Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Бракониери на яз. Кърджали
Модератор: bobopeli
Re: Бракониери на яз. Кърджали
Няма караници.
Не щете и кафе да пиете...
Както на змията не се мачка главата,а се реже така и мрежите не се прибират или телефонират,а се горят.
Щ'от н'ъл са знаим
като ти кажат,че сестра ти е курва,ти въври доказвай,че нямаш сестра...
Сезона е пред нас и На слука!
Нищо лично.
Не щете и кафе да пиете...

Както на змията не се мачка главата,а се реже така и мрежите не се прибират или телефонират,а се горят.
Щ'от н'ъл са знаим

Сезона е пред нас и На слука!
Нищо лично.
К,вото нещеше,нещеше и изведнъж...спря
- Volter-VSN
- новобранец
Тончо в този район на яз. Кърджали се пускат много мрежи, ежедневно, но когато ИАРА минава на проверка - мрежи няма
Преди две седмици (пак на яз.Кърджали под Салибрям), един наглич си опъна мрежата пред погледа на всички колеги по брега и тези, които влачеха. Даже един от колегите (с лодка) се скара с мрежаря насред язовира и го заплаши да викне ИАРА, но той не се трогна особено и си гребеше близо около мрежата с цел да я пази от рибарите
На мен лично ИАРА са ми прибирали шамандурките, където бях захранил и не е особено приятно, защото излиза, че си вадя билет, спазвам законите, но контролните пречат на мен - не на мрежарите...или някой ще каже, че са помислили шамандурите ми за мрежа?
Нека всеки мрежар знае, че ще се обаждам на секундата!

Преди две седмици (пак на яз.Кърджали под Салибрям), един наглич си опъна мрежата пред погледа на всички колеги по брега и тези, които влачеха. Даже един от колегите (с лодка) се скара с мрежаря насред язовира и го заплаши да викне ИАРА, но той не се трогна особено и си гребеше близо около мрежата с цел да я пази от рибарите

На мен лично ИАРА са ми прибирали шамандурките, където бях захранил и не е особено приятно, защото излиза, че си вадя билет, спазвам законите, но контролните пречат на мен - не на мрежарите...или някой ще каже, че са помислили шамандурите ми за мрежа?

Нека всеки мрежар знае, че ще се обаждам на секундата!
Сега започвам с шаранджийския риболов! 

-
- кандидат преподавател
Няма ИАРА,няма МЯРА там
Зоната /околните села Брезен,Боровица,Китница,Сухово,Читак, Рибари,Голобрад и пр./има население с манталитет на пещерни хора от Западна Турция.Брако-ниерството там е неизкоренимо.Ще търпят лишения и вреди и ще продължават да бракониерстват-това им е в кръвта.Където намерите и можете,вадете мрежите и ги горете,но гледайте да няма свидетели от местните -след това няма да можете да опазите автомобилите си по никой начин.

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега моля да не се разделяме на българи и турци защото всички сме един дол дренки !!!INCUBUS написа:Няма ИАРА,няма МЯРА тамЗоната /околните села Брезен,Боровица,Китница,Сухово,Читак, Рибари,Голобрад и пр./има население с манталитет на пещерни хора от Западна Турция.Брако-ниерството там е неизкоренимо.Ще търпят лишения и вреди и ще продължават да бракониерстват-това им е в кръвта.Където намерите и можете,вадете мрежите и ги горете,но гледайте да няма свидетели от местните -след това няма да можете да опазите автомобилите си по никой начин.
Както бях писал по-горе скоро ми се отдаде шанса да разговарям с бракониер и за него си беше съвсем нормално да си лови риба с мрежи. Като го питах не знае ли, че с мрежи е забранено да се лови той ми отговори "А забранено ........ нищо не е забранено". Всички отявлени бракониери си имат хора в местното ИАРА и ги предупреждават кога ще има проверки.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- кандидат преподавател
Не се разделяме-просто в онази зона са си турци,а и никога не съм твърдял,че няма българи- бракониери.Даже българите действат с повече пари,по-големи мрежи и на повече места.
- krokibg
- учете се от него
Бях там събота и неделя,не знам дали си бил там,но ако си бил и знаех кои и къде си,на драго сърце щях да доида до бивака ти.Нищо,другия път.Ок,щом сте я запалили на края,добре сте направили.Децата и внуците ни един ден няма да знаят какво е риба ако не взимаме мерки !!!kartal написа: Споко,![]()
от иглата/куката/,та до конеца/кордата/![]()
Няма как да дойдеш за половин час...аз съм от Кърджали![]()
белия опел е на хората от Асеновград,другия бивак с двете коли са от Хасково,аз бях на борунчето под тях.Мрежата беше изкарана от асеновградчани,това,което беше все още живо /разспер 3 бр.червеноперка 1 бр./ се опитаха да я спасят,другото всичко беше леш.Вероятно е стояла повече от седмица,бешепочерняла цялата.Вятъра попречи да я заполим веднага,но източихме бензин и след това всичко изгоря.Нали се сещаш,че няма как да чакаш шаран,разпънал пръчки и мрежи на една линия.![]()
Кафето или бирата ще са от мен,когато дойдеш, заповядай/те/ ще седнем под навеса на "бялата" къщичка.
П.п Знаеш ли какво ми направи впечатление ??? Човека от Асеновград,които вадеше мрежата я вадеше професионално

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- janhonda
- разбира нещата
кажи братко кое в БЪЛГАРИЯ СЕ Е ОПРАВИЛО?
- krokibg
- учете се от него
Отговора е ясен
- Нищо и никога няма да се оправи !!! Толкова прости,нагли и гладни хора има,че и на майка си в задника ще бръкнат ако има начин всичко да извадят от там
Прибират сомчета под 1кг,бели риб под кило и ги кръщават че са по 3 -4 кг или че бялата риба от 250гр е глътнала 20см воблер до задника
Простотия и лакомия приятел,какво да ти кажа,то се знае

-
- новобранец
- Обратна връзка:
П.п Знаеш ли какво ми направи впечатление ??? Човека от Асеновград,които вадеше мрежата я вадеше професионално
Накарай някои дето не е пускал и вадил мрежа да вземе да вади и ще видиш резултата и разликата,ще се оплете като пате в калчища
Човека обаче така си я извади,все едно това работи,професионално "на въже" я вадеше а новобранец или редови рибар ще я дърпа отгоре - отдоло и ще се оплете сам в нея та и прав ще се изправи
[/quote]
И аз малко масло да налея в огъня, както се казва: - за онзи дето вадел мрежата, че бил професионалист разбрахме, а теб да питам аз - ти откъде знаеш как се вади "професионално" тази мрежа а??
Аз защо не знам ?! ААААА
Ще си кажете вие всичко, ама....
И аз бях там от сряда до петък, две птици удариха на колегата и двете сутринта . "Релийзнахме" ги де.
Бяхме под "кантона", с едно хасковско "Рено".

И аз малко масло да налея в огъня, както се казва: - за онзи дето вадел мрежата, че бил професионалист разбрахме, а теб да питам аз - ти откъде знаеш как се вади "професионално" тази мрежа а??

Аз защо не знам ?! ААААА
И аз бях там от сряда до петък, две птици удариха на колегата и двете сутринта . "Релийзнахме" ги де.

- krokibg
- учете се от него
Маслото дето го сипваш е развалено колегаsoylediler написа: И аз малко масло да налея в огъня, както се казва: - за онзи дето вадел мрежата, че бил професионалист разбрахме, а теб да питам аз - ти откъде знаеш как се вади "професионално" тази мрежа а??![]()
![]()
![]()
Аз защо не знам ?! ААААА
И аз бях там от сряда до петък, две птици удариха на колегата и двете сутринта . "Релийзнахме" ги де.![]()

- janhonda
- разбира нещата
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Маслото дето го сипваш е развалено колегаsoylediler написа: И аз малко масло да налея в огъня, както се казва: - за онзи дето вадел мрежата, че бил професионалист разбрахме, а теб да питам аз - ти откъде знаеш как се вади "професионално" тази мрежа а??![]()
![]()
![]()
Аз защо не знам ?! ААААА
И аз бях там от сряда до петък, две птици удариха на колегата и двете сутринта . "Релийзнахме" ги де.![]()
Бяхме под "кантона", с едно хасковско "Рено".![]()
![]()
Ако се разровиш в темите,без да искаш ще разбереш че вече 16-17 години имам язовир
![]()
![]()
Ако не знам как да си вадя рибата с мрежи и гриб,според теб с бомби ли трябва да я вадя
![]()
![]()
Витаги съм казвал,простотията няма почивен ден
![]()
![]()
Все ще изпълзи някоя хлебарка от канализацията
![]()
![]()
- janhonda
- разбира нещата
някой колеги се чудят какво да пишат и правят грешки.Прости им Бат Любо.