Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

КОЛЕГИ МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!!
Модератор: sapuna
- 
				MaLaK-RiBaR
- новобранец 
КОЛЕГИ МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!!
Зравеите колеги аз сам нов в този форум ! искам да попитам как мога да уловя схаран на пружина и изобщто всички тактики и монтажи за улова на схаран ! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !

- 
				HAZART
- сериозен играч 
Риболова на пружина е най-резултатния начин за риболов,стига да умеем правилно да "заредим"хранилката.Много лепкавата консистенция е противопоказна(след малко ще разберете защо).Когато зареждаме пружината, слагаме малко количество захранка,която силно "пресоваме"с ръка в пружината.След това добавяме още захранка,която по-слабо пресоваме.Целта е:когато заредената пружина падне във водата, част от захранката да се "откърти" при удара.Останалото количество падайки на дъното започва да набъбва и да се разлага.Падналата на повърхността захранка пада бавно във вид на облак и оставя следа ,метри около пружината на дъното.Добрата захранка е лепкава ,колкото да задържи материала до падането му на дъното,след което да се разложи за 10-15 мин.и да образува купчина каша.Можете да тествате в кофа с вода и да наблюдавате процеса.НА СЛУКА.

- 
				MaLaK-RiBaR
- новобранец 
- ribarq
- сериозен играч 
Re: КОЛЕГИ МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!!
има много нови и савременни монтажи за улова на шаран .... който стремят за по добро закачане на рибата както и за нейната безопасност при късане на линията , риболова на прожуна е доста ефикасен в същото време и старомоден начин на риболов ...сега е времето да разкажа нещо което стана на яз.жребчево и не съм го споделил ! когато вадех едната пръчка и се закачи в нещо куката... взе да върви тежко ...когато я изкарах имаше прожуна и на нея имаше умряла риба----за жалост рибата немога да кажа каква беше защото беше наядена ! затова практикувай някой по савременни начини и монтажи за риболов на шарко ! някой от тях ги има описани в форума ! просто се разрови малко повече (виж в ТАКТИКА-монтажи за риболов-както и в риболов на шаран)! и ще стигнеш до по добро решение от прожуните.....аиде УСПЕХ !MaLaK-RiBaR написа: изобщто всички тактики и монтажи за улова на шаран ! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !
Абе Малък рибар,първо пиши на кирилица и второ сигурно някой душманин ти е подшушнал за риболов на пружина.Колегата ти разказа само един случай,а знаеш ли колко има още.Препоръчвам ти риболов с фидер-продават ги по магазините.Тома е една надупчена кутийка,в която зареждаш захранка,а на куката-може и да са две,си слагаш царевичка,червен червей и тн.Лично аз ловя само на една кука и съм много доволен.Наслука.

Последно промяна от lz1igr на Вто Юни 26, 2007 5:07 pm, променено общо 1 път.

- doko
- ще става разбирач 
Re: КОЛЕГИ МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!!
Еее да видя един човек който не е привърженик на тие гадости. Евала! Малкия рибар вслушай се в тоя съвет. Големите шарани не се ловят на прожина или ако хванеш някой то той че е случайност. Има много по резултат методи от прожината. Наслукаribarq написа: ..и ще стигнеш до по добро решение от прожуните.....аиде УСПЕХ !
- ribarq
- сериозен играч 
HAZART написа:Виждам ,че има много колеги,които не са привърженици на пружината.Това,че не се оправят с нея нее причина да я отричат.И да попитам "КАПАЦИТЕТИТЕ",каква е разликата между фидер и пружина на която няма двойки куки а само повод с една кука.

Не че не съм ползвал прожуна, непознавам рибар който неможе да се оправи с нея , просто казвам че има и други начини по добри от този , а аз от давана съм отписъл този начин на риболов! а каква е разликата от прожина с няколко куки или фидер с една ...веднага отговарям ! когато ти клавне на прожуната и рибата се закачи с няколко куки и това ако е малко шаранче или друга маломерна риба или по голяма се наранява и не само това а и по трудно се вади и вероятноста да се закачи по дъно със закачки е по голяма, и при скъсване 99% рибата неможе да се откачи и умира , докато при фидера с 1 кука ...вероятноста да изкараш рибата без да се закачи някаде е по голяма ! ЗАЩО ТРУДНО СЕ ХВАЩАТ ГОЛЕМИ РИБИ НА ПРОЖУНА ? защото голямата риба е плашлива и предвидлива..... по вярвам че ще се излаже на фидера с 1 кука от колкото на прожуната със няколко царевички или стериопорчета! а и при скъсване фидера пада остава само куката която е по вероятно да се откачи и рибата да продължи да се храни !
- doko
- ще става разбирач 
Честно казано не само че не съм привърженик на прожината ами съм и върл противник. Основната разлика между фидера и прожината е че повечето фидер монтажи са inline и когато шарана ти скъса в джуката му продължава да виси само повода с куката, която след няколко седмици ще падне. Що се отнася до това че някой не се оправят с прожината има и такива. Бях свидетел как се лови на прожина и сигнализатори. Е вервай ми по голям смях не съм се смял. И не на последно място вероятността да хванеш трофейна риба при риболов на прожина е много по малък. Ако ти отиваш да ловиш каракуди и червеноперки то аз отивам за да ловя шаран.HAZART написа:Виждам ,че има много колеги,които не са привърженици на пружината.Това,че не се оправят с нея нее причина да я отричат.И да попитам "КАПАЦИТЕТИТЕ",каква е разликата между фидер и пружина на която няма двойки куки а само повод с една кука.
- 
				MaLaK-RiBaR
- новобранец 
абе дека ги ловиш тез СХАРАНИ бре. те такова чудо не съм ловил досега та да ида и аз да си хвана един СХАРАН

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- 
				MaLaK-RiBaR
- новобранец 
ами колега аз ходя на село рудник плащам 3 лв вход и каквото си хванесх си е за тебе  сусхто ходя и на Бата този водоем е огромен  и с един приятел бяхме на бата в4ара извади 15 килограмов сом напраооо как опувасхе напраоо се оплахих викам кви са тея риби красио щото тои се казва красио !на бата е безплатно само пазят да не се хвурлят мрежи !!!