Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Да разрешат ли нощния риболов за любители риболовци ?
Модератор: dantho.mihov
Re: Да разрешат ли нощния риболов за любители риболовци ?
Нощният риболов трябва да е разрешен за ЛЮБИТЕЛИТЕ риболовци. Трябва да бъде проверяван от ИАРА.Тези който споменава и колега по-горе с по 30 въдици да бъдат глобявани и да бъдат извзети въдиците. Като цяло хората търсещи сом какво да правят? Да се надяват на някой заблуден през деня? Все пак повечето хишници се хранят през ноща. Твърдо съм ЗА!!! Но и трябва да има контрол за да не се злоупотребява от "колеги" Риболова е страст и ако ние самите не успеем да си запазим вече почти изчезналото рибно богатство няма кой.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Много вярно има във всяка изписана по-горе дума. Този въпрос е един, но отговорите са стотици, защото засягат много други теми. Питаме се за много неща в живота ни защо е забранено това или онова, а самите ние, колкото и добросъвестни да сме, не си задаваме въпросът, колко закони (лоши или добри - това е друга тема) самите ние нарушаваме. Самият въпрос, самото питане, да се разреши ли нощният риболов, има своят и положителен и своят отрицателен отговор във форума в много от темите. Че риболовът нощно време е забранен в момента, това е факт. Но я ми кажете, колко риболовци го спазват? Редовни риболовци, с билет и по всички правила? За бракониерите - изобщо не питам. Те нямат място нито сред нас, нито в обществото ни, защото бракониер, това означава: извън закона, нарушител на закона, т.е. наказуем, с цялата сила на закона - добър или лош. Има един стар лаф: Не съм нарушил закон, когато не са ме хваналиAL KAPONE написа:Аз съм против нощния риболов!
Да се аргументирам - не на този от брега с две въдици а на този с лодките, на този с 10 въдици, на този с 50 куки или на този "ръкавът целия е мой" защото съм донесъл 30 пръчки и сръбско!
Инак и най-добросъвестните и хрисими риболовци злоупотребяват ако не с часовете, то с количеството или замърсяването или нощната тишина и тн.
Заслужаваме си го да не е разрешен!![]()
По скоро трябва да се напънем да има наказуемост при неспазване на правилата. Преди да ревем е нужно да правим разликата между свобода и свободия и риболов и селяндурското правило цяла село да ме види, че за една нощ улових 100 кила каракуда за да храня прасето!
В Европа режимът до допускане при водоемите и начинът на риболов е доста по стриктен.... България си е либерална свободия и е безплатно!!!

Е, питам ви колеги, колко риболовци го спазват това правило през деня (около 12 часов риболов) и какво става за 24 часа, особено, ако е гол след гол, както доста се хвалят?
Пак казвам - за мрежари, цапалари, серкметджии, чепаристи, токаджии, бомбаджии - тези въпроси са направо излишни. Аз питам онези, които са с редовен билет: спазваме ли правилата, дори и за дневния риболов? За бракониерите е друга тема.
Аз съм За разрешаване на нощният риболов, но само тогава, когато се спазват правилата по закон - добри или лоши, законите са си закони. Едно е да ни се иска, друго е да ни е позволено. Та колегата Ал Капоне си го е казал, ама.... май на много хора не им се иска да е така. Въпрос на личен избор, ама все пак и на закон - добър или лош, все пак, до момента, в който не се научим да спазваме ВСИЧКИ законите на държавата (без значение дали са добри или лоши), все ще ни е отзад, а ние ще сме отпред

Та пак казвам - аз съм за разрешаване на нощния риболов, но на онези, които не спазват правилата, да им е отзад, ама за дългоооо..... Само тогава съм за.
п.п.: Писна ми в този живот да бъда наказван със законите на държавата, защото някой или много други не се съобразяват или не искат изобщо да чуват за закони. Писна ми, за едни (обикновено това са хората, които ги спазват) законите да важат, а за останалите - това да е врата в полето. Писна ми да съм наказван още от дете: Когато един лош ученик направи бела в училище в час, учителят го изгонва и същият този 'пъдпъдък' отива да рита топка, докато другите учат. После, след години, когато същият този 'пъдпъдък' попадне в условията на "работещ" в някое заведение (предприятие, институция, парламент), за това, че нищо не разбира от работата си, защото е ритал топка, докато неговите съученици са били в час и са учели, неговите работодатели пак да го отстраняват от работата (но не и от заплатата му) и същата тази работа да я възлагат на онези, които, вместо да ритат топката са се учили и 'мъчили'. А онзи - 'пъдпъдъка', ритнитопковеца, защото никой не го иска, ама заплатата му върви, да си продължава невъзмутимо да си получава и да се храни, а и дори да си иска и повече. И най-странното е, че неговият "писък", "рев" се чува, а на онези, които го носят цял живот на гърба си - те не се чуват, не се забелязват. Писна ми, заради онези, които не искат и да чуят за закони, да бъдат създавани закони за мен - който е свикнал да спазва правилата, морални, житейски и всякакви. Писна ми, само аз да чета законите и само аз да ги спазвам, а около мен - баровщина и недосегаемост. Баровщина - от същите тези 'пъдпъдъци' и ритнитопковци (нищо общо нямам предвид с фътболистите под понятието - ритнитопковци), които цял живот са свикнали само със собствените си закони - онези, които само на тях им е дрго да спазват, а те нямат нищо общо със законите на държавата и обществото. Та писна ми от бракониери, заради които и аз не мога да ловя свободно, спазвайки правилата на държавата, защото бракониерите са на власт - ъндърграунд и оуверграунд, или по-точно, ъдъруотер и оуверуотер. Е, те това беше от мен. простете ми за дългия пост.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- кандидат преподавател
С анкета нищо не се променя-най-малкото закон.Колкото дали да разрешат,няма да го разрешат.Всяка една политическа власт до момента се страхува извънредно от нощната активност на управляваните от нея и не би дала още една възможност за шавръкосване извън възможния и все по-осъществяван контрол:!:
- ribarq
- сериозен играч
СЕГА И АЗ ДА СЕ АРГУМЕНТИРАМ ! ЗАЩО СЪМ ЗА РАЗРЕШАВАНЕТО на ЛР.?
Много просто ...Нека да не гледаме в канчето на другите Англия какво било , Гърция какво било и т.н.(защото цялата ни ДЪРЖАВА е зян от гледането на хората в купичката) ами те сами са си го направили така за тях ,на хората да им е хубаво и приятно, не им го е направил комшията.Точно така се решават нещата" ГЛАС НАРОДЕН ГЛАС БОЖИ"
Трябва да гласуваме за ПРЕМИЕР ЗАПАЛЕН РИБАР ТА ДА СЕ ОПРАВИ РАБОТАТА
Ние хората имаме право на избор да гласуваме ,следващия път като гласуваме трябва да мислим повече ...А НЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ХОРА КОЙТО ПРАЩАТ СТУДЕНТИТЕ НИ ДА СТАВАТ ОВЧАРИ !
Много просто ...Нека да не гледаме в канчето на другите Англия какво било , Гърция какво било и т.н.(защото цялата ни ДЪРЖАВА е зян от гледането на хората в купичката) ами те сами са си го направили така за тях ,на хората да им е хубаво и приятно, не им го е направил комшията.Точно така се решават нещата" ГЛАС НАРОДЕН ГЛАС БОЖИ"
Ако сами не си го направим ,няма друг да я свърши тази работа !jorro11 написа:.Бракониертвото може да го намали само държавата и то за много кратко време стига да иска ,а друг е въпроса дали има интерес от това.Всично останало са само временни решения и писане по форумите.
Трябва да гласуваме за ПРЕМИЕР ЗАПАЛЕН РИБАР ТА ДА СЕ ОПРАВИ РАБОТАТА

Ние хората имаме право на избор да гласуваме ,следващия път като гласуваме трябва да мислим повече ...А НЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ХОРА КОЙТО ПРАЩАТ СТУДЕНТИТЕ НИ ДА СТАВАТ ОВЧАРИ !
Преди как беше разрешен ,имаше контрол,законите се спазваха. Верно имаше и браконери но и ИАРА бяха редовни всеки ден ходеха на проверки. А сега ако им подадеш сигнал тогава си вдигат гъза,и то ако не ги мързи!martineti написа:Нощният риболов трябва да е разрешен за ЛЮБИТЕЛИТЕ риболовци. Трябва да бъде проверяван от ИАРА.Тези който споменава и колега по-горе с по 30 въдици да бъдат глобявани и да бъдат извзети въдиците. Като цяло хората търсещи сом какво да правят? Да се надяват на някой заблуден през деня? Все пак повечето хишници се хранят през ноща. Твърдо съм ЗА!!! Но и трябва да има контрол за да не се злоупотребява от "колеги" Риболова е страст и ако ние самите не успеем да си запазим вече почти изчезналото рибно богатство няма кой.
-
- научил се да хвърля
Колеги и аз сдъм против да разрешат нощния риболов, защото сега има бракониери вечер а представети си когато разрешат нощния риболов. Ето една случка която се случи наскоро....прибирам аз тъкъмите към към 20:30 и си тръгвам, а двама черни мангала си разтоварват мрежите спокойно. Нямаше смисъл да се обаждам на ИАРА защото наскоро ги хванаха те си взеха по 5 кила шаранчета и ги оставиха. Много се бях ядосъл. Който е на друго мнение да пише смело.
Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Трите мои правила
- ribarq
- сериозен играч
За това трябва да има риболовци нощно време да контролират това което пишеш по горе. Защо не взе апарата да ги снимаш или с камерата и после предаваш копие от записа на ИАРА с жалба и т.н. и следващия път няма да взимат по 5 кг шаранчета а ще изземат мрежите , като знаят какво ги очакваtedo43 написа:Колеги и аз сдъм против да разрешат нощния риболов, защото сега има бракониери вечер а представети си когато разрешат нощния риболов. Ето една случка която се случи наскоро....прибирам аз тъкъмите към към 20:30 и си тръгвам, а двама черни мангала си разтоварват мрежите спокойно. Нямаше смисъл да се обаждам на ИАРА защото наскоро ги хванаха те си взеха по 5 кила шаранчета и ги оставиха. Много се бях ядосъл. Който е на друго мнение да пише смело.

То твоята работа малко като тези от БДЖ и господари на ефира ! Трябва само малко скрита камера

-
- научил се да хвърля
Аз съм едва на 14 години и няма да ми обърнат внимание.ribarq написа:За това трябва да има риболовци нощно време да контролират това което пишеш по горе. Защо не взе апарата да ги снимаш или с камерата и после предаваш копие от записа на ИАРА с жалба и т.н. и следващия път няма да взимат по 5 кг шаранчета а ще изземат мрежите , като знаят какво ги очакваtedo43 написа:Колеги и аз сдъм против да разрешат нощния риболов, защото сега има бракониери вечер а представети си когато разрешат нощния риболов. Ето една случка която се случи наскоро....прибирам аз тъкъмите към към 20:30 и си тръгвам, а двама черни мангала си разтоварват мрежите спокойно. Нямаше смисъл да се обаждам на ИАРА защото наскоро ги хванаха те си взеха по 5 кила шаранчета и ги оставиха. Много се бях ядосъл. Който е на друго мнение да пише смело.![]()
То твоята работа малко като тези от БДЖ и господари на ефира ! Трябва само малко скрита камера![]()
![]()
Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Трите мои правила
- ribarq
- сериозен играч
Ами за това е форума , за да си помагаме всичкиtedo43 написа:Аз съм едва на 14 години и няма да ми обърнат внимание.

-
- научил се да хвърля
Така е но все пак някои можели да ми каже защо когато се обадя на ИАРА, че съм видял брониери те не ми обръщат внимание.ribarq написа:Ами за това е форума , за да си помагаме всичкиtedo43 написа:Аз съм едва на 14 години и няма да ми обърнат внимание.![]()
![]()
Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Трите мои правила
Гласувах ЗА разрешаването на нощния
Както съм казвал и друг път - колкото повече риболовци по водоемите нощем, толкова повече гладни бракониери
Друг е въпросът, че ...

INCUBUS написа:С анкета нищо не се променя-най-малкото закон.Колкото дали да разрешат,няма да го разрешат.Всяка една политическа власт до момента се страхува извънредно от нощната активност на управляваните от нея и не би дала още една възможност за шавръкосване извън възможния и все по-осъществяван контрол:!:

- Whassup
- ще става разбирач
Зависи в коя област си, явно тези в твоята област са като в моята, не им пукаtedo43 написа:Така е но все пак някои можели да ми каже защо когато се обадя на ИАРА, че съм видял брониери те не ми обръщат внимание.ribarq написа:Ами за това е форума , за да си помагаме всичкиtedo43 написа:Аз съм едва на 14 години и няма да ми обърнат внимание.![]()
![]()

- Whassup
- ще става разбирач
Аз също съм ЗА разрешаването на нощния любителски риболов, с една въдица няма да хванем повече от мрежарите.
Категорично НЕ .......,абе хора светлата част от денонощието ни е без контрол, да не говорим за останалата ......... 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- новобранец
- Обратна връзка:
[quote="AL KAPONE"]Аз съм против нощния риболов!
Да се аргументирам - не на този от брега с две въдици а на този с лодките, на този с 10 въдици, на този с 50 куки или на този "ръкавът целия е мой" защото съм донесъл 30 пръчки и сръбско!
Инак и най-добросъвестните и хрисими риболовци злоупотребяват ако не с часовете, то с количеството или замърсяването или нощната тишина и тн...........................
Здравейте и от мен,
Колега KAPONE, на мен това което си изложил като аргументи, ми намирисва на "полицейска логика". Предлагам да се забрани използването на второстепенни пътища, понеже органите на реда да могат да спират всички коли по главните такива и темподобни.
Не можели да си вършат работата - ние си я вършим. Десетки са били случаите, в които сме предотвратявали бракониерски набези през нощта - особено на яз. Ивайловград.
Да ви кажа ли защо не е разрешен нощният риболов - за да могат да мрежосват спокойно язовирите ни.
Всички се правят на чукове, но обикновено пазачи на стени, местни идиоти (не без протекцията на "големците"), хора, зарибили определен държавен язовир, а след това искат да си приберат рибката, а и тази, която не е пусната от тях трябва да извършват промишлен улов.
Казват: "В спора се ражда истината".
ИАРА е с орязан бюджет и намален щат. Преди седмица за 100 метра мрежа, видяна от колега на обяд, не можали да дойдат, въпреки няколко обаждания. За през деня говоря.
Говориш ми за нощната тишина. Бе да забранят достъпа на 500 метра от язовирите и така те ще са тихи. Джумбарето ще е на 500 метра от язовира - това устройва ли те??? Не казвам, че ми харесва да съм на язовир и на 100 метра музика до сутринта е най-приятното нещо, но наистина ако искаш тишина през нощта и да не хващаш риба, по-добре иди на балкан или в гората и си направи кефа. За себе си съм дал ясна представа, че всичко това е част от риболова - и виковете, и музиката през нощта, и интригите,а и дразги понякога.
Всеки търси различно удоволствие от риболова. Ти казваш тишина, релакс предполагам, рекреация, но представата за това за всеки е различна. Смея да твърдя даже, че ако през нощта е разрешен риболова, на язовира ще е по-тихо, отколкото ако не е.
"...или замърсяването..." ?!? С какво предполагаш, че нощният риболов замърсява? Смяташ, че ако един рибар е хващал и през нощта няма да може да си събере боклука и да направи оборка ли какво? Днес се връщам от петдневен излет, с един чувал повече, пълен, не с каракуда за прасетата, а с боклуците наоколо.
"защото съм донесъл 30 пръчки и сръбско" - в последно време не се мяркат много такива образи, а и нали има закон, което предполага спазването му и ако не, то си има и "Наказателна част" и органи, опълномощени за целта.
"Заслужаваме си го да не е разрешен!" - "Бий ме, обичам те" е по-правилният израз за по-голяма част от населението. Мазохисти ли сте???
Инак и най-добросъвестните и хрисими риболовци злоупотребяват ако не с часовете, то с количеството или замърсяването или нощната тишина и тн...........................
Здравейте и от мен,
Колега KAPONE, на мен това което си изложил като аргументи, ми намирисва на "полицейска логика". Предлагам да се забрани използването на второстепенни пътища, понеже органите на реда да могат да спират всички коли по главните такива и темподобни.
Не можели да си вършат работата - ние си я вършим. Десетки са били случаите, в които сме предотвратявали бракониерски набези през нощта - особено на яз. Ивайловград.
Да ви кажа ли защо не е разрешен нощният риболов - за да могат да мрежосват спокойно язовирите ни.
Всички се правят на чукове, но обикновено пазачи на стени, местни идиоти (не без протекцията на "големците"), хора, зарибили определен държавен язовир, а след това искат да си приберат рибката, а и тази, която не е пусната от тях трябва да извършват промишлен улов.
Казват: "В спора се ражда истината".
ИАРА е с орязан бюджет и намален щат. Преди седмица за 100 метра мрежа, видяна от колега на обяд, не можали да дойдат, въпреки няколко обаждания. За през деня говоря.
Говориш ми за нощната тишина. Бе да забранят достъпа на 500 метра от язовирите и така те ще са тихи. Джумбарето ще е на 500 метра от язовира - това устройва ли те??? Не казвам, че ми харесва да съм на язовир и на 100 метра музика до сутринта е най-приятното нещо, но наистина ако искаш тишина през нощта и да не хващаш риба, по-добре иди на балкан или в гората и си направи кефа. За себе си съм дал ясна представа, че всичко това е част от риболова - и виковете, и музиката през нощта, и интригите,а и дразги понякога.
Всеки търси различно удоволствие от риболова. Ти казваш тишина, релакс предполагам, рекреация, но представата за това за всеки е различна. Смея да твърдя даже, че ако през нощта е разрешен риболова, на язовира ще е по-тихо, отколкото ако не е.
"...или замърсяването..." ?!? С какво предполагаш, че нощният риболов замърсява? Смяташ, че ако един рибар е хващал и през нощта няма да може да си събере боклука и да направи оборка ли какво? Днес се връщам от петдневен излет, с един чувал повече, пълен, не с каракуда за прасетата, а с боклуците наоколо.
"защото съм донесъл 30 пръчки и сръбско" - в последно време не се мяркат много такива образи, а и нали има закон, което предполага спазването му и ако не, то си има и "Наказателна част" и органи, опълномощени за целта.
"Заслужаваме си го да не е разрешен!" - "Бий ме, обичам те" е по-правилният израз за по-голяма част от населението. Мазохисти ли сте???
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
soylediler
не си първия който ме обвинява в полицейщина
хаххххх
Кажи ми в Швейцария като има много полицейщина има ли беззаконие...
Първо да се научим да спазваме елементарните правила и тогава основните няма да ни тежат!!!
С автора на темата се познаваме от години и то отлично
знам че е образцов риболовец, че се грижи и за природата и че прави релийз на добрите риби... да той заслужава нощем въдиците да са му във водата!
Но 90% от другите риболовци... въобще не трябва да им се позволява достъп до водата!
Както искаш ме разбирай
Поздрав
п.п тук може да видите нагледно нещо където не може да се види по никой Европейски водоем http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=50379
Тежко, брате, се живее между глупци неразбрани,
душата ми в огън тлее, сърцето ми в люти рани.

Кажи ми в Швейцария като има много полицейщина има ли беззаконие...

Първо да се научим да спазваме елементарните правила и тогава основните няма да ни тежат!!!
С автора на темата се познаваме от години и то отлично

Но 90% от другите риболовци... въобще не трябва да им се позволява достъп до водата!
Както искаш ме разбирай

Поздрав
п.п тук може да видите нагледно нещо където не може да се види по никой Европейски водоем http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=50379

Тежко, брате, се живее между глупци неразбрани,
душата ми в огън тлее, сърцето ми в люти рани.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.