Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Начинаещ речно
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Васкоо
- новобранец
Начинаещ речно
Отскоро се занимавам със спининг (или поне се опитвам), нещо ми мина мерака да бъркам захранки и купувам всекакви червеи.
Ходих четири пъти на кариерата на Петте могили и хващам по няколко кленчета около 25-30 см и костури, а и два слънчака
. Кленчетата на воблерче, а другото на блесничките.
Ходи ми се на река обаче да се поупражнявам.
Засега се спрях на Искъра край София, но искам да питам под или над Панчарево е по-добре да се уча!
Ходих четири пъти на кариерата на Петте могили и хващам по няколко кленчета около 25-30 см и костури, а и два слънчака

Ходи ми се на река обаче да се поупражнявам.
Засега се спрях на Искъра край София, но искам да питам под или над Панчарево е по-добре да се уча!
- Васкоо
- новобранец

Благодаря

В събота съм по дефилето - след прочит на картата си харесах р. Батулийска, но след прочит на форума относно бракониерите

Снощи на р. Искър след моста на Ботевградско за две минути закачих два клена около 40 см - кеф голям, НО

Жалко, че бях сам - преди няколко години бяхме на р. Пробойница на екоакция за събиране на боклук, а на последният ден от акцията пуснаха 5000 малки пъстърви в реката. На следващият ден се на пълниха вировете с мрежи, жици, бомби, хлорна вар. да не казвам че изникна не палатков лагер а цяло бракониерско село - събрахме си багажа, а те до Лакатник за бира и др. подобни. и по реката да гърмят. Когато бяхме натоварили буса с багажа и себе си, с помощта на спирта за горене, две запалки и горещото време в палатковият им лагер направихме квартал ОГНЯНОВО и лелее - толкова бързо не сме се прибирали до София. Съжалявам, че опсността от горски пожар не беше малка, но не се удържах. То тва май не е за тая тема, ама тия вчера ме подлудиха.

Направи ми впечатление че кленовете, които хванах бяха пълни с хайвер???
Благодаря за предложенията

- Васкоо
- новобранец
Вчера от 18,00 до 21,30 над моста на Искъра на Ботевградско - два уклея и 26 клена (м/у 25 и 40 см), водата ниска и прозрачна. На блесна - нищо, на воблер - една атака от огромен клен - и после пак нищо, в 20,00 сложих булдото - 5 хубави парчета от 5 хвърляния - само на орнжевата муха, и се почна. Кееф - това към спининга ли се брои
Всички риби бяха с хайвер и пуснати обратно
Засега дефилето се отлага - ще се трудя съботно-неделно

Всички риби бяха с хайвер и пуснати обратно

Засега дефилето се отлага - ще се трудя съботно-неделно