Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Купихме рибата, ами след това...?
Модератор: sapuna
- Vlado_852
- разбира нещата
- Мнения: 655
- Регистриран на: Чет Мар 25, 2010 4:18 pm
- Местоположение: Владо - гр. Русе
Купихме рибата, ами след това...?
Колеги, разхождайки се из магазина се натъкнах на тази риба

Морски костур /от Норвегия/ Очите му са по-големи от кравешки...
Сега се чудя как да го сготвя
Някой ще сподели ли някоя изпитана рецепта?
П.П. Пържено не ям...

Морски костур /от Норвегия/ Очите му са по-големи от кравешки...

Сега се чудя как да го сготвя

П.П. Пържено не ям...

- Fishing_Fan
- разбира нещата
- Мнения: 654
- Регистриран на: Сря Апр 28, 2004 11:07 am
- Местоположение: Шумен
Re: Купихме рибата, ами след това...?
рибата на снимката не е морски костур,но си е от семейството на костурите
на Рибата знам само името на английски - Blackbelly rosefish
на Рибата знам само името на английски - Blackbelly rosefish
- Vlado_852
- разбира нещата
- Мнения: 655
- Регистриран на: Чет Мар 25, 2010 4:18 pm
- Местоположение: Владо - гр. Русе
Re: Купихме рибата, ами след това...?
Мерси за пояснението. Ял ли си такава?
- Fishing_Fan
- разбира нещата
- Мнения: 654
- Регистриран на: Сря Апр 28, 2004 11:07 am
- Местоположение: Шумен
Re: Купихме рибата, ами след това...?
направи я както си правил хек и няма да сбъркаш+МАЛКО биричка



ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- glarusa
- кандидат преподавател
- Мнения: 3908
- Регистриран на: Пон Окт 06, 2008 5:25 pm
- Местоположение: гр.Бургас
Re: Купихме рибата, ами след това...?
Предполагам, че е бяло месо!
Нарязваш две средно-големи глави лук на купчета,4-5 скилидки чесън, както и кубчета лимон на око,малко сол и всичко това се омесва и се слага в рибата и около нея...
Слагаш я предварително във фолио, де! Забравих да поясня!
След това я печеш на 240 градуса между 30 и 40 минути, зависи колко дебело е месото "!
На вкус може да сложиш и други подправки! Аз лично слагам малко черен пипер, ситно нарязан магданоз, а след като е готова заливам с лимонов сок....Ама от лимон, а не от бутилките!
Дано съм бил полезен!
Нарязваш две средно-големи глави лук на купчета,4-5 скилидки чесън, както и кубчета лимон на око,малко сол и всичко това се омесва и се слага в рибата и около нея...
Слагаш я предварително във фолио, де! Забравих да поясня!
След това я печеш на 240 градуса между 30 и 40 минути, зависи колко дебело е месото "!
На вкус може да сложиш и други подправки! Аз лично слагам малко черен пипер, ситно нарязан магданоз, а след като е готова заливам с лимонов сок....Ама от лимон, а не от бутилките!
Дано съм бил полезен!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 135
- Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 3:41 pm
- Местоположение: Vancouver
- Обратна връзка:
Re: Купихме рибата, ами след това...?
Тази риба има бяло месо. С краве масло, чесън и лимонов сок, малко черен пипер и на фурна под фолио се изпича за трийсетина минути. Може да се направи Булабезе с нея- популярна, марсилска, рибена супа.
Я, попаднах на един хубав указател за Red Rock Fish: http://www.afsc.noaa.gov/groundfish/roc ... sh_red.htm
Я, попаднах на един хубав указател за Red Rock Fish: http://www.afsc.noaa.gov/groundfish/roc ... sh_red.htm