Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Въпрос,мнение или съвет.
Модератор: sapuna
Re: Въпрос,мнение или съвет.
Значи искам да ловя на другия бряг под една върба обаче за да стъгне до там са 8 метра а аз като заметна итя на 2 метра от мене пада.Плувка 1,5 грам влакно основно 0,20
помогнете

А не мога да разбера стрия пот дето бях обесния сичко защо беше изтрит 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Няма какво да ти помагаме. При въдица 3м и влакно отпред 3м стават 6 метра. Ако предположиме, че е дълбоко 1.5м, тогава ти остават да метнеш само 3м. Това е напълно възможно, затова бягай на реката.
Ако след една седмица още не си метнал до върбата си намери плитко място, прегази реката и седни на другия бряг под върбата.
Ако след една седмица още не си метнал до върбата си намери плитко място, прегази реката и седни на другия бряг под върбата.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Не знам дали това е проблемът, но ако отвориш скобата на макарата преди да хвърлиш, тогава 8 м ще ги минеш без проблем с този такъм.t1nter написа:А добре как мога да мина тези 8 метра с плувка акцията е 20-40

виж там отпусни му нещо.... 

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ти къде би поставил границата между боло и телескоп с водачи? На кой метър точно и на кой грам акция?sapuna написа:... защо да не е боло?
нямам живарник
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Tелемача е някъде по средата.май...hristotihov написа:Ти къде би поставил границата между боло и телескоп с водачи? На кой метър точно и на кой грам акция?sapuna написа:... защо да не е боло?

Теласкопа е с по къси секции и къса сглобка.Болото с дълги около 1 метър(нещо като да сложиш на гол телескоп 6м. водачи-става на боло

Аз там съм пораснал...
-
- и господ не е толокова добър
Границата е до тукhristotihov написа:Ти къде би поставил границата между боло и телескоп с водачи? На кой метър точно и на кой грам акция?sapuna написа:... защо да не е боло?

Произведена от XTREME свръхвисокоякостен карбон HMR36-40T, допълнително подсигурен с двойна спирална оплетка от Pro Force - карбонови нишки. Тази специална конструкция придава на POWER FIGHTING невиждана мощ до 9 килограма, и акция до 100 грама. Специално предназначена за морски и сладководен риболов на едри риби. Предлага се в размери: 5 ; 6 и 7 метра.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- кандидат преподавател
Въх,пак ще повтаряме за младежта -няма пръчка тип "болонеза" по-къса от 5 метра и при истинските болонези водачите имат толкова удължени крачета,че няма лепнене на влакното при никакъв дъжд.Не става въпрос за никакви телескопи с дължини 3,3,5,4,0,4,3 и 4,5 метра /имам 29 пръчки вече ,от които само 3 са класически болонези /.Т.нар."акция" 20-40 г при дължина на пръта 3 метра не е за плувка.Използването с плувка на тази пръчка ще е пълна тъпня и никакво удоволствие от риболова.Риболовът не е самоцел,не е парадиране и мачовщина,трябва да служи за разтоварване и удоволствие.
- ivelin_1976
- разбира нещата
Колега с кви плуФки ги постигаш тези дистанции, че аз с пружина не моа ги стигнаbobo_33333 написа:Колкото до дължината на сопата,за далечно хвърляне и то при малка река,по р.Росица ,мятам с 3 м. телескоп с 0,16 основно,около 60 м,без проблем.

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Kолега,ето плуфките,тази бялата е боедишана , щото много се цепят,една прозрачна пласмаса с една съчма голяма вътре.Плуфките са около 3-4гр.ivelin_1976 написа:Колега с кви плуФки ги постигаш тези дистанции, че аз с пружина не моа ги стигнаbobo_33333 написа:Колкото до дължината на сопата,за далечно хвърляне и то при малка река,по р.Росица ,мятам с 3 м. телескоп с 0,16 основно,около 60 м,без проблем.

Последно промяна от bobo_33333 на Сря Юли 13, 2011 3:38 pm, променено общо 1 път.
Аз там съм пораснал...
Недейте се крайте ами акжете съвет
Разполагам само с това а за дъно не е походяща реката няма ко да търся 

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За да утежниш правилно плувката, да лети по-добре, и да стане чувствителна, слагай малки съчми на влакното, докато потъне до антената, ако въобще има такава
. И най-добре дай снимка на монтажа.

нямам живарник
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
С цялото ми уважение,но си в голяма заблуда /и двете сопи са на 4м/:INCUBUS написа:Въх,пак ще повтаряме за младежта -няма пръчка тип "болонеза" по-къса от 5 метра и при истинските болонези водачите имат толкова удължени крачета,че няма лепнене на влакното при никакъв дъжд.Не става въпрос за никакви телескопи с дължини 3,3,5,4,0,4,3 и 4,5 метра /имам 29 пръчки вече ,от които само 3 са класически болонези /.Т.нар."акция" 20-40 г при дължина на пръта 3 метра не е за плувка.Използването с плувка на тази пръчка ще е пълна тъпня и никакво удоволствие от риболова.Риболовът не е самоцел,не е парадиране и мачовщина,трябва да служи за разтоварване и удоволствие.

Наричайте си ги "телескоп с водачи",за мен си е боло!

-
- кандидат преподавател
Е,не става въпрос кой как си ги нарича -подобни на тези,каито си снимал,на 4 метра имам 5-6 броя "Тика","Шекспир","Фишерман клуб "и др.,още 2 на 4,30 - "Колмик Емперия "и "Вега" и още 2 на 4,50 -други фирми,ама не такива са били наречени тип "болонеза",когато са ги измислили болонезите.С по-малък брой водачи,но с по-голяма дължина на снадките,съответно с по-голяма работна дължина,с параболично огъване,а не само с върхово,каквото е при повечето "телескопи с водачи".
Момчета стига спорете това е сопата http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=5787 и макарата http://shop.fishing-mania.com/viewreels ... =view#comm .Реката е р.Джулюница в село Джулюница разполагам само с това
Кажете как да направя линията
за да стане по далекобойна
поне .8 метра.