чудните скали яз. Цонево ??

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

vankomalkiq
новобранец
новобранец

чудните скали яз. Цонево ??

Мнение от vankomalkiq »

някои може ли да ми каже нещо,за това местенце? много е красиво и мисля в неделя да го посетя.ама за каква риба да се подготвя.
благодаря предварително.
Последно промяна от vankomalkiq на Чет Юни 21, 2007 5:20 am, променено общо 1 път.
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: чудните скали ??

Мнение от biserpp »

vankomalkiq написа:някои може ли да ми каже нещо,за това местенце? много е красиво и мисля в неделя да го посетя.ама за каква риба да се подготвя.
благодаря предварително.
за кое местенце питаш
Изображение
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Re: чудните скали ??

Мнение от Mitak »

Ванко дай нещо по-конкретно. Сещам се поне за 4 местности с такова име а ако се замисля и повече ще станат :roll:
Изображение
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

колегата май има предвид местноста Чудните Скали на яз. Цонево
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Много ясно!В Цоневския язовир имаш възможност за случаен удар на кефал,сом и бяла риба.Иначе ако искаш със сигурност да хванеш риба-платика и костур.

За платиката трябва да имаш следните неща:

Дълга фиксирана плувка като клечка,която да носи поне на 3-4 гр утежнение,понеже се търси голяма дълбочина.Рибата се търси на няколко сантиметра от дъното.Повода около 30см,0.10мм дебелина е идеално,но ти трябва кеп.Кълването на платиката можеш да познаеш по лягането на плувката,а не потъването й.Платиката засмуква стръвта и се издига към повърхността,което кара плувката не да потъне след рибата,а да легне.Куката трябва да е от 11№,до 14№ бяла речна.За стръв ти трябват живи бели червеи,които трудно се запазват редовни в тези жеги.Ако не дава на червеи хвърли няколко шепи жито в захранката и лови на варено жито.За костур можеш да пробваш на торен червей,на бял червей,аз най-добре ги хващам на воблерче и на въртяща блесна №1.Важното е да имаш много и подходяща захранка,която да разбъркаш със стръвта,на която ще мориш рибите.Аз за повечето риби правя следната захранка:

Бисквитена,или печена галета,мляно кюспе,царевично брашно,жито,булгур,можеш да добавиш и нещо по твой вкус,но добре е да разбъркаш с няколко пакетчета мед,за да стане стегната сместа.

Това е от мен. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
vankomalkiq
новобранец
новобранец

Мнение от vankomalkiq »

незнаех че има и други такива месности. Камбата е прав,ще ходя на Цоневския язовир.
благодаря за информацията.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”