лодка на болата

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: лодка на болата

Мнение от недялко радков »

КИРО написа:
недялко радков написа:На теория е напълно възможно:
3.5 кг.сафрид са около100-120 сафрида,което значи 10-12 пълни чепарета,това при боллук може да се постигне и за по-малко от час :wink:
Което мен ме навежда на мисълта -
Черноморски сафрид виждал ли си ?
Да не кажем,че там се лови нормален сафрид,който е около 30-40гр парчето.
А сега смятай пак. :wink:
Най едрия измерен от Бъкито е 90гр. :D

Бат'Кире,100-120 бр. в 3.5 кг. са от 29.16667до 35 гр.парчето-мисля,че е напълно в норма :wink:
А най-едрия сафрид,който аз съм хващал беше 115 гр.,ама преди 25-30 години :DТогава ходехме на чепаре с подвижна тапа(помниш ли този забравен метод)на камъните вляво от плажа на Галата при голите полякини :oops: ,там често излизаха такива хаймани
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
sllipi1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sllipi1 »

днес е пак голяма сеч на болата рибата е започнала да яде след 11 часа, сутринта много делфин който може да ходи морето е по кофти от вчера но сухо дупе риба не яде
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Недялко - моя е грешката,извинявай де. :wink:
Иначе съм чувал и за сфриди по над 500гр в нашето море.
Ама само чувал. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

Здравеите!Затвърдявам за Болата ,голям улов беше днес,двама човека разделихме една преливаща лонда днес от 8.00 до 16.00 в кг не знам колко,но беше ГОТ!!А циганките на Кранево по размер са доста по добри !!!Зелено чепаре и не бяхме до селото ,а пуснахме котва малко преди линията на носа !Наслука на всички!P.S.Лодки имаше над 100 от Русалка до и под носа!!!Дано колегите които черпяат инфо от тук се сетят за сентенцияата "За да получиш,трябва да дадеш",при мен инфо не липсва ,аз всеки ден съм в морето и имам авери от Крапец до Созоплол,но просто заради сайта ,така четеиики го драскай те по два реда ,пак било и то да няма риба!!!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана :lol:
Аватар
paynera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paynera »

sllipi1 написа:днес е пак голяма сеч на болата рибата е започнала да яде след 11 часа, сутринта много делфин който може да ходи морето е по кофти от вчера но сухо дупе риба не яде
Рибата вече не е на болята , а е на калиакра пред носа.Въпрос на 2-3 дена да мине от другата страна на полуострова за път към Варна.Пътя за влизане от болата , ще стане вече дълъг.От долната страна не знам дали може и от къде да се злезе????? Иначе днес доволно от 15.00-18.00ч пред носа от 22-26 метър по 8 кг на човек.Риба на болата вече няма , няма и на плиткача (12-14 метър).
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
Георги Вутов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Георги Вутов »

Днес на болата голям сеч!
По около 20-25 кг на човек и 10 циганки
Чепарета много много не подбираше и рибата се въртеше около 25тия метър
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

Днес на Калиакра от 8.30 до 16 много вятър вълна и гадна качка делфини не съм видял но имаше доста циганки и ние даже закачихме кои по една кой по пет но сафрид имаше в изобилие бяхме на 27м дъл. точно срещу носа на котва от 16до 19 ч сафрида сякаш изчезна и си тръгнах ме.Снимки от морето бяха невъзможни ето крайния резулта
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
coolgoose
новобранец
новобранец

Мнение от coolgoose »

Нека и аз да кажа нещо - инфото за сафрида пред Калиакра - вярно- вчера от 6.00 до 15:00 3-ма души взехме 30 кг сафрид. Рибата от сутринта се премести от сухото дере към носа. Вземаше се на различна дълбочина. Само нещо ме издразни яко... Колеги, моля Ви, не си изхвърляйте боклуците(кутийки и бутилки от какво ли не, торбички и т.н.) в морето... То е наше и утре пак ще чакаме на него да се отблагодари...
vakril.k
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vakril.k »

И аз това се канех да напиша, признак на абсолютна простащина е да си хвърляш боклуците в морето след като можеш да си прибереш в торбичка ида си ги изхвърлиш в някой контейнер.В интерес на истината тази година боклуците са по малко,така че надежда има.
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

.В нашата махала пък рибата сецна нещо тия дни (Германката ,Колкита и околностите на Агалина)вчера 2-ма човека 20-25 рибки :? .Преди малко звъннах на аверчета от София които дойдоха и ползват лодката за сутрешен риболов -още по-слабо било от вчера :lol: (в смисъл нито една рибка),завъртяли се около големия и малкия Пангоз поне малко поп да хванат -нъцки с един стронгил били засега.Лодки има риба няма за разлика от миналата и по-миналата седмица.Живи и здрави да сме и при нас ще дойде .
Честит празник колеги и приятели :D :drinkers: .
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

Въъъъъ.......д....се..ба и невалния къде съм писал :shock: Не съм се събудил още ...ма на и тука става, да ви е яд че се мъчите с килограми десетки а ние с бутикови риби работим :D .
Аватар
paynera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paynera »

paynera написа:
sllipi1 написа:днес е пак голяма сеч на болата рибата е започнала да яде след 11 часа, сутринта много делфин който може да ходи морето е по кофти от вчера но сухо дупе риба не яде
Рибата вече не е на болята , а е на калиакра пред носа.Въпрос на 2-3 дена да мине от другата страна на полуострова за път към Варна.Пътя за влизане от болата , ще стане вече дълъг.От долната страна не знам дали може и от къде да се влезе????? Иначе днес доволно от 15.00-18.00ч пред носа от 22-26 метър по 8 кг на човек.Риба на болата вече няма , няма и на плиткача (12-14 метър).
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

То аз писах в темата за сафрида, но днес за сефте посетих "селото" с каяка. Доволен съм от улова, но все пак ме стяга шапката повече от час и нещо на едно място и това е причината да се прибера и да раздвижа крайниците. Ако е тихо времето, мога да ловя прав дори, но при клатене трябва да си стоя на задника.
123456
новобранец
новобранец

Мнение от 123456 »

vakril.k написа:И аз това се канех да напиша, признак на абсолютна простащина е да си хвърляш боклуците в морето след като можеш да си прибереш в торбичка ида си ги изхвърлиш в някой контейнер.В интерес на истината тази година боклуците са по малко,така че надежда има.
тази вечер даже някой си беше хвърлил и драконите във водата точно дето се вадят лодките сякаш нарочно го правите
Аватар
atanasov1589
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atanasov1589 »

Днес двама от 6 до 19 15кг. сафрид,2 хариба и 4 магистралки (първите ми) :D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”