Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

ИЗБОР НА МАКАРА ДО -300лв.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: ИЗБОР НА МАКАРА ДО -300лв.
Айде и аз да дам различно мнение та обърквацията да е по-пълна
За около 340лв. с доставката си взимаш това - http://www.ebay.com/itm/NIB-Daiwa-Caldi ... 3a6a258dfe , максимално здрава и дуракоустойчива спинингова макара произведена за японският пазар . При нея се очаква да се получи как при СОЛницата . Съвсем скоро тази Калдия се очаква да бъде спряна от производство и цената и със сигурност ще бъде по-висока от сега . Много интересна е политиката на Дайва последно време гледам . Спират от производство надеждните модели на поносима цена за сметка на скъпите такива и евтините които не си струва да се взимат но пък за сметка на това от тях печелят най-много
Инак от до тук предложените бих заложил на Сюроните и на второ място на Заубера . Хубавото на Калдията е че шпулата и при размер 3000 е по-голяма от на Сарагосата при размер 4000 но пък за сметка на това е доста по-лека ! В пъти по-балансирана от нея и пр. Общо взето за 360лв. има много по-сполучливи модели на Шимано които за жалост не се предлагат в БГ . Самата макара е много мощна и силно дуракоустойчива , не трябва да я пазиш от нищо , нормалната и поддръжка е да я измиеш под течаща вода когато много се омърля и да продължаваш да си ловиш .
пп - Сертейт за 700лв. може да се купи само от нашите си магазини , инак е на съвсем различни парета

пп - Сертейт за 700лв. може да се купи само от нашите си магазини , инак е на съвсем различни парета

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Искаш да кажеш че съм преебал хората ли, дай линк на нова такава за по малко пари.Павел Иванов написа:
- Павел Иванов
449лв. с доставката важи ли - http://www.ebay.com/itm/Daiwa-Certate-2 ... 415cf86ce2 ?!? Намират се и по-евтини ако се разтърси човек 

Павел Иванов
Павел Иванов
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Брат , нещо бъркаш макарите, аз имах впредвит този;Павел Иванов написа:449лв. с доставката важи ли - http://www.ebay.com/itm/Daiwa-Certate-2 ... 415cf86ce2 ?!? Намират се и по-евтини ако се разтърси човек
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=52239
Тоя дето си постнал ми се струва нисък клас.
Още не мога да се отърва от Шимано, влезнало ми е под кожата, и затова не съм в час със Дайвите.
Иначе специално за спининг освен Шимано и Дайва друго не остана.
-
- научил се да хвърля
например тази, гледай данните за 3000 и сравнявай:
http://www.ebay.com/itm/Daiwa-Certate-R ... 3a6a06b5b7
и е по-лека от твойта и драга и е 15.4 кг срещу 7 кг при твойта и шпулата е по-голяма и т.н.
сега да не се впрегнеш
А иначе леко смешно звучи примерно бмв 520 ама по-нисък клас. И никого не си преебал, една стока струва, точно толкова, колкото някой дава за нея...
и е по-лека от твойта и драга и е 15.4 кг срещу 7 кг при твойта и шпулата е по-голяма и т.н.
сега да не се впрегнеш

- jdbc
- вече хвърля и на тежко
kameti написа:например тази, гледай данните за 3000 и сравнявай:
и е по-лека от твойта и драга и е 15.4 ЛИБРИсрещу 7 кг при твойта и шпулата е по-голяма и т.н.
сега да не се впрегнеш![]()
А иначе леко смешно звучи примерно бмв 520 ама по-нисък клас. И никого не си преебал, една стока струва, точно толкова, колкото някой дава за нея...

По-скоро колега, ти гледай данните - макарата на колегата qno_zloo е CERTATE HYPER CUSTOM ...
-
- новобранец
Колега [petur60] това място нее в Българияр,в Гърция е на остров евия градът се казва Халкида и риболовствам в морето до един мост а там течението е адски силно когато има прилив или отлив а леферити взимат само тогава и само вътре в течението и повечето са с размери от 1 кг.до 6кг. за тях исползвам йозурита 13 см и рапали до 15 см. затова екселера се скапа за един сезон а страдика внос от щатите за два сезона можете и сами да си представити как се намотава в силното течение с толкова голями воблери затова сега искам да си взема нещо сносно.
надявам се, че отговора ми е задоволил твоето любопитство...
благодаря на колегити които се отзоваха до момента се колебая междо сертейта и калдия
Поздрави........
надявам се, че отговора ми е задоволил твоето любопитство...
благодаря на колегити които се отзоваха до момента се колебая междо сертейта и калдия
Поздрави........
Последно промяна от stradik на Пет Сеп 09, 2011 2:40 pm, променено общо 1 път.
Защо винаги когато съм на кеф ще се намери някой тапанар да ми развали настроението
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:

Ясно и точно, но от ЕГН-то някой хора се изказват неподготвениkameti написа:Андрей, спадам към групата, която няма да развали духовния ти мир. Сега спокоен ли си?Д-р Флекс написа:kameti написа:пак ти заявявам личното си мнение, че макарите на дайва под сертейт и на шимано под туин паура, не си заслужават парите. Доказаното решение е риоби заубер.
Умният човек се учи от грешките на другите, упорития от такива на свой гръб, глупавия...той не се учи.
Това е едно доста претенциозно и амбициозно заявление, колега. Сигурен ли си, към коя от трите групи, всъщност, спадаш?![]()
Моят сертейт, произведен в Япония, ми бе изпратен от САЩ (от приятел, като пакет под 30 $)и с транспорта, барабар с таксата от 2.40 лв, в пощата, ми легна на 448 лева. Март месец 2011 г. Съжалявам, че съм го намерил толкова евтино.Твоят да не е бил хипер къстъм? Щото те са на тази цена.
Човека пита, казал съм си личното мнение, той да си решава. А, че то не допада на някой, си е изцяло и само негов проблем. И затова панталоните ми имат два крачола. Отдавна не си купувам макари от България, поради факта, че тук са доста по-скъпи.

I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
- Павел Иванов
Имал си ама никъде преди това не си го споменалqno_zloo написа:... аз имах впредвит този;...

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- новобранец
Колеги в момента се колебая междо CERTATE или CALDIA на които е дал линковете колегата Павел Иванов също така ми хареса и това макаре CALDIA KIX 4000 COSTUM NEW ако някой е работил с тези модили моля нека се искаже всяко мнение ще ми бъде от полза
П.П. забравих да спомена ,че ще се ползва в морето
П.П. забравих да спомена ,че ще се ползва в морето
Защо винаги когато съм на кеф ще се намери някой тапанар да ми развали настроението
- Павел Иванов
Бялата Калдия е СОЛ за японският пазар , КIX е Адвантажа пак за японският пазар . По-добре СОЛ ако ще е за спининг
Никой от трите модела няма проблем с морето , КIX все пак е варианта на Z Адвантажа а и резервна шпула ще има но аз лично за спининг , при това натоварен , не бих го препоръчал .

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- новобранец
искрено ти благодаря за компетентните съвети Павеле още утре ще поръчам калдията
наслука и все големи риби
наслука и все големи риби

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Темата е много актуална и днес
нека да видим дали има нови подходящи модели за тежък спининг риболов за тези пари.

нека да видим дали има нови подходящи модели за тежък спининг риболов за тези пари.
валатът не най-лошото нещо на света
Към колегата Павел Иванов
Гледам една Калдия 3500Х и се чудя дали ще става за сомска макара в силно течение каквото е Маришкото?Струва ли си да я пробвам?
Благодаря...

Гледам една Калдия 3500Х и се чудя дали ще става за сомска макара в силно течение каквото е Маришкото?Струва ли си да я пробвам?
Благодаря...
- Павел Иванов
Нова или втора употреба ?
Като нова все още се произвежда за австралийският пазар , там доста си я тачат . По принцип е една много здрава макара . "Родилен" недостатък на цялата гама от вида е оста и донякъде стопа . Това са нещата които трябва да гледаш при покупка на второупотребление 3500х , кофтито е , че за да ги видиш трябва да разколачиш самата макара . Оста на моделите над 3000 все пак е що годе по-читава от на тези под този размер . Ако е нова и се хвърляй смело , при втора употреба е как при всичко втора употреба , има си рискове .
Като нова все още се произвежда за австралийският пазар , там доста си я тачат . По принцип е една много здрава макара . "Родилен" недостатък на цялата гама от вида е оста и донякъде стопа . Това са нещата които трябва да гледаш при покупка на второупотребление 3500х , кофтито е , че за да ги видиш трябва да разколачиш самата макара . Оста на моделите над 3000 все пак е що годе по-читава от на тези под този размер . Ако е нова и се хвърляй смело , при втора употреба е как при всичко втора употреба , има си рискове .
Павел Иванов
Павел Иванов