Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Класическо капо извъртях в събота на Суходол, а в неделя на Мало Бучино.
На Суходол има нов арендатор ... отново. Щял да пуска много риба ... отново.

На Суходол има нов арендатор ... отново. Щял да пуска много риба ... отново.

нямам живарник
Батка, да беше нащракал и малко от тях, око да изплакнемBACARDI написа:.......и се нагледах на дупета и цицорки ......[/img]

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тоя Суходол да го зарият най-добре
Вчера бях на Веринско за няколко часа. Миналата година имам един излет там, тази повече няма да ходя.
Рибите са разредени и калибрирани. Имаше доста хора и малко вода, толкова нисък не съм го виждал никога
Излизаха дребни баби, костурчета и няколко кленчета. attachment]

Вчера бях на Веринско за няколко часа. Миналата година имам един излет там, тази повече няма да ходя.

Излизаха дребни баби, костурчета и няколко кленчета. attachment]
- Прикачени файлове
-
- P1100028.JPG (2.36 MiB) Преглеждано 703 пъти
-
- P1100020.JPG (2.37 MiB) Преглеждано 703 пъти
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
chirusa_bg написа:Тоя Суходол да го зарият най-добре![]()

нямам живарник
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
И тях да ги зарият... 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Не брат, а водолази да ги търсят.chirusa_bg написа:И тях да ги зарият...
Здрасти бандата-малка,сипвам един съботен залез от мястото на риболова
,На Дани и Баща му бялата риба
,
водата,много бързо затопля дига всеки ден по някой градус,риболов слаб повече плаж,маса наблюдателница на дънарките
и разходка с лодка
Чу се за една бяла риба от носа срещу щъркела-8 кила 

Риболовци.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Екстра бяла риба,даже трофейна.Мястото е може би най-доброто за бяла риба на язовира,за съжаление при висока вода недостъпно,не пускат от къщата.Сега мисля нямате проблем там,минава се и по брега,преди години лових последно там,пак при ниска вода.Предполагам на рибе е хваната-уклей?
Всичко може,но не всеки го можe.

- il4o6o
- вече хвърля и на тежко
митко70 в момента на шипоченския от кьм бункера удобно ли е за плувка? а и от кьде е по удачно да се стигне до там през сухото дере или през злокучене?
пускайте ги,за да хващате
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Лелеле, направо като за каторга е вързана, браво за улова , кажете подробности за тая 3-ка, на какво излезе, дайте жокер на другите колеги.
На уклей,сутринта-голем около педя.qno_zloo написа:Лелеле, направо като за каторга е вързана, браво за улова , кажете подробности за тая 3-ка, на какво излезе, дайте жокер на другите колеги.

Риболовци.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Люсиен,lusienn написа:...Направи си формула за бели риби,колко тежат по размер дължина.Моя рекорд е 86см-6.500
Каква е формулата, нещо смятах, ама не излиза.
Твоята риба е по 75 гр на см.
Нормата от 45 см = 3.400кг ???
Разкрий формулата

G.Petkov написа:Люсиен,lusienn написа:...Направи си формула за бели риби,колко тежат по размер дължина.Моя рекорд е 86см-6.500
Каква е формулата, нещо смятах, ама не излиза.
Твоята риба е по 75 гр на см.
Нормата от 45 см = 3.400кг ???
Разкрий формулата!

Риболовци.
Здравейте на всички. На 22 години съм, и се казвам Борис. От малък по принцип ходя за риба, но това беше в ученическите ми години. Не бях ловил риба около 6-7 години, и тоя месец в една от веригите магазини видях един спининг...взех го, след това една макара и айде вече се запалих. Та стига толкова предистория. Реших да разпитвам тоя и оня за хубаво място за риболов. Слушах тоя и оня...ходих на Сливнишкия...чеп за зеле не става, какво ли не хвърлях...жито вкиснато, царевица вкисната, захранки за шарани...Нищичко. От там на другия ден запалих колата, събрах палатката дървата и газ към Брезник. Там един голям язовир, хубав(забравих му името), но пълен с раци...след престой на жегата 4-5 часа и 4-5 костурчета, реших да врътна шайбата на Джисиема и да поразпитам още. Насочиха ме към частно язовирче между село Расник и Мещица. Улова беше шаран 1.5к/г 44см и един около килограм който пуснах тъй като ми се видя мижав
, 3 килограма каракуда, като имаше доволно едри парцаци по 20-25 сантиметрови на царевица. Проблема е, че е платен а на мен не ми е интересно така
....8 лева на въдица за 12 часа...аз отидох към 1 на обяд, но се спазарих със стопанина и шефа, да си доплатя още малко и така за 10 лева стоях до 10 на другия ден
. Шефа е много приятна личнсот...специално обиколи язовира пеша, за да пита всеки как е риболова. Пред очите ми се пуснаха 6-7 бидона със шаран около 800-1000гр. Взел го е наскоро и мисли да го реконструира малко като сложи бесетки и пейки с маси. Риба има, поне по това което видях около брега...през около час минаваха по 5-6 парчета минимум по 1.5кг. Доста се бяха пооплели във водораслите и се чуваха плясаци на водата често. На места дори проблясваше там където се премята. До тук с тоя язовир, аз останах доволен като предимно мятах на торен червей и бял, техниката ми беше да слагам торния и накрая по 1 бял, тъй като торния ми вече 2ри ден караше и не беше в състояние да мърда
. Та мисля да ходя на Душанци, но не знам как е инфото там, в смисъл частен ли е или трябва билет за него? Каква рибка има там? Сложил съм 10кг царевица във 4 по 3 литра пластмасови буркани на терасата, плюс 5кг жито на същия принцип. Червеи ще си купя после. Благодаря Ви много за информацията и слука 

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Здрасти, добре дошъл, ето инфо за Душанци: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=50161
нямам живарник