Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

КОЛЕГИ МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!!
Модератор: sapuna
-
- новобранец
КОЛЕГИ МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!!
Зравеите колеги аз сам нов в този форум ! искам да попитам как мога да уловя схаран на пружина и изобщто всички тактики и монтажи за улова на схаран ! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !
-
- сериозен играч
Риболова на пружина е най-резултатния начин за риболов,стига да умеем правилно да "заредим"хранилката.Много лепкавата консистенция е противопоказна(след малко ще разберете защо).Когато зареждаме пружината, слагаме малко количество захранка,която силно "пресоваме"с ръка в пружината.След това добавяме още захранка,която по-слабо пресоваме.Целта е:когато заредената пружина падне във водата, част от захранката да се "откърти" при удара.Останалото количество падайки на дъното започва да набъбва и да се разлага.Падналата на повърхността захранка пада бавно във вид на облак и оставя следа ,метри около пружината на дъното.Добрата захранка е лепкава ,колкото да задържи материала до падането му на дъното,след което да се разложи за 10-15 мин.и да образува купчина каша.Можете да тествате в кофа с вода и да наблюдавате процеса.НА СЛУКА.
-
- новобранец
- ribarq
- сериозен играч
Re: КОЛЕГИ МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!!
има много нови и савременни монтажи за улова на шаран .... който стремят за по добро закачане на рибата както и за нейната безопасност при късане на линията , риболова на прожуна е доста ефикасен в същото време и старомоден начин на риболов ...сега е времето да разкажа нещо което стана на яз.жребчево и не съм го споделил ! когато вадех едната пръчка и се закачи в нещо куката... взе да върви тежко ...когато я изкарах имаше прожуна и на нея имаше умряла риба----за жалост рибата немога да кажа каква беше защото беше наядена ! затова практикувай някой по савременни начини и монтажи за риболов на шарко ! някой от тях ги има описани в форума ! просто се разрови малко повече (виж в ТАКТИКА-монтажи за риболов-както и в риболов на шаран)! и ще стигнеш до по добро решение от прожуните.....аиде УСПЕХ !MaLaK-RiBaR написа: изобщто всички тактики и монтажи за улова на шаран ! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !
Абе Малък рибар,първо пиши на кирилица и второ сигурно някой душманин ти е подшушнал за риболов на пружина.Колегата ти разказа само един случай,а знаеш ли колко има още.Препоръчвам ти риболов с фидер-продават ги по магазините.Тома е една надупчена кутийка,в която зареждаш захранка,а на куката-може и да са две,си слагаш царевичка,червен червей и тн.Лично аз ловя само на една кука и съм много доволен.Наслука.
Последно промяна от lz1igr на Вто Юни 26, 2007 5:07 pm, променено общо 1 път.
- doko
- ще става разбирач
Re: КОЛЕГИ МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!!
Еее да видя един човек който не е привърженик на тие гадости. Евала! Малкия рибар вслушай се в тоя съвет. Големите шарани не се ловят на прожина или ако хванеш някой то той че е случайност. Има много по резултат методи от прожината. Наслукаribarq написа: ..и ще стигнеш до по добро решение от прожуните.....аиде УСПЕХ !
- ribarq
- сериозен играч
HAZART написа:Виждам ,че има много колеги,които не са привърженици на пружината.Това,че не се оправят с нея нее причина да я отричат.И да попитам "КАПАЦИТЕТИТЕ",каква е разликата между фидер и пружина на която няма двойки куки а само повод с една кука.

Не че не съм ползвал прожуна, непознавам рибар който неможе да се оправи с нея , просто казвам че има и други начини по добри от този , а аз от давана съм отписъл този начин на риболов! а каква е разликата от прожина с няколко куки или фидер с една ...веднага отговарям ! когато ти клавне на прожуната и рибата се закачи с няколко куки и това ако е малко шаранче или друга маломерна риба или по голяма се наранява и не само това а и по трудно се вади и вероятноста да се закачи по дъно със закачки е по голяма, и при скъсване 99% рибата неможе да се откачи и умира , докато при фидера с 1 кука ...вероятноста да изкараш рибата без да се закачи някаде е по голяма ! ЗАЩО ТРУДНО СЕ ХВАЩАТ ГОЛЕМИ РИБИ НА ПРОЖУНА ? защото голямата риба е плашлива и предвидлива..... по вярвам че ще се излаже на фидера с 1 кука от колкото на прожуната със няколко царевички или стериопорчета! а и при скъсване фидера пада остава само куката която е по вероятно да се откачи и рибата да продължи да се храни !
- doko
- ще става разбирач
Честно казано не само че не съм привърженик на прожината ами съм и върл противник. Основната разлика между фидера и прожината е че повечето фидер монтажи са inline и когато шарана ти скъса в джуката му продължава да виси само повода с куката, която след няколко седмици ще падне. Що се отнася до това че някой не се оправят с прожината има и такива. Бях свидетел как се лови на прожина и сигнализатори. Е вервай ми по голям смях не съм се смял. И не на последно място вероятността да хванеш трофейна риба при риболов на прожина е много по малък. Ако ти отиваш да ловиш каракуди и червеноперки то аз отивам за да ловя шаран.HAZART написа:Виждам ,че има много колеги,които не са привърженици на пружината.Това,че не се оправят с нея нее причина да я отричат.И да попитам "КАПАЦИТЕТИТЕ",каква е разликата между фидер и пружина на която няма двойки куки а само повод с една кука.
-
- новобранец
абе дека ги ловиш тез СХАРАНИ бре. те такова чудо не съм ловил досега та да ида и аз да си хвана един СХАРАН
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- новобранец
ами колега аз ходя на село рудник плащам 3 лв вход и каквото си хванесх си е за тебе сусхто ходя и на Бата този водоем е огромен и с един приятел бяхме на бата в4ара извади 15 килограмов сом напраооо как опувасхе напраоо се оплахих викам кви са тея риби красио щото тои се казва красио !на бата е безплатно само пазят да не се хвурлят мрежи !!!