Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Информация за Расово
Модератор: sapuna
- kaleeff
- ще става разбирач
Re: Информация за Расово
Язовирчето ми е едно от любимите! Ма някой по-горе беше споменал за сомове, платики, уклеи... пълни глупости!!!!
Има Шаран, толстолоб и амур. Е таранката не я броиме, но има хубави екземпляри от 5-600 грама. Да, само на царевица иначе тежко ви!

Има Шаран, толстолоб и амур. Е таранката не я броиме, но има хубави екземпляри от 5-600 грама. Да, само на царевица иначе тежко ви!

Фен-клуб Таранка!
- Whassup
- ще става разбирач
Здравейте колеги. Тази седмица ми се очертава ходене до Лом и в неделя ще отида до язовир Расово. Ако можете да дадете някакво инфо от последната седмица? Благодаря предварително 

Здравейте, колеги. Тази седмица имам път към Лом, та се чудех - някой има ли информация за яз.Расово (този над който минава пътя към Лом). Дали работи, понеже го бяха изпускали през зимата... и какви са условията? Предполагам че са извадили Шарана и Амура, дано са пуснали нови...
- Whassup
- ще става разбирач
Рибата си е там, но понеже си я хранят, тя не кълве. Няма смисъл да посещаваш този язовир.
А условията какви са колега? Хвърлял ли си някаква захранка? За там знам ( и съм го изпитал на свой гръб), че хвърлиш ли и едно топче захранка или ако направиш опит да ловиш на нещо различно от царевица, нямаш шанс за нищо освен каракуда. Номера е само и единствено царевица - царевица за захранка и царевица за стръв, иначе... 
И задължително далеч, далеч от стената...

И задължително далеч, далеч от стената...
- Whassup
- ще става разбирач
2 пъти съм ходил там, хвърлял съм на царевица, жито, бял, торен червей, протеинови топчета, но не и не, само каракуда, и то дребна. Сега мисля, че таксата е 3 лв. на човек, но според мен не си заслужава. По-добре смени водоема, няма смисъл да си даваш парите, но това си е лично мое мнение. Ако искаш мога да ти препоръчам някои водоем, пиши на лс 

-
- новобранец
Колеги направих два излета на Расово в началото на април месец.......Единия завърши с 2-3 кг таранчици и 4 случайни шаранчета по 1.200-300кг.
Такъв излет обаче в по-топлите месеци от годината би бил невъзможен тъй, като дребосъкът е навсякъде и по всички нива на водата, взима на абсолютно всичко и по-едра риба наистина бих я считал за късмет.
Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен .....това беше от мен ....наслука с търснето на трофейните риби в остатъка от сезона.
Вторият път аз и двама приятели решихме да отидем от другата страна на язовира срещу гората не далече от стената, с надеждата дребосъка да не се е раздвижил още из целия водоем заради все още хладното време. 4 дънни въдици захранка [варен коноп;жито;царевица; захранка шаранджийска respect с рибни аромати].Резултата от тази стратегия беше 10 шарковци на бял червей, 2 голи шарана и един бял амур на царевица. Общо 12 шарана по 1.500 и амурче 2кг.
С оглед на факта че в края на сезона рибата се вади и продава от собствениците а самият водоем бива източван решихме да задържим рибата .....поляхме я с много вино и ракийка. 

Такъв излет обаче в по-топлите месеци от годината би бил невъзможен тъй, като дребосъкът е навсякъде и по всички нива на водата, взима на абсолютно всичко и по-едра риба наистина бих я считал за късмет.
Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен .....това беше от мен ....наслука с търснето на трофейните риби в остатъка от сезона.
- Whassup
- ще става разбирач
Браво колега, не мога да повярвам, че на този язовир има и едри таранки, най-едрата ми таранка там е почти колкото дланта ми
Не мога да повярвам, че си ги намерил по някакъв начин. Аз също ходих там април месец, но нищо едро.

-
- новобранец
Едрите таранки от първата снимка ........ги ловихме от към страната където е чичката с билетчетата. Вземаха на бял червей и не се спираха на дъната......ловили сме повече със дъната от колкото с плувки

- Whassup
- ще става разбирач
То и от тази страна бях, на около 200 метра от шатрата им, ама никакви едри тарани 

-
- новобранец
Има ли някаква нова информация?
Благодаря предварително : ))
Благодаря предварително : ))
Мисля да го посетя в понеджелник следобед, но още се колебая там ли да ида, на Дунав ли да ида???
Ако посетя Расово ще има прясно инфо обещавам.
Ако посетя Расово ще има прясно инфо обещавам.