Начинаещ речно

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Васкоо
новобранец
новобранец

Начинаещ речно

Мнение от Васкоо »

Отскоро се занимавам със спининг (или поне се опитвам), нещо ми мина мерака да бъркам захранки и купувам всекакви червеи.
Ходих четири пъти на кариерата на Петте могили и хващам по няколко кленчета около 25-30 см и костури, а и два слънчака :shock: . Кленчетата на воблерче, а другото на блесничките.
Ходи ми се на река обаче да се поупражнявам.
Засега се спрях на Искъра край София, но искам да питам под или над Панчарево е по-добре да се уча!
danim
новобранец
новобранец

Мнение от danim »

по добре отиди по надолу по дефилето...
след лакатник.пролет,елисеина
предполагам че ще имаш повече успех :D
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

8) Няма значение каде ще се пробаш - важно е да не плашиш рибата.
С плувка, без плувка - ще усетиш сам кой вариант е добрия.

Научиш ли се на рибарлък в река - на гьол - няма да имаш проблеми :!:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Аватар
Васкоо
новобранец
новобранец

Мнение от Васкоо »

:)
Благодаря
:)
В събота съм по дефилето - след прочит на картата си харесах р. Батулийска, но след прочит на форума относно бракониерите :x пай няма да е там - полудявам като видя некое лайно подобно.
Снощи на р. Искър след моста на Ботевградско за две минути закачих два клена около 40 см - кеф голям, НО :evil: имаше двама парашутисти - първо се озъбиха че ловя до тях (не че не дойдоха след мен) и че било кощунство да пускам рибите :twisted: . С всяко хвърляне прибираха доста дребосък, дори не му знам вида - с форма на кленче, но по-тъмно, грапаво и с брадавици на устата - водата вреше от него.
Жалко, че бях сам - преди няколко години бяхме на р. Пробойница на екоакция за събиране на боклук, а на последният ден от акцията пуснаха 5000 малки пъстърви в реката. На следващият ден се на пълниха вировете с мрежи, жици, бомби, хлорна вар. да не казвам че изникна не палатков лагер а цяло бракониерско село - събрахме си багажа, а те до Лакатник за бира и др. подобни. и по реката да гърмят. Когато бяхме натоварили буса с багажа и себе си, с помощта на спирта за горене, две запалки и горещото време в палатковият им лагер направихме квартал ОГНЯНОВО и лелее - толкова бързо не сме се прибирали до София. Съжалявам, че опсността от горски пожар не беше малка, но не се удържах. То тва май не е за тая тема, ама тия вчера ме подлудиха. :twisted:
Направи ми впечатление че кленовете, които хванах бяха пълни с хайвер???
Благодаря за предложенията :)
danim
новобранец
новобранец

Мнение от danim »

няма защо :D
ако наистина ходиш по дефилето кажи как стоят нещата сега там
че скоро не сам ходил........
наслука.......... :lol:
Аватар
Васкоо
новобранец
новобранец

Мнение от Васкоо »

Вчера от 18,00 до 21,30 над моста на Искъра на Ботевградско - два уклея и 26 клена (м/у 25 и 40 см), водата ниска и прозрачна. На блесна - нищо, на воблер - една атака от огромен клен - и после пак нищо, в 20,00 сложих булдото - 5 хубави парчета от 5 хвърляния - само на орнжевата муха, и се почна. Кееф - това към спининга ли се брои :D
Всички риби бяха с хайвер и пуснати обратно
:D
Засега дефилето се отлага - ще се трудя съботно-неделно
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”