Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

РИНА
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: РИНА
Ама Додо,
Човека е морски, те това работят, ловят с мрежи.
Колега Техник,
Пиши спокойно, само пускай и снимки, че ние сме от вътрешността и не различаваме морска котка от лисица.
Ето така ме посрещнаха и мен във форума!!!
Човека е морски, те това работят, ловят с мрежи.
Колега Техник,
Пиши спокойно, само пускай и снимки, че ние сме от вътрешността и не различаваме морска котка от лисица.
Ето така ме посрещнаха и мен във форума!!!
etiketa написа:Браво,чакам следващия репортаж.Смело и напред,хем за теб е кеф когато споделиш хем за нас
- Моряка
- кандидат преподавател
Додо ти как разбра,че мрежите са незаконни и предложи на човека да се откаже да пишеdodo16 написа:Май ще е добре да се откажеш. Тук повечето сме риболовци. И туй с мрежите не го разбираме. Даже си ги мразим и понякога ги палимTehnics™ написа:
на 37 г съм кореняк Балчиклия ,.. имам 3 лодки и над 10 км мрежи ,.. можем да се запознаем и да обменим опит ,..нали това е сайт за колеги рибари мераклии и така на т.
2-ри ден пиша и от скоро съм абонат ,ама май ще се откажа ... не ме кефи заядливия тон на някой колеги ... на слука момчета !. Ако са незаконни де.

-После почват въпросите от сорта-Абе колеги кажете къде има риба
Еми къде има риба може да се научи и от такива ,като Tehnics™Изгонете човека от форума и пак продължавайте с питаниците.
Между другото спомнят ли си пишещите тук ,че в Нариба имаше раздел"Професионален риболов"

А сега де? 

Спокойно брато ,.. мрежите са си мрежи .. И аз съм фен на сопата,... може би не колкото теб , но достатъчно съм в час с лов на всички видове морска риба от брега и с лодка без мрежи ,.. то мрежите си е професия ,.. има хора с това си вадят хляба . Мрежите са на дядо ми и са на пълно закониdodo16 написа:Май ще е добре да се откажеш. Тук повечето сме риболовци. И туй с мрежите не го разбираме. Даже си ги мразим и понякога ги палимTehnics™ написа:
на 37 г съм кореняк Балчиклия ,.. имам 3 лодки и над 10 км мрежи ,.. можем да се запознаем и да обменим опит ,..нали това е сайт за колеги рибари мераклии и така на т.
2-ри ден пиша и от скоро съм абонат ,ама май ще се откажа ... не ме кефи заядливия тон на някой колеги ... на слука момчета !. Ако са незаконни де.

Правете товоа което трябва ,за да получите това което искате ...
Благодаря за подкрепата "Моряка"Бях сигурен, че има и хора с големи сърца тукМоряка написа:dodo16 написа:Tehnics™ написа:
Додо ти как разбра,че мрежите са незаконни и предложи на човека да се откаже да пишеРазберете,че по морето има законен начин да си вадиш хляба с риболов с мрежи и доста информация за движението на рибата може да се научи от Професионалистите.
-После почват въпросите от сорта-Абе колеги кажете къде има риба
Еми къде има риба може да се научи и от такива ,като Tehnics™Изгонете човека от форума и пак продължавайте с питаниците.
Между другото спомнят ли си пишещите тук ,че в Нариба имаше раздел"Професионален риболов"

Да,така е може да се научи доста от професионални риболовци .
Сега в момента това с рината е интерсно , пък и някой лев пада понеже 2 риби са ти поне 15 кг. минимум продава се - по 7-8 лв за кг транжирана и по 4 - 5 лв за кг цяла .
Иначе е слабо всичко останало взимахме по 15 - 20 харипа последно преди седмица на чепаре.
Днес едвам 1 кг кандидат сафрид 2-ма човека почти за 3 часа.
Попчето си го има ,е не всеки ден яде както трябва но се хващат по 5-6 кг за 2 -3 часа - рано сутрин .
Илария и по едри платерини като бяха по големите жеги ,само на тармък и то от 10.30 до 12.30 часа . после се потапя и не хапе

- КИРО
- Обратна връзка:
Пич,май не си в час за морския риболов.dodo16 написа:Май ще е добре да се откажеш. Тук повечето сме риболовци. И туй с мрежите не го разбираме. Даже си ги мразим и понякога ги палим. Ако са незаконни де.
Мноооого пъти съм го казвал,и специално за теб пак повтарям.
Мрежите в морето са РАЗРЕШЕНИ.
Само дето трябва да имаш специални разрешителни за стопански риболов.
И като не са ви ясни морските правила,не пускайте тука мнения.
Ще запалиш мрежа в морето - ама на Илинден.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
От цялата работа отказахте човека да пише,за мен лично това е загуба тъй като от Балчик
информация до сега НЯМАШЕ
информация до сега НЯМАШЕ

За да поискаш, трябва да дадеш
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега качиги първо на http://www.snimka.bg а след това във форума 

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Ако неможеш да се оправиш със снимките тук винаги ще намериш някой да помогне. Най- лесно Киро, че е рибар-модератор
Не се отказвай да пишеш и Добре дошъл във форума 

Брей какви полемики са се разразили.... единия бил рибар , а другия ,понеже дядо му имал мрежи не е рибар и затова нямал право да пише във форума и ще му палим мрежите
Такива "смелчаци" винаги са ме разсмивали чистосърдечно...
Колкото до рината , темата е много интересна макар и да не е в специализиран риболов , тоест никой не ходи специално за котки ... Те просто се хващат на попченските чуконти или ако търсим калкан или ватус... Затова ми е интересно да разбера тази 15кг. рина как е била хваната ? - със въдица или на мрежа ? Макар , че калканските мрежи (в каквато евентуално може да се хване рина) вече би трябвало да са извадени от морето... Поне така е при нас на юг...
Да кажа нещо и на кулинарните "разбирачи" - от една 15кг. рина могат да се извадят около 6-7кг. елитни пържоли които много малко наподобяват рибешкото месо и ако си в заведение с добър готвач ще ти я праснат 30 кинти порцията , а ти ще се облизваш и след това ще се хвалиш каква вкусотия си ял
... , а и ватусът не е за пренебрегване приготвен по необходимия начин
P.S. Ако колегата не се е отказал от форума (след такова "въодушевено" посрещане) нека пусне снимки и инфо....

Колкото до рината , темата е много интересна макар и да не е в специализиран риболов , тоест никой не ходи специално за котки ... Те просто се хващат на попченските чуконти или ако търсим калкан или ватус... Затова ми е интересно да разбера тази 15кг. рина как е била хваната ? - със въдица или на мрежа ? Макар , че калканските мрежи (в каквато евентуално може да се хване рина) вече би трябвало да са извадени от морето... Поне така е при нас на юг...
Да кажа нещо и на кулинарните "разбирачи" - от една 15кг. рина могат да се извадят около 6-7кг. елитни пържоли които много малко наподобяват рибешкото месо и ако си в заведение с добър готвач ще ти я праснат 30 кинти порцията , а ти ще се облизваш и след това ще се хвалиш каква вкусотия си ял

P.S. Ако колегата не се е отказал от форума (след такова "въодушевено" посрещане) нека пусне снимки и инфо....
Да бе да ще си оближа пръстите
.Не приемайте всеки спор или различно мнение като заяждане,просто исках да кажа като се степенува много вкусна аз имам предвид калкан и лефер, средна хубост сафрид и др. и по посредствени трицона дракон.Ти рината по шестобалната система къде ще я сложиш?

Последно промяна от vakril.k на Пон Юли 25, 2011 9:06 pm, променено общо 1 път.
- КИРО
- Обратна връзка:
Интересен въпрос.vakril.k написа:Ти рината по шестобалната система къде ще я сложиш?

Не съм вкусвал - не мога да дам оределение.
Ама чакам другите да си кажат.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Точно за тези паржоли чаках някой да пише 
браво колега !
Сега да кажа ,че и при нас калканските мрежи са скатани ,.. Калкан няма - уж
сега обаче е размножителния период на Рината и сме ги извадили за малко мрежите ...
други луди на брега няма де , аз и моя приятел за сега само гоним котки ...
пробвайте да видите снимки тук http://tehnics.snimka.bg/fishing/ribi.609047.24367815 , ще има и още ... но ми се ще и да сменим темата...
то е гаси Рината стана
Не знаех, че така ще стане ,.. дано да не съм ви отегчил колеги ..

браво колега !
Сега да кажа ,че и при нас калканските мрежи са скатани ,.. Калкан няма - уж

сега обаче е размножителния период на Рината и сме ги извадили за малко мрежите ...
други луди на брега няма де , аз и моя приятел за сега само гоним котки ...
пробвайте да видите снимки тук http://tehnics.snimka.bg/fishing/ribi.609047.24367815 , ще има и още ... но ми се ще и да сменим темата...
то е гаси Рината стана

Не знаех, че така ще стане ,.. дано да не съм ви отегчил колеги ..

- mrhunday
- вече хвърля и на тежко
Супер си е темата,не ги слушай тея,всякакви заядливи типове се срещат
. А рината и аз знам,че така се казва,и доколкото съм ял,съм забелязал,че няма кости а само хрущяли и всичко и се яде,супер вкусна е,предпочитам я пред сафрида и пред чернокопа...

-
- научил се да хвърля
адмирации за улова!скатовете са невероятни,хващал съм котка на камен бряг,но за съжаление не можах да я извадя.сърцето ми се пълни като видя такива големи риби в нашето "трофейно" море