Помощ относно въдица FOCUS BLUE CARP

Модератор: sapuna

Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Re: Помощ относно въдица FOCUS BLUE CARP

Мнение от pachosz »

DrAkoN написа:
pachosz написа:..Градски много си дълече от истината...
Марто, нямах намерение да спорим за шарански пръчки, щото хич не ми е там силата, още повече в темата на колегата.
Естествено е, че със цена 10-15 пъти по-висока, няма начин да не е по-качествена. Идеята ми беше, че качеството не е 10-15 пъти по-добро, за разлика от цената. Другото, което не ми е ясно, е какви толкова "чудеса" предлага пръчка от 500-800 лв, сравнена с друга, примерно 5-6 пъти по-евтина :?: :idea: Тук изключвам разликата в теглото от стотина грама (примерно), имайки предвид, че шаранската въдица не се държи постоянно в ръка.
teodor_xristov_80
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от teodor_xristov_80 »

пръчката съм си я купил вече.
не ставаше въпрос дали да си я взема а дали ще мога да изхвърлям 80 гр. тежест без да се притеснявам от последици.
Че не съм от вчера рибар не съм.
Всеки разбира от хубаво и иска най-доброто, но това не винаги е най- важното.
колегата е прав че може и с пръчка за 30 лева да искараш добра слука.
аз лично с една от първите ми пръчки за 15 лв. и макара за още толкова съм вадил шаран 7 кг. на влакно 0.18.
и моля кажете как може да си сложа снимка, тъй като ми казва че не мога да прикача файл и как да си сложа снимка на профила.
Благодаря на всички за мненията и препоръките. Все пак всеки има свое виждане за нещата и живота.
Не пръчката или влакното се чупят и къса, а нервите на рибаря.УСПЕХИ. Нищо лично.
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

не ставаше въпрос дали да си я взема а дали ще мога да изхвърлям 80 гр. тежест без да се притеснявам от последици.
Колега вместо да питаш форумните капацитети отиди на някой язовир сложи 80 грама метни, после 90,100 и виж сам докъде са възможностите на пръчката и сам ще разбереш колко и е оптималната изхвърляща тежест, ама според мен не рискувай с повече от 100 грама.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
godho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от godho »

pachosz написа:Тая марка Фокус много я уважавам аз, ама специално на тая пръчка нещо не ми допадат тия снадки :roll: Може и да греша за снадките, но за 60 лв. бих предпочел на Видракс тая пръчка: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2119
А колко голяма риба може да извадиш, ми колкото се закачи :wink: Там работата е до риболовеца повече, щото и най-скъпата пръчка може да се счупи при неправилно боравене.
Имам 4 броя от Тактик карпа 2бр на 3.9 и 2бр на 3.6. Много добре се представят и при мятане(90гр олово) и при вадене. Много добра изработка :wink: а е без пари!!!
Аватар
StanG
новобранец
новобранец

Мнение от StanG »

Предварително се извинявам на колегата, че му ползвам темата, но няма смисъл от нова, тъй като се отнася за същата пръчка FOCUS BLUE CARP.
При мен проблем е, че снадките не влизат до край, и двете!Колкото и да напъвам остава около 1см и не може да се набие докрай!Има ли някой същия проблем, нормално ли е и как се оправя? :rolleyes:
Аватар
jale
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jale »

И не напъвай!! И се радвяй, че не влизат докрай!! След някоя година ще почнат.
Аватар
StanG
новобранец
новобранец

Мнение от StanG »

Да разбирам, че е нормално това, така ли?
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Нормално е, не се тревожи!
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

:lol: :lol: :lol: До сега не я бях мярнал тази тема. Доста интересно четиво. Колега Monster Energy смешно е да критикуваш колегата Drakon и да поставяш под съмнение преценката му, защото ако не знаеш това е Марто от шаранджииския отбор на Риби и Тъкъми- доказано класен шаранджия и е няколко пъти вече републикански шампион и е много смешно да обясняваш на него кое става и кое не :lol: :lol: :lol:
ПП. Аз доколкото съм тествал тази сопа повече от 90 грама не бих хвърлил с нея. На въпроса за невлизането на снадките- така трябва да бъде- това умишлено е направено , с износване не карбона от търкането на снадкине почват да влизат все по навътре с времето - така трябва да бъде.
Последно промяна от svilen_sa6kov на Сря Авг 31, 2011 8:39 pm, променено общо 1 път.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

гледай Хоби ТВ...
:lol: :lol: :lol:
Аз там съм пораснал...
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”