Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

лодка на болата
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: лодка на болата
Тва с 12-я метър в участък се случва? Понеже аз като излизах в 19ч. не видях ни една лодка на 12-я метър - ни в ляво, ни в дясно от болата! И как ги прайте тез 10-ки килца незнам? Аз колкото пъти съм ходил там, с повече от 7-8 за цял ден не съм се връщал. Явно майсторлък се искаpaynera написа:Влязохме на болата около 14.00ч. при голяма вълна когато много лодки вече си отиваха и излизаха.Тегава работа до към 18.00ч. когато вятъра и вълната паднаха , до тогава почти КАПО.Обаче след 18.00ч старото куче (аз деКИРО написа:Ами едър сафрид,за 4 часа по 9 кила - не е невъзможно.
Виж,ако е граца - мислим по въпроса.
Тези дни там има много риба наистина.) избра вярната тактика -- излязох на 12-ти метър и като се започна една КАСАПНИЦА за 2 часа 14 кг. и 6 циганки аз и авера.

специално към lefera1 ако искаш вярвай това си е твое мнение
Колеги утре ще правя сефтето на новия уебед , мисля към 5ч рано, рано да тръгвам към болата, за жалост ще водя жена ми с мен и незнам изобщо с какво може да ми помогне това крехко девойче, ще се мъча сам с 80кг лодка и ще зглабям на място. Ако някой ме види да се мъча като грешен дявол , може да удари едно рамо , бирата от мен
0883 308 373 Яни.

През март ноемврийският асфалт се топи по-бързо от февруарския сняг.
Пич и аз не вярвах! Няколко пъти колегата "paynera" ме взима с неговия параход , всеки път едно и също след 20ч касапницата става между 12-14 метър , даже няколко пъти рибата буквално беше на повърхноста и я замервахме с чепарета... последните 2 пъти видях такива пасажи, че ми напълниха душичката, гони ли ги нещо незнам... просто беше кал от риба, даже последня път по тъмно ловихме , сонара откачи тотално...nov написа:Тва с 12-я метър в участък се случва? Понеже аз като излизах в 19ч. не видях ни една лодка на 12-я метър - ни в ляво, ни в дясно от болата! И как ги прайте тез 10-ки килца незнам? Аз колкото пъти съм ходил там, с повече от 7-8 за цял ден не съм се връщал. Явно майсторлък се искаpaynera написа:Влязохме на болата около 14.00ч. при голяма вълна когато много лодки вече си отиваха и излизаха.Тегава работа до към 18.00ч. когато вятъра и вълната паднаха , до тогава почти КАПО.Обаче след 18.00ч старото куче (аз деКИРО написа:Ами едър сафрид,за 4 часа по 9 кила - не е невъзможно.
Виж,ако е граца - мислим по въпроса.
Тези дни там има много риба наистина.) избра вярната тактика -- излязох на 12-ти метър и като се започна една КАСАПНИЦА за 2 часа 14 кг. и 6 циганки аз и авера.

бе сонара си казва думата смятам и аз да си взема някой би ли ме посажетвал за нещо
Утре които ще ходи на болата да пише тук заявка, черпя за новио параход по обяд като поспре да пипа излизам в кръчмата да шорам , ке взема жена ми да върти геврека на връщане и ще се изрисувам неузнаваемо... о дълго чакана събота! 

Тъкмо говорих с колегата "paynera" думите му бяха "не мога да говоря - касапница е" . Отново я пребиват на 12 метър . Утре го дават да вали след 18ч но аз съм екстремист и мисля да стоя до тъмноmircan написа:Който не вярва на кг.да се поучи от по опитните,явно има защо.Да стои на буната и да чака,
с очите си ще се увери.Болата е общо понятие.По някога,лодка на 200,300 метра на се вижда,
колкото и да се оглеждаш.Риба в момента горе има много.

Ех защо не ми върви
утре на болата 23км/ч вятър изток и яко дъжд.... явно ще се въртя във Варненския залив до към 15ч 

- atanasov1589
- ще става разбирач
Днес на болата от 6.30-17.30 двама ей тва
20кг и малко. Като за пръв път е доволно. Най добре даваше от 12-15 ей тука като се закотвихме и бойВие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ако не се бяхте закотвили, мисля че резултата щеше да е доста по-добърatanasov1589 написа:... като се закотвихме и бой

- paynera
- вече хвърля и на тежко
Тъкмо говорих с колегата "paynera" думите му бяха "не мога да говоря - касапница е" . Отново я пребиват на 12 метър . Утре го дават да вали след 18ч но аз съм екстремист и мисля да стоя до тъмно
[/quote]
Касапницата стана този път на 20-тия метър от 19.00-20.00ч като рибата беше на самата повърхност и се виждаше.Хвърлям зад пасажа и дърпам като не позволявам оловото да потъва повече от 1.5-2м.Излязох единствено аз с моята лодка да я търся на 12-тия метър ама риба нямаше.Така загубих около 40 мин. след което отидох при другите лодки и се получи.Не винаги рибата излиза на плиткото , но аз бях длъжен да провера.Иначе 2-мата с авера от 13.00-20.00ч. -- 21кг.

Касапницата стана този път на 20-тия метър от 19.00-20.00ч като рибата беше на самата повърхност и се виждаше.Хвърлям зад пасажа и дърпам като не позволявам оловото да потъва повече от 1.5-2м.Излязох единствено аз с моята лодка да я търся на 12-тия метър ама риба нямаше.Така загубих около 40 мин. след което отидох при другите лодки и се получи.Не винаги рибата излиза на плиткото , но аз бях длъжен да провера.Иначе 2-мата с авера от 13.00-20.00ч. -- 21кг.
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
За Vakril потвърждавам, аз съм свидетел до 11,30 на 1-09. След това какво е давала не знам.Но,аз си тръгнах,а те останаха.
И аз пак бях бях там от 7ч до 16ч.ей това по долу Но комент,само че чантата е 90л и 10тина циганета

Трима души бяхме и в чантата шишета няма Времето беше перфектно риболова беше СУПЕР

Трима души бяхме и в чантата шишета няма Времето беше перфектно риболова беше СУПЕР
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Честно казано - направо се ококорих от този пост.mircan написа:Който не вярва на кг.да се поучи от по опитните,явно има защо.Да стои на буната и да чака,
с очите си ще се увери.Болата е общо понятие.По някога,лодка на 200,300 метра на се вижда,
колкото и да се оглеждаш.Риба в момента горе има много.
Миркаааа - когато се говори за риболов на сафрид в големия пасаж,
не търси майсторлъка.Там има пускаш - вадиш,
докато накрая ти писне,и само вадиш.
Всяка година по това време ( + и – 3 седмици ) е така.
После рибата като се пръсне и от Болата и Калиакра,
идва момента за "майсторския" риболов.
То пък един майсторлък там..........
За сметка на това,в момента тук в залива има качествени сафриди.
Верно че не са по бройки на чепаре - единички са.
Ама са баш сафриди.

Аз си избирам качеството де.
Не че не мога утре да съм на Болата или Шабла -
приятели при мен,наспорил бог.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
vakril.k написа:И аз пак бях бях там от 7ч до 16ч.ей това по долу Но комент,само че чантата е 90л и 10тина циганета