Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

чудните скали яз. Цонево ??
Модератор: bobopeli
-
- новобранец
чудните скали яз. Цонево ??
някои може ли да ми каже нещо,за това местенце? много е красиво и мисля в неделя да го посетя.ама за каква риба да се подготвя.
благодаря предварително.
благодаря предварително.
Последно промяна от vankomalkiq на Чет Юни 21, 2007 5:20 am, променено общо 1 път.
Re: чудните скали ??
за кое местенце питашvankomalkiq написа:някои може ли да ми каже нещо,за това местенце? много е красиво и мисля в неделя да го посетя.ама за каква риба да се подготвя.
благодаря предварително.

Re: чудните скали ??
Ванко дай нещо по-конкретно. Сещам се поне за 4 местности с такова име а ако се замисля и повече ще станат 

- Fishing_Fan
- разбира нещата
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Много ясно!В Цоневския язовир имаш възможност за случаен удар на кефал,сом и бяла риба.Иначе ако искаш със сигурност да хванеш риба-платика и костур.
За платиката трябва да имаш следните неща:
Дълга фиксирана плувка като клечка,която да носи поне на 3-4 гр утежнение,понеже се търси голяма дълбочина.Рибата се търси на няколко сантиметра от дъното.Повода около 30см,0.10мм дебелина е идеално,но ти трябва кеп.Кълването на платиката можеш да познаеш по лягането на плувката,а не потъването й.Платиката засмуква стръвта и се издига към повърхността,което кара плувката не да потъне след рибата,а да легне.Куката трябва да е от 11№,до 14№ бяла речна.За стръв ти трябват живи бели червеи,които трудно се запазват редовни в тези жеги.Ако не дава на червеи хвърли няколко шепи жито в захранката и лови на варено жито.За костур можеш да пробваш на торен червей,на бял червей,аз най-добре ги хващам на воблерче и на въртяща блесна №1.Важното е да имаш много и подходяща захранка,която да разбъркаш със стръвта,на която ще мориш рибите.Аз за повечето риби правя следната захранка:
Бисквитена,или печена галета,мляно кюспе,царевично брашно,жито,булгур,можеш да добавиш и нещо по твой вкус,но добре е да разбъркаш с няколко пакетчета мед,за да стане стегната сместа.
Това е от мен.
За платиката трябва да имаш следните неща:
Дълга фиксирана плувка като клечка,която да носи поне на 3-4 гр утежнение,понеже се търси голяма дълбочина.Рибата се търси на няколко сантиметра от дъното.Повода около 30см,0.10мм дебелина е идеално,но ти трябва кеп.Кълването на платиката можеш да познаеш по лягането на плувката,а не потъването й.Платиката засмуква стръвта и се издига към повърхността,което кара плувката не да потъне след рибата,а да легне.Куката трябва да е от 11№,до 14№ бяла речна.За стръв ти трябват живи бели червеи,които трудно се запазват редовни в тези жеги.Ако не дава на червеи хвърли няколко шепи жито в захранката и лови на варено жито.За костур можеш да пробваш на торен червей,на бял червей,аз най-добре ги хващам на воблерче и на въртяща блесна №1.Важното е да имаш много и подходяща захранка,която да разбъркаш със стръвта,на която ще мориш рибите.Аз за повечето риби правя следната захранка:
Бисквитена,или печена галета,мляно кюспе,царевично брашно,жито,булгур,можеш да добавиш и нещо по твой вкус,но добре е да разбъркаш с няколко пакетчета мед,за да стане стегната сместа.
Това е от мен.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- новобранец