Ватос в София ??! Къде?

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

starcho
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1495
Регистриран на: Съб Фев 07, 2009 7:58 pm

Re: Ватос в София ??! Къде?

Мнение от starcho »

като всяка акулова риба и тая се искисва във вода поне 4 часа инак мирише на пикня
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 359
Регистриран на: Вто Мар 01, 2011 8:57 am
Местоположение: Варна

Re: Ватос в София ??! Къде?

Мнение от недялко радков »

Тука грешиш,колега!!!
Ватоса не е акулова риба,такава е морската котка(известна като РИНА),а ватоса е морска лисица.Транжирал съм жив ватос и съм го пържил веднага и никога не е удрял на амоняк.Ватоса е пелагична риба,каквато е калкана,а той не е акулова риба.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
starcho
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1495
Регистриран на: Съб Фев 07, 2009 7:58 pm

Re: Ватос в София ??! Къде?

Мнение от starcho »

колега пелагична означава обитание на широкия морски простор а не по корем на дъното,ние нямаме манта и морски орел макар и те да са акулови риби.Разред скатове са акулови хрущялни създания дето нямат отделителни органи по правило,ако престои поне 1 час акулата през кожата отделя много телесна течностна и олеква в килограми за жал на търговците.Може би ватоса в твоя случай да есвършил тая работа или не си усетил дъхът му и странния вкус,сигурен съм в добрите му вкусови качества,но след като го изкисна.Все пак акулата е на 1 място по амонячен мирис и приготвяне на пъстърма.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”