Някой ловил ли е с 16м щека?

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Brain Adviser
новобранец
новобранец

Някой ловил ли е с 16м щека?

Мнение от Brain Adviser »

Някой ловил ли е с 16м щека? Ще бъде полезно някой да сподели реални впечатления.

ПС: Можем да си представим какво би било, какви са плюсовете и минусите, но по-полезно би било някой, който има реални впечатления да сподели от личен опит.

Изображение
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Re: Някой ловил ли е с 16м щека?

Мнение от bantumi »

Твърде дълга е за нашите водоеми.
Вчера кълвеше,днеска не ще!
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

bantumi написа:Твърде дълга е за нашите водоеми.

що?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

По-скоро - твърде дебела е за нашите джобове :lol: :lol:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

И ти си прав.
Аватар
mikej
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от mikej »

Плюсове --- винаги е добре да потърсиш по навътре рибите, и да си едни гърди по напред от другите

Минуси --- доста голямо тегло /държането на 16м. щека за целодневен риболов е много труден, изморителен и тегав/

голямо провисване /поне според мен/

п.с това са моите виждания
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е
Изображение
kaloyan Mladenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kaloyan Mladenov »

На живо такава щека не съм виждал .
Гледах наскоро един филм с Will Raison ,Ловеше с браунинг някъв 16 метров и да ви кажа беше по изпънат и от мойта 9 ка .Но я буташе на два ролера сложени един зад друг.
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

topsoft написа:

що?
"Щото" поне от това,което аз съм гледал,нашите водоеми се различават от английските.Там водоемите са по-плитки и с щека 11.5 или 13м няма да се достига оптимална дълбочина.Така си го обяснявам аз.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Това, че техните водоеми са плитки не виждам как я прави дълга за нашите ама, карай да върви...
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

За да се ползва на 16м трябва щеката да е хубава. Ползвам мойта чат пат на 14.5м и освен за шарани за друго не бих си го причинил. Хамалогията е голяма, бутане, дърпане, навън, навътре... Що се отнася до висене и тегло, ами нищо страшно не е, все пак щеката не се държи с ръка, а само се подпира. Вятъра обаче е сериозна пречка, направо не си представям, как ще се лови при страничен вятър.
На 16 ще трябва или да сложиш 2 ролера един зад друг или да разглобяваш на два пъти, което пък е още по-голяма хамалогия. Дълбочината отпред и височината отзад също са важни, не навсякъде брега позволява да бутнеш примерно 13м зад теб.
Живот и здраве следващата ми щека ще е на 16м, да видим тогава платените шарани, къде ще се скрият :twisted:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

topsoft написа:Това, че техните водоеми са плитки не виждам как я прави дълга за нашите ама, карай да върви...
Колегата сигурно иска да каже ,че да хванеш оптимална дълбочина примерно 4м.,за нашите водоеми е нужна дистанция 12-13м и затова щека 13м е достатъчна.А в Англия сигурно 4м дълбочина е на дистанция 15-16м.Поне така си го обяснявам аз :smt017
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

topsoft написа:Това, че техните водоеми са плитки не виждам как я прави дълга за нашите ама, карай да върви...
При еднаква дължина на щеката,например 11.5м, в български водоем ще достигаш 4 метра дълбочина,докато в англииски ще си на 2-2.5 метра,примерно!А вече с 16 метра ще достигаш желаната дълбочина за техните язовири,езера,блата и т.н.Според мен тази щека няма приложение в България,но всеки сам си прави сметката.
kaloyan Mladenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kaloyan Mladenov »

bantumi написа:
При еднаква дължина на щеката,например 11.5м, в български водоем ще достигаш 4 метра дълбочина,докато в англииски ще си на 2-2.5 метра,примерно!А вече с 16 метра ще достигаш желаната дълбочина за техните язовири,езера,блата и т.н.Според мен тази щека няма приложение в България,но всеки сам си прави сметката.
Чакайте сега , аз пъ с тоя Will Raison не ви оставям... :wink:
Та същия във въпросното филмче разпъна щеката на 16м за да лови на отсрещния бряг на канала.
Според мен нема нищо общо това , че са им плитки водоемите , а ако въобще използват повече 16 м от 13.5 ,то е защото там всяка риба е убодена и са толкова капризни и наплашени , че е по добре да ги търсиш по далеч от теб...
Щека 16 м в БГ си е напълно приложима.Яд ме е само че я нямам... :drinkers:
Brain Adviser
новобранец
новобранец

Мнение от Brain Adviser »

chirusa_bg написа:Живот и здраве следващата ми щека ще е на 16м, да видим тогава платените шарани, къде ще се скрият :twisted:
А след време и повече :) Ето как може да се лови на 19м (да, деветнайсет) :)

[youtube]<object width="640" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Bd3vac79YTM"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Bd3vac79YTM" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="640" height="360"></embed></object>[/youtube]
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Price: £3250.00
без парчетата след 16м. :D
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”