?

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
Ribarq.s.m.
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

?

Мнение от Ribarq.s.m. »

Привет колеги!
Днес видях болото и забелазах,че се е изкривило.Доста се ядосах.Изкривяването се е получило,защото бях забравил сака върху пръчката и тя се е огънала.Въпроса ми е как мога да си изправя огънатата част?Извинявам се ако повтарям темата.
Благодаря предварително!
Изображение
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Re: ?

Мнение от vlado-fidera »

Освен да го обърнеш наопаки и пак да го затиснеш, и да се надяваш да се изправи, за друго не се сещам :wink:
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

:arrow: обърни внимание, когато си ги бил оставил :!: дали са били мокри, влажни и каква е била температурата :idea: при същите условия трябва да ги сложиш за обратно огъване :arrow: както е споменал колегата преди мен :roll: иначе за друго не се сещам.

:drinkers:
...и наслука
Аватар
Ribarq.s.m.
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Ribarq.s.m. »

Въпроса ми беше дали някои знае от какво омеква карбона или стъклопласта...
Изображение
ivanov70
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanov70 »

Ribarq.s.m. написа:Въпроса ми беше дали някои знае от какво омеква карбона или стъклопласта...
Ако омекват, само по хладно време ли трябва да ходим за риба? :shock:
Най - вероятно е китайска пласмаса. Имах един гол телескоп, където колкото повече го нагряваше слънцето, толкова повече увисваше.Зимата стоеше изпънат като струна.
Кажи каква е марката на въдицата, поне да знаем какво не трябва да купуваме? :lol:
Поздрави!
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
Аватар
Ribarq.s.m.
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Ribarq.s.m. »

ivanov70 написа:
Ribarq.s.m. написа:Въпроса ми беше дали някои знае от какво омеква карбона или стъклопласта...
Ако омекват, само по хладно време ли трябва да ходим за риба? :shock:
Най - вероятно е китайска пласмаса. Имах един гол телескоп, където колкото повече го нагряваше слънцето, толкова повече увисваше.Зимата стоеше изпънат като струна.
Кажи каква е марката на въдицата, поне да знаем какво не трябва да купуваме? :lol:
Поздрави!
Kолега мисля,че не четеш а просто пускаш някфо тъпо мнения...поста ти е абсолютно излишен.Някаде из поста ми да пише нещо за китайска пластмаса??? първо въдицата не се продава по магазините или поне аз не съм забелязъл,второ огъването беше по моя вина!!!
Изображение
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Венъж нагрявах върховия водач на една пръчка, която се водеше карбонова и омекна. Т.е. , омеква при повишаване на темпрературата. Не знам дали е нормално и дали би се случило с всяка пръчка, но на моята върхът стана като преварен макарон.
В тази връзка, можеш да пробваш с нагряване да я изправиш, разбира се, не на огън
Може да я хванеш с подходящи инструменти, някаква стиска или менгеме, да приложиш някакво леко усилие за огъване в обратна посока и да започнеш леко да я нагряваш със сешоар.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
Ribarq.s.m.
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Ribarq.s.m. »

franky написа:Венъж нагрявах върховия водач на една пръчка, която се водеше карбонова и омекна. Т.е. , омеква при повишаване на темпрературата. Не знам дали е нормално и дали би се случило с всяка пръчка, но на моята върхът стана като преварен макарон.
В тази връзка, можеш да пробваш с нагряване да я изправиш, разбира се, не на огън
Може да я хванеш с подходящи инструменти, някаква стиска или менгеме, да приложиш някакво леко усилие за огъване в обратна посока и да започнеш леко да я нагряваш със сешоар.
Точно това пробвах,но се замислих няма ли да падне боята...В интернет четох ,че карбона се нагрява при температура 125градуса за да се изпече и да стане твърд :Д
Изображение
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Точно това пробвах,но се замислих няма ли да падне боята...В интернет четох ,че карбона се нагрява при температура 125градуса за да се изпече и да стане твърд :Д
Възможно е, аз си извадих заключението само от една пръчка, която може и да не е била кой знае колко карбонова... Ако е имало по-голям процент някаква пластмаса например, нищо чудно, че е омекнала.
Да не би да се пече и след това при изстиването да става по-твърд?
Нямаш ли някоя счупена пръчка да пробваш? Аз имам една, но тя е тази, за която писах по-горе и явно не може да се съди по нея.
Аватар
Ribarq.s.m.
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Ribarq.s.m. »

Възможно е, аз си извадих заключението само от една пръчка, която може и да не е била кой знае колко карбонова... Ако е имало по-голям процент някаква пластмаса например, нищо чудно, че е омекнала.
Да не би да се пече и след това при изстиването да става по-твърд?
Нямаш ли някоя счупена пръчка да пробваш? Аз имам една, но тя е тази, за която писах по-горе и явно не може да се съди по нея.
Ето каде го гледах http://vbox7.com/play:438eaca9 .Нямам счупени пръчки поне за сега а и се надявам и за в бъдеще :)
Изображение
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Много инетерсно клипче.
Най-добре да попиташ някой, който се занимава с родбилдинг, при какви условия стават по-пластични балнките, те трябва да знаят.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”