Купихме рибата, ами след това...?

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 655
Регистриран на: Чет Мар 25, 2010 4:18 pm
Местоположение: Владо - гр. Русе

Купихме рибата, ами след това...?

Мнение от Vlado_852 »

Колеги, разхождайки се из магазина се натъкнах на тази риба
Изображение
Морски костур /от Норвегия/ Очите му са по-големи от кравешки... :shock:
Сега се чудя как да го сготвя :? Някой ще сподели ли някоя изпитана рецепта?
П.П. Пържено не ям... :oops:
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 654
Регистриран на: Сря Апр 28, 2004 11:07 am
Местоположение: Шумен

Re: Купихме рибата, ами след това...?

Мнение от Fishing_Fan »

рибата на снимката не е морски костур,но си е от семейството на костурите

на Рибата знам само името на английски - Blackbelly rosefish
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 655
Регистриран на: Чет Мар 25, 2010 4:18 pm
Местоположение: Владо - гр. Русе

Re: Купихме рибата, ами след това...?

Мнение от Vlado_852 »

Мерси за пояснението. Ял ли си такава?
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 654
Регистриран на: Сря Апр 28, 2004 11:07 am
Местоположение: Шумен

Re: Купихме рибата, ами след това...?

Мнение от Fishing_Fan »

Не
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1436
Регистриран на: Чет Яну 31, 2008 5:16 pm
Местоположение: Варна

Re: Купихме рибата, ами след това...?

Мнение от RAAZIEL »

направи я както си правил хек и няма да сбъркаш+МАЛКО биричка :drinkers: :drinkers:
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3908
Регистриран на: Пон Окт 06, 2008 5:25 pm
Местоположение: гр.Бургас

Re: Купихме рибата, ами след това...?

Мнение от glarusa »

Предполагам, че е бяло месо!
Нарязваш две средно-големи глави лук на купчета,4-5 скилидки чесън, както и кубчета лимон на око,малко сол и всичко това се омесва и се слага в рибата и около нея...
Слагаш я предварително във фолио, де! Забравих да поясня!
След това я печеш на 240 градуса между 30 и 40 минути, зависи колко дебело е месото "!
На вкус може да сложиш и други подправки! Аз лично слагам малко черен пипер, ситно нарязан магданоз, а след като е готова заливам с лимонов сок....Ама от лимон, а не от бутилките!
Дано съм бил полезен!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 135
Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 3:41 pm
Местоположение: Vancouver
Обратна връзка:

Re: Купихме рибата, ами след това...?

Мнение от Margatyna »

Тази риба има бяло месо. С краве масло, чесън и лимонов сок, малко черен пипер и на фурна под фолио се изпича за трийсетина минути. Може да се направи Булабезе с нея- популярна, марсилска, рибена супа.

Я, попаднах на един хубав указател за Red Rock Fish: http://www.afsc.noaa.gov/groundfish/roc ... sh_red.htm
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”