РИНА

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Re: РИНА

Мнение от G.Petkov »

Ама Додо,
Човека е морски, те това работят, ловят с мрежи.

Колега Техник,
Пиши спокойно, само пускай и снимки, че ние сме от вътрешността и не различаваме морска котка от лисица.

Ето така ме посрещнаха и мен във форума!!!
etiketa написа:Браво,чакам следващия репортаж.Смело и напред,хем за теб е кеф когато споделиш хем за нас :D
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

dodo16 написа:
Tehnics™ написа:
на 37 г съм кореняк Балчиклия ,.. имам 3 лодки и над 10 км мрежи ,.. можем да се запознаем и да обменим опит ,..нали това е сайт за колеги рибари мераклии и така на т.
2-ри ден пиша и от скоро съм абонат ,ама май ще се откажа ... не ме кефи заядливия тон на някой колеги ... на слука момчета !
Май ще е добре да се откажеш. Тук повечето сме риболовци. И туй с мрежите не го разбираме. Даже си ги мразим и понякога ги палим :D . Ако са незаконни де.
Додо ти как разбра,че мрежите са незаконни и предложи на човека да се откаже да пише :?: Разберете,че по морето има законен начин да си вадиш хляба с риболов с мрежи и доста информация за движението на рибата може да се научи от Професионалистите.
-После почват въпросите от сорта-Абе колеги кажете къде има риба

Еми къде има риба може да се научи и от такива ,като Tehnics™Изгонете човека от форума и пак продължавайте с питаниците.
Между другото спомнят ли си пишещите тук ,че в Нариба имаше раздел"Професионален риболов" :?:
А сега де? :roll:
Tehnics™
новобранец
новобранец

Мнение от Tehnics™ »

dodo16 написа:
Tehnics™ написа:
на 37 г съм кореняк Балчиклия ,.. имам 3 лодки и над 10 км мрежи ,.. можем да се запознаем и да обменим опит ,..нали това е сайт за колеги рибари мераклии и така на т.
2-ри ден пиша и от скоро съм абонат ,ама май ще се откажа ... не ме кефи заядливия тон на някой колеги ... на слука момчета !
Май ще е добре да се откажеш. Тук повечето сме риболовци. И туй с мрежите не го разбираме. Даже си ги мразим и понякога ги палим :D . Ако са незаконни де.
Спокойно брато ,.. мрежите са си мрежи .. И аз съм фен на сопата,... може би не колкото теб , но достатъчно съм в час с лов на всички видове морска риба от брега и с лодка без мрежи ,.. то мрежите си е професия ,.. има хора с това си вадят хляба . Мрежите са на дядо ми и са на пълно закони :) но някои риби почти не се хващат на въдица ...като въпросната морска котка ...айде късмет !
Правете товоа което трябва ,за да получите това което искате ...
Tehnics™
новобранец
новобранец

Мнение от Tehnics™ »

Моряка написа:
dodo16 написа:
Tehnics™ написа:
Додо ти как разбра,че мрежите са незаконни и предложи на човека да се откаже да пише :?: Разберете,че по морето има законен начин да си вадиш хляба с риболов с мрежи и доста информация за движението на рибата може да се научи от Професионалистите.
-После почват въпросите от сорта-Абе колеги кажете къде има риба

Еми къде има риба може да се научи и от такива ,като Tehnics™Изгонете човека от форума и пак продължавайте с питаниците.
Между другото спомнят ли си пишещите тук ,че в Нариба имаше раздел"Професионален риболов" :?:
Благодаря за подкрепата "Моряка"Бях сигурен, че има и хора с големи сърца тук :wink:
Да,така е може да се научи доста от професионални риболовци .
Сега в момента това с рината е интерсно , пък и някой лев пада понеже 2 риби са ти поне 15 кг. минимум продава се - по 7-8 лв за кг транжирана и по 4 - 5 лв за кг цяла .
Иначе е слабо всичко останало взимахме по 15 - 20 харипа последно преди седмица на чепаре.
Днес едвам 1 кг кандидат сафрид 2-ма човека почти за 3 часа.
Попчето си го има ,е не всеки ден яде както трябва но се хващат по 5-6 кг за 2 -3 часа - рано сутрин .
Илария и по едри платерини като бяха по големите жеги ,само на тармък и то от 10.30 до 12.30 часа . после се потапя и не хапе :) на дъно е слабо ,.. аз не съм и постоянствал много ,но е слабо ,.. не ще лайнарката :) Много са ми били големи снимките и не ми дава да ги качвам , може ли някой да ми каже как се качват снимки и каде ? .
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

dodo16 написа:Май ще е добре да се откажеш. Тук повечето сме риболовци. И туй с мрежите не го разбираме. Даже си ги мразим и понякога ги палим :D . Ако са незаконни де.
Пич,май не си в час за морския риболов.
Мноооого пъти съм го казвал,и специално за теб пак повтарям.
Мрежите в морето са РАЗРЕШЕНИ.
Само дето трябва да имаш специални разрешителни за стопански риболов.

И като не са ви ясни морските правила,не пускайте тука мнения.

Ще запалиш мрежа в морето - ама на Илинден. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

От цялата работа отказахте човека да пише,за мен лично това е загуба тъй като от Балчик
информация до сега НЯМАШЕ :evil:
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

Колега качиги първо на http://www.snimka.bg а след това във форума :wink:
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Ако неможеш да се оправиш със снимките тук винаги ще намериш някой да помогне. Най- лесно Киро, че е рибар-модератор :D Не се отказвай да пишеш и Добре дошъл във форума :wink:
Аватар
salmo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от salmo »

Брей какви полемики са се разразили.... единия бил рибар , а другия ,понеже дядо му имал мрежи не е рибар и затова нямал право да пише във форума и ще му палим мрежите :lol: :lol: :lol: Такива "смелчаци" винаги са ме разсмивали чистосърдечно... :D
Колкото до рината , темата е много интересна макар и да не е в специализиран риболов , тоест никой не ходи специално за котки ... Те просто се хващат на попченските чуконти или ако търсим калкан или ватус... Затова ми е интересно да разбера тази 15кг. рина как е била хваната ? - със въдица или на мрежа ? Макар , че калканските мрежи (в каквато евентуално може да се хване рина) вече би трябвало да са извадени от морето... Поне така е при нас на юг...
Да кажа нещо и на кулинарните "разбирачи" - от една 15кг. рина могат да се извадят около 6-7кг. елитни пържоли които много малко наподобяват рибешкото месо и ако си в заведение с добър готвач ще ти я праснат 30 кинти порцията , а ти ще се облизваш и след това ще се хвалиш каква вкусотия си ял :smt019 ... , а и ватусът не е за пренебрегване приготвен по необходимия начин :drinkers:

P.S. Ако колегата не се е отказал от форума (след такова "въодушевено" посрещане) нека пусне снимки и инфо....
ИзображениеYou'll Never Walk AloneИзображение
vakril.k
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vakril.k »

Да бе да ще си оближа пръстите :lol: .Не приемайте всеки спор или различно мнение като заяждане,просто исках да кажа като се степенува много вкусна аз имам предвид калкан и лефер, средна хубост сафрид и др. и по посредствени трицона дракон.Ти рината по шестобалната система къде ще я сложиш?
Последно промяна от vakril.k на Пон Юли 25, 2011 9:06 pm, променено общо 1 път.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

vakril.k написа:Ти рината по шестобалната система къде ще я сложиш?
Интересен въпрос.Изображение

Не съм вкусвал - не мога да дам оределение.
Ама чакам другите да си кажат.Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Tehnics™
новобранец
новобранец

Мнение от Tehnics™ »

Точно за тези паржоли чаках някой да пише :)
браво колега !

Сега да кажа ,че и при нас калканските мрежи са скатани ,.. Калкан няма - уж :)

сега обаче е размножителния период на Рината и сме ги извадили за малко мрежите ...

други луди на брега няма де , аз и моя приятел за сега само гоним котки ...

пробвайте да видите снимки тук http://tehnics.snimka.bg/fishing/ribi.609047.24367815 , ще има и още ... но ми се ще и да сменим темата...
то е гаси Рината стана :)
Не знаех, че така ще стане ,.. дано да не съм ви отегчил колеги .. :wink:
Аватар
mrhunday
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mrhunday »

Супер си е темата,не ги слушай тея,всякакви заядливи типове се срещат ;). А рината и аз знам,че така се казва,и доколкото съм ял,съм забелязал,че няма кости а само хрущяли и всичко и се яде,супер вкусна е,предпочитам я пред сафрида и пред чернокопа...
Eat,Sleep,Go Fishing!

Изображение

Изображение
Георги Вутов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Георги Вутов »

Изображение

Изображение

Изображение
venito80
новобранец
новобранец

Мнение от venito80 »

адмирации за улова!скатовете са невероятни,хващал съм котка на камен бряг,но за съжаление не можах да я извадя.сърцето ми се пълни като видя такива големи риби в нашето "трофейно" море :D
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”