Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от hristotihov »

Класическо капо извъртях в събота на Суходол, а в неделя на Мало Бучино. 8)
На Суходол има нов арендатор ... отново. Щял да пуска много риба ... отново. :wink:
нямам живарник
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

BACARDI написа:.......и се нагледах на дупета и цицорки ......[/img]
Батка, да беше нащракал и малко от тях, око да изплакнем :shock: :rolleyes:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Тоя Суходол да го зарият най-добре :lol:

Вчера бях на Веринско за няколко часа. Миналата година имам един излет там, тази повече няма да ходя. :) Рибите са разредени и калибрирани. Имаше доста хора и малко вода, толкова нисък не съм го виждал никога :shock:
Излизаха дребни баби, костурчета и няколко кленчета.
P1100022.JPG
P1100022.JPG (2.2 MiB) Преглеждано 702 пъти
P1100022.JPG
P1100022.JPG (2.2 MiB) Преглеждано 702 пъти
attachment]
Прикачени файлове
P1100028.JPG
P1100028.JPG (2.36 MiB) Преглеждано 702 пъти
P1100020.JPG
P1100020.JPG (2.37 MiB) Преглеждано 702 пъти
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

chirusa_bg написа:Тоя Суходол да го зарият най-добре :lol:
:D А сичкото мангал от Суходол, Филиповци и Факултето, къде да спортува?
нямам живарник
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

И тях да ги зарият... :axe:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

chirusa_bg написа:И тях да ги зарият... :axe:
Не брат, а водолази да ги търсят.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Здрасти бандата-малка,сипвам един съботен залез от мястото на риболоваИзображение ,На Дани и Баща му бялата рибаИзображение, Изображение водата,много бързо затопля дига всеки ден по някой градус,риболов слаб повече плаж,маса наблюдателница на дънаркитеИзображение Изображение и разходка с лодкаИзображение Чу се за една бяла риба от носа срещу щъркела-8 кила :arrow:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Екстра бяла риба,даже трофейна.Мястото е може би най-доброто за бяла риба на язовира,за съжаление при висока вода недостъпно,не пускат от къщата.Сега мисля нямате проблем там,минава се и по брега,преди години лових последно там,пак при ниска вода.Предполагам на рибе е хваната-уклей?
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
il4o6o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от il4o6o »

митко70 в момента на шипоченския от кьм бункера удобно ли е за плувка? а и от кьде е по удачно да се стигне до там през сухото дере или през злокучене?
пускайте ги,за да хващате
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Лелеле, направо като за каторга е вързана, браво за улова , кажете подробности за тая 3-ка, на какво излезе, дайте жокер на другите колеги.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
lusienn

Мнение от lusienn »

qno_zloo написа:Лелеле, направо като за каторга е вързана, браво за улова , кажете подробности за тая 3-ка, на какво излезе, дайте жокер на другите колеги.
На уклей,сутринта-голем около педя.Изображение Направи си формула за бели риби,колко тежат по размер дължина.Моя рекорд е 86см-6.500 :P

Риболовци.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

lusienn написа:...Направи си формула за бели риби,колко тежат по размер дължина.Моя рекорд е 86см-6.500 :P
Люсиен,
Каква е формулата, нещо смятах, ама не излиза.
Твоята риба е по 75 гр на см.
Нормата от 45 см = 3.400кг ???
Разкрий формулата :D !
lusienn

Мнение от lusienn »

G.Petkov написа:
lusienn написа:...Направи си формула за бели риби,колко тежат по размер дължина.Моя рекорд е 86см-6.500 :P
Люсиен,
Каква е формулата, нещо смятах, ама не излиза.
Твоята риба е по 75 гр на см.
Нормата от 45 см = 3.400кг ???
Разкрий формулата :D !
:P Моята е от преди 15г на река Дунав,не съм някакъв дечко, да си водим тетрадки,историята се пише тука-хващаш снимаш и показваш,иначе не се брои.Хора всякакви,някъде по това време глада е по силен от тока.Бялата върви,към моменнта-12лв.С въдица като имаш 15 излета годишно,1-2 риби на тоя язовир към моменнта 8) Ако си късметлия за такъв размер,статистиката е по мой наблюдения. 8) :arrow:

Риболовци.
Аватар
mclsdreal
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mclsdreal »

Здравейте на всички. На 22 години съм, и се казвам Борис. От малък по принцип ходя за риба, но това беше в ученическите ми години. Не бях ловил риба около 6-7 години, и тоя месец в една от веригите магазини видях един спининг...взех го, след това една макара и айде вече се запалих. Та стига толкова предистория. Реших да разпитвам тоя и оня за хубаво място за риболов. Слушах тоя и оня...ходих на Сливнишкия...чеп за зеле не става, какво ли не хвърлях...жито вкиснато, царевица вкисната, захранки за шарани...Нищичко. От там на другия ден запалих колата, събрах палатката дървата и газ към Брезник. Там един голям язовир, хубав(забравих му името), но пълен с раци...след престой на жегата 4-5 часа и 4-5 костурчета, реших да врътна шайбата на Джисиема и да поразпитам още. Насочиха ме към частно язовирче между село Расник и Мещица. Улова беше шаран 1.5к/г 44см и един около килограм който пуснах тъй като ми се видя мижав 8), 3 килограма каракуда, като имаше доволно едри парцаци по 20-25 сантиметрови на царевица. Проблема е, че е платен а на мен не ми е интересно така :butthead: ....8 лева на въдица за 12 часа...аз отидох към 1 на обяд, но се спазарих със стопанина и шефа, да си доплатя още малко и така за 10 лева стоях до 10 на другия ден :) . Шефа е много приятна личнсот...специално обиколи язовира пеша, за да пита всеки как е риболова. Пред очите ми се пуснаха 6-7 бидона със шаран около 800-1000гр. Взел го е наскоро и мисли да го реконструира малко като сложи бесетки и пейки с маси. Риба има, поне по това което видях около брега...през около час минаваха по 5-6 парчета минимум по 1.5кг. Доста се бяха пооплели във водораслите и се чуваха плясаци на водата често. На места дори проблясваше там където се премята. До тук с тоя язовир, аз останах доволен като предимно мятах на торен червей и бял, техниката ми беше да слагам торния и накрая по 1 бял, тъй като торния ми вече 2ри ден караше и не беше в състояние да мърда :lol: . Та мисля да ходя на Душанци, но не знам как е инфото там, в смисъл частен ли е или трябва билет за него? Каква рибка има там? Сложил съм 10кг царевица във 4 по 3 литра пластмасови буркани на терасата, плюс 5кг жито на същия принцип. Червеи ще си купя после. Благодаря Ви много за информацията и слука :)
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Здрасти, добре дошъл, ето инфо за Душанци: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=50161
нямам живарник
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”