САФРИД 2011

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
krasenon
новобранец
новобранец

Re: САФРИД 2011

Мнение от krasenon »

Предната седмица сряда(27.07), бяхме на нос Калиакра и мъчехме някакъв нощен с едни лампи и фенерчета, но тегава работа! Подскачаха писалки(малки заргани) и пасажи с нещо, което първо го мислехме за сафрид,но по скоро беше илария. Та резултата 2 сафрида, ако това е резултат :( та минахме на :drinkers: ! Виж сутрината по имаше, но много пръсната беше рибата, на 7-10м, 4-5кг трима калпака от 6-12 :axe: Нещо ново да се е завъртало днес на Нои, че утре планирам излизане там???
Аватар
bumer13
новобранец
новобранец

Мнение от bumer13 »

За снощи от 23,30 до 2,30 на Тюленово сам 6,400 с кофата морето вреше от сафрид,това като инфо .На въпроса на колегата за лампите ,аз използвам акумулатора от колата и една луничка 30 вата на тая светлина имам добри резултати не съм пробвал с по мощни фарове,но мисля че няма нужда от много силна светлина.И една Голяма молба към колегите които посещават месностите между Тюленово и Шабла МОЛЯ ВИ ПОЧИСТВАИТЕ СИ СВИНЩИНИТЕ СЛЕД ВАС (знам че малко грубо звучи).Но в събота минах покрай местата за риболов беше хубаво, хората разпънали палатки,каравани и биваци лошо няма веселба морски въздух хубаво е ,но в понеделник вечерта бях на тея същите места беше просто бунище.За това ви моля на никой не са му паднали ръцете да си вземе празната тарелка или бутилка и да я сложи в една торбичка ,а торбата в контейнер има ги в тюленово на всяка улица. п.п.Извинявам се на модератора за спама ,но ми е писнало след приключване на риболова наред с кофата с риба да мъкна и чувал с нечий боклуци.
putkasi
новобранец
новобранец

Мнение от putkasi »

а къде точно заставате? След селото(Тюленово) в дясно и почти на нивото на морето има образувано като островче такова.... от там ли светите и хввърляте? Понеже ако е от горе от скалата тая луничка успява ли да освети, че и чепарето?
Аватар
bumer13
новобранец
новобранец

Мнение от bumer13 »

След селото на около 500м има черни пътища в дясно и където ти харесва,има места колкото искаш.
Аватар
bumer13
новобранец
новобранец

Мнение от bumer13 »

Е това е от понеделник,да се похваля и аз вече със снимки :drinkers:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
miroslavpetkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от miroslavpetkov »

Прясно инфо от днес :mrgreen:
Бяхме на Болата - Нос Калиакра голяма сеч :wink:
Изображение
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

Добре,бе,на какво отгоре при този боллук на борсата във Варна "сафрида"(по-скоро едрата граца) е 8 лв.????!!!!!!
Между другото в района къде да си хвана 1-2 кг. от брега?
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Прави ми впечатление,че май цяло лято има сафрид...може да е на приливи и отливи,но таз година от пролетта насам си го има все още :) дано и наближаващата есен да е богата на риба :yawinkle: наслука приятели
Нещо хамсията ми се губи това лято...или може би греша?
fakir
новобранец
новобранец

Мнение от fakir »

недялко радков написа:Добре,бе,на какво отгоре при този боллук на борсата във Варна "сафрида"(по-скоро едрата граца) е 8 лв.????!!!!!!
Между другото в района къде да си хвана 1-2 кг. от брега?
..и аз това се питам, но явно въпреки кризата кръчмите продават яко и така търсенето определя високата цена. щото в кръчмата никой не му гледа очите, а размера се установява като ти пристигне порцията...
...когато няма риба, и жабата е рак...
Аватар
kkiryazov
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от kkiryazov »

ivalpetkov написа:Прави ми впечатление,че май цяло лято има сафрид...може да е на приливи и отливи,но таз година от пролетта насам си го има все още :) дано и наближаващата есен да е богата на риба :yawinkle: наслука приятели
Грешиш :drinkers:
nov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nov »

ivalpetkov написа:Прави ми впечатление,че май цяло лято има сафрид...може да е на приливи и отливи,но таз година от пролетта насам си го има все още :) дано и наближаващата есен да е богата на риба :yawinkle: наслука приятели

Тихо, тихо колега!! Не дърпай дявола за опашката, че .... хич няма да е приятно, ако те чуе :wink: само с отливите Шси останем :wink:
Аватар
Иван Байчев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иван Байчев »

Ами по принцип сафрида си е цяло лято тука ,поне моите наблюдения са такива .Друг е въпроса че има някаква цикличност през годините , къде по едър ,къде по дребен ,понякога повече ,понякога по малко но като цяло си е тука цяло лято (визирам северното черноморие от Калиакра нагоре).Друг е въпроса че доста хора се запалиха последните години по сафридски риболов дневен , нощен , с лодки и тепърва откриват тънкостите свързани с този вид риболов . И най хубавото от цялата работа е че има от къде човек да почерпи информация и да сподели мнения и наблюдения за да може да се наслади на риболова на тази култова за нашето море риба.Прясно инфо , снощи морето се е отчело много добре в района на Тюленово.Приятел от Каварна се прибра тази сутрин с около седем килограма риба. :wink:
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

Здравеите,колеги!За сафрида вече си знаем че е тук,кога повече кога по малко има си го и то доволно,но аз мисля че вече е време да кажем добре дошал и на чернокопа,защото аз вече имах честта да го приветствам на Кранево!!!!Даже не можах да го кача в лодката .но поне се видяхме очи в очи ,хубав голям ЧЕРНОКОП,наслука на всички!!!!!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана :lol:
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

недялко радков написа:Добре,бе,на какво отгоре при този боллук на борсата във Варна "сафрида"(по-скоро едрата граца) е 8 лв.????!!!!!! ......
То и в София вече една седмица цената на "черноморския сафрид"(с размер на едра граца) си е 8лв! :roll:
Аватар
mrhunday
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mrhunday »

Днес надвечер на мартина от брега около кило сафрид... някой изкараха и по 1-2 заргани.

Наслука ! :)
Eat,Sleep,Go Fishing!

Изображение

Изображение
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”