Бракониери на яз. Кърджали

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

kartal
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Бракониери на яз. Кърджали

Мнение от kartal »

Няма караници.
Не щете и кафе да пиете... :lol:
Както на змията не се мачка главата,а се реже така и мрежите не се прибират или телефонират,а се горят.
Щ'от н'ъл са знаим :D като ти кажат,че сестра ти е курва,ти въври доказвай,че нямаш сестра... :lol:
Сезона е пред нас и На слука!
Нищо лично.
К,вото нещеше,нещеше и изведнъж...спря
Аватар
Volter-VSN
новобранец
новобранец

Мнение от Volter-VSN »

Тончо в този район на яз. Кърджали се пускат много мрежи, ежедневно, но когато ИАРА минава на проверка - мрежи няма :D

Преди две седмици (пак на яз.Кърджали под Салибрям), един наглич си опъна мрежата пред погледа на всички колеги по брега и тези, които влачеха. Даже един от колегите (с лодка) се скара с мрежаря насред язовира и го заплаши да викне ИАРА, но той не се трогна особено и си гребеше близо около мрежата с цел да я пази от рибарите :lol:

На мен лично ИАРА са ми прибирали шамандурките, където бях захранил и не е особено приятно, защото излиза, че си вадя билет, спазвам законите, но контролните пречат на мен - не на мрежарите...или някой ще каже, че са помислили шамандурите ми за мрежа? :D

Нека всеки мрежар знае, че ще се обаждам на секундата!
Сега започвам с шаранджийския риболов! :)
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Няма ИАРА,няма МЯРА там :!: Зоната /околните села Брезен,Боровица,Китница,Сухово,Читак, Рибари,Голобрад и пр./има население с манталитет на пещерни хора от Западна Турция.Брако-ниерството там е неизкоренимо.Ще търпят лишения и вреди и ще продължават да бракониерстват-това им е в кръвта.Където намерите и можете,вадете мрежите и ги горете,но гледайте да няма свидетели от местните -след това няма да можете да опазите автомобилите си по никой начин.
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

INCUBUS написа:Няма ИАРА,няма МЯРА там :!: Зоната /околните села Брезен,Боровица,Китница,Сухово,Читак, Рибари,Голобрад и пр./има население с манталитет на пещерни хора от Западна Турция.Брако-ниерството там е неизкоренимо.Ще търпят лишения и вреди и ще продължават да бракониерстват-това им е в кръвта.Където намерите и можете,вадете мрежите и ги горете,но гледайте да няма свидетели от местните -след това няма да можете да опазите автомобилите си по никой начин.
Колега моля да не се разделяме на българи и турци защото всички сме един дол дренки !!!
Както бях писал по-горе скоро ми се отдаде шанса да разговарям с бракониер и за него си беше съвсем нормално да си лови риба с мрежи. Като го питах не знае ли, че с мрежи е забранено да се лови той ми отговори "А забранено ........ нищо не е забранено". Всички отявлени бракониери си имат хора в местното ИАРА и ги предупреждават кога ще има проверки.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не се разделяме-просто в онази зона са си турци,а и никога не съм твърдял,че няма българи- бракониери.Даже българите действат с повече пари,по-големи мрежи и на повече места.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

kartal написа: Споко, :D
от иглата/куката/,та до конеца/кордата/ :D
Няма как да дойдеш за половин час...аз съм от Кърджали :)
белия опел е на хората от Асеновград,другия бивак с двете коли са от Хасково,аз бях на борунчето под тях.Мрежата беше изкарана от асеновградчани,това,което беше все още живо /разспер 3 бр.червеноперка 1 бр./ се опитаха да я спасят,другото всичко беше леш.Вероятно е стояла повече от седмица,бешепочерняла цялата.Вятъра попречи да я заполим веднага,но източихме бензин и след това всичко изгоря.Нали се сещаш,че няма как да чакаш шаран,разпънал пръчки и мрежи на една линия. :lol:
Кафето или бирата ще са от мен,когато дойдеш, заповядай/те/ ще седнем под навеса на "бялата" къщичка. :rolleyes:
Бях там събота и неделя,не знам дали си бил там,но ако си бил и знаех кои и къде си,на драго сърце щях да доида до бивака ти.Нищо,другия път.Ок,щом сте я запалили на края,добре сте направили.Децата и внуците ни един ден няма да знаят какво е риба ако не взимаме мерки !!!

П.п Знаеш ли какво ми направи впечатление ??? Човека от Асеновград,които вадеше мрежата я вадеше професионално :lol: :lol: :lol: Накарай някои дето не е пускал и вадил мрежа да вземе да вади и ще видиш резултата и разликата,ще се оплете като пате в калчища :lol: :lol: :lol: :lol: Човека обаче така си я извади,все едно това работи,професионално "на въже" я вадеше а новобранец или редови рибар ще я дърпа отгоре - отдоло и ще се оплете сам в нея та и прав ще се изправи :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
janhonda
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от janhonda »

кажи братко кое в БЪЛГАРИЯ СЕ Е ОПРАВИЛО?
НАСЛУКА на Barutchiata

http://vbox7.com/play:018c7811
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Отговора е ясен :idea: :idea: :idea: - Нищо и никога няма да се оправи !!! Толкова прости,нагли и гладни хора има,че и на майка си в задника ще бръкнат ако има начин всичко да извадят от там :!: :!: :!: Прибират сомчета под 1кг,бели риб под кило и ги кръщават че са по 3 -4 кг или че бялата риба от 250гр е глътнала 20см воблер до задника :lol: :lol: :lol: Простотия и лакомия приятел,какво да ти кажа,то се знае :evil: :evil: :evil:

soylediler
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от soylediler »

П.п Знаеш ли какво ми направи впечатление ??? Човека от Асеновград,които вадеше мрежата я вадеше професионално :lol: :lol: :lol: Накарай някои дето не е пускал и вадил мрежа да вземе да вади и ще видиш резултата и разликата,ще се оплете като пате в калчища :lol: :lol: :lol: :lol: Човека обаче така си я извади,все едно това работи,професионално "на въже" я вадеше а новобранец или редови рибар ще я дърпа отгоре - отдоло и ще се оплете сам в нея та и прав ще се изправи :mrgreen: :lol: :lol: :lol:[/quote]

И аз малко масло да налея в огъня, както се казва: - за онзи дето вадел мрежата, че бил професионалист разбрахме, а теб да питам аз - ти откъде знаеш как се вади "професионално" тази мрежа а?? :lol: :D :)
Аз защо не знам ?! ААААА
Ще си кажете вие всичко, ама....
И аз бях там от сряда до петък, две птици удариха на колегата и двете сутринта . "Релийзнахме" ги де. :P
Бяхме под "кантона", с едно хасковско "Рено".
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

soylediler написа: И аз малко масло да налея в огъня, както се казва: - за онзи дето вадел мрежата, че бил професионалист разбрахме, а теб да питам аз - ти откъде знаеш как се вади "професионално" тази мрежа а?? :lol: :D :)
Аз защо не знам ?! ААААА
И аз бях там от сряда до петък, две птици удариха на колегата и двете сутринта . "Релийзнахме" ги де. :P
Маслото дето го сипваш е развалено колега :lol: :lol: :lol: Ако се разровиш в темите,без да искаш ще разбереш че вече 16-17 години имам язовир :lol: :lol: :lol: Ако не знам как да си вадя рибата с мрежи и гриб,според теб с бомби ли трябва да я вадя :lol: :lol: :lol: Витаги съм казвал,простотията няма почивен ден :idea: :idea: :idea: Все ще изпълзи някоя хлебарка от канализацията :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Аватар
janhonda
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от janhonda »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:
soylediler написа: И аз малко масло да налея в огъня, както се казва: - за онзи дето вадел мрежата, че бил професионалист разбрахме, а теб да питам аз - ти откъде знаеш как се вади "професионално" тази мрежа а?? :lol: :D :)
Аз защо не знам ?! ААААА
Маслото дето го сипваш е развалено колега :lol: :lol: :lol: Ако се разровиш в темите,без да искаш ще разбереш че вече 16-17 години имам язовир :lol: :lol: :lol: Ако не знам как да си вадя рибата с мрежи и гриб,според теб с бомби ли трябва да я вадя :lol: :lol: :lol: Витаги съм казвал,простотията няма почивен ден :idea: :idea: :idea: Все ще изпълзи някоя хлебарка от канализацията :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
НАСЛУКА на Barutchiata

Аватар
janhonda
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от janhonda »

някой колеги се чудят какво да пишат и правят грешки.Прости им Бат Любо. :drinkers:
НАСЛУКА на Barutchiata

Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”