опитвам и на бомбарда (на нея излезе само въпросния кефал, който беще около педя и нищо друго). Използвам за стръв блатен (по неуспешен) и бял червей, а торен не успях да намеря по магазините, в които ходих. Всичко е чудесно с изключение на това, че точно на отсрещния бряг в близост до папурите рипат огромни парчета по над 2 педи а дори и по-големи (дали това са кефалите, за които колегата спомена по горе?) :twisted: . Не знам какъв вид е тази риба :oops: нито как да я излъжа моля помагайте :!:
Риболовът е нещо много повече от ваденето на рибата от водата...Той трябва да се извършва с финес и мярка и най- важното с уважение към рибата
nokia66
новобранец
новобранец

Мнение от nokia66 »

Колега пробвай да ловиш на царевица миналата година имах добра слука,след месец пак съм там.Наслука :D
Аватар
Томa37
фен клуб-скобар

Мнение от Томa37 »

nokia66 написа:Колега пробвай да ловиш на царевица миналата година имах добра слука,след месец пак съм там.Наслука :D
Благодаря за съвета. :) Аз опитах още първия ден на царевица с аромат на ягода за каракуда но за 2 часа и половина излезе само една малка каракуда :shock:. Незнам дали е от това че е с аромат на ягода, но нямах нито един удар освен това. Ти какво извади? :)
nokia66
новобранец
новобранец

Мнение от nokia66 »

Лових на царевица консерва с нея храних и хванах шаран около килограм и няколко лупавци като най-големия 1,5кг. До мен имаше един местен който каза че скоро не е виждал някой да хване шаран а ходел на реката всеки ден.
Аватар
Добата©
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Добата© »

само царевица и свински гранули аз съм имал хубави риболови
Изображение
Аватар
Томa37
фен клуб-скобар

Мнение от Томa37 »

nokia66 написа:Лових на царевица консерва с нея храних и хванах шаран около килограм и няколко лупавци като най-големия 1,5кг. До мен имаше един местен който каза че скоро не е виждал някой да хване шаран а ходел на реката всеки ден.
Еееха :prayer: :prayer: :prayer: :drinkers:. Колега амбицира ме ше взема да я помъча повече тая тактика. Туковиж вземи и на мен да ми излезе късмета ;). Ако има успехи ще се похваля :mrgreen: .
stiviti
новобранец
новобранец

риболов на река Велека

Мнение от stiviti »

Колеги,ловил ли е някой на р. Велека до Синеморец?Ако има такъв моля да сподели инфо за рибите и техниките за ловене.Ще ходя там в края на август.
valentin7203
новобранец
новобранец

Re: риболов на река Велека

Мнение от valentin7203 »

stiviti написа:Колеги,ловил ли е някой на р. Велека до Синеморец?Ако има такъв моля да сподели инфо за рибите и техниките за ловене.Ще ходя там в края на август.
Аиде колега значи може да се засечем там :)
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”