Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Още няколко питанки за влаченето/тролинга
Модератор: bobopeli
- barutchiata ©
- Администратор
Troli написа:Марко,не виждаш ли,че дадох препоръки на Джидибеце,но насреща нищо!Подпитва а отсреща-нотинг!Глупаците измреаа и останааме се со тарикато.Та така,кажи ми за да ти кажем и я!![]()
![]()
![]()
Троли мнооо глупости изписа бате.Траях те викам ,ша са усетш ама съм викал на празно.Земи си пий хапчетата ,че ще ти туря отново бан.Изживяваш се като господ , а като ти чета постовете си мноо бос в риболова.Чети си и не прави забележки на разбиращите .
- barutchiata ©
- Администратор
Troli написа:Марко,не виждаш ли,че дадох препоръки на Джидибеце,но насреща нищо!Подпитва а отсреща-нотинг!Глупаците измреаа и останааме се со тарикато.Та така,кажи ми за да ти кажем и я!![]()
![]()
![]()
Троли мнооо глупости изписа бате.Траях те викам ,ша са усетш ама съм викал на празно.Земи си пий хапчетата ,че ще ти туря отново бан.Изживяваш се като господ , а като ти чета постовете си мноо бос в риболова.Чети си и не прави забележки на разбиращите .
- jdbc
- вече хвърля и на тежко
Marco Polo , и аз така си мисля - пробвам с издължени примамки (написах по-напред какви, ще взема още) НО за мен основния проблем е, че не знам на каква дълбочина се намира примамката, т.е. аз добре обикалям подозрителните места, ама дали примамките ми не плуват нейде зад лодката ...Marco Polo написа:Мдааа... И аз бих задал същия въпрос, но явно тайната си е тайна, никой не споделя секрета.
jdbc, бих пробвал на воблер, който максимално прилича на естествената храна на бялата, 7-9 см. Светла окраска, син/сив гръб и светъл/бял корем с червеничко или оранжево... Ама нали съм пълен лаик...
Ето, това ми е най-голямата и единствена за сега - нека ме е срам!![]()
Слагам я заради воблера, да не си помисли някой, че се фукам![]()

- jdbc
- вече хвърля и на тежко
Troli, какво искаш да се случи отсреща ?Troli написа:Марко,не виждаш ли,че дадох препоръки на Джидибеце,но насреща нищо!Подпитва а отсреща-нотинг!Глупаците измреаа и останааме се со тарикато.Та така,кажи ми за да ти кажем и я!![]()
![]()
![]()
На 29-ти май хаписах в началото на темата(1-я пост), че "Ще имам възможност да ползвам една лодка на Лобош/Пчелина тази или другата седмца" ... и я ползвах, влачихме, но както съм написал по-натам "Мотора се развали и затова съвсем малко влачихмне, следващия път по-сериозно ще се подготвим."
Тва е - НЯМАМ собствена лодка, пробвах веднъж на Лобош-а но мотора се скапа и се прибрахме ... ще пробвам пак, но не зависи от мен и сигурно няма да е тоя месец

НЕ съм хващал риби, не съм тролил, но затова чета из нета, гледам филмчета, пиша тук и питам - за да съм по-подготвен следващия път и евентуално да имам по-големи шансове за успех.
И като цяло - хора, дайте да я караме по-кротко и да не хвърляме лимонката в кленефа

най-много бяла риба на Искъра съм хващал на 9см. РАПАЛА с цвят на костурче.
На един друг язовир съм имал най-много удари на 12см. РАПАЛА точно подобие на пъстърва(американка) с три тройки и със сачми вътре които дрънкат. За сега няма да казвам кой е втория язовир защото смятам след няколко дена да отида там за 1 седмица и ако няма удари на тролинг ще се съмнявам във всички вас дето четете този пост, че сте изловили хищника
На един друг язовир съм имал най-много удари на 12см. РАПАЛА точно подобие на пъстърва(американка) с три тройки и със сачми вътре които дрънкат. За сега няма да казвам кой е втория язовир защото смятам след няколко дена да отида там за 1 седмица и ако няма удари на тролинг ще се съмнявам във всички вас дето четете този пост, че сте изловили хищника

-
- новобранец
Re: Още няколко питанки за влаченето/тролинга
Колега jdbc на лобош излизат сулките по стената както пред бунгалата на воблер 7см.до 9см.газещ на около 3м.,но за съжаление големи не хванахме до 1.5кг.Обиколихме целия язовир ,но само по тези места имаше слука.Става въпрос за миналото лято от тази година нямам инфо!
Нека спазваме риболовните закони,за да има и утре риба!!!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Я да вкарам и аз няколко бързи въпроса, че има различни школи:
1. Найлон или плетеняк?
2. Ако е найлон - къФ размер?
3. Тролене по или срещу течението по река?
4. В края на линията - к'во? Вирбел, само катарамка, метален повод?
1. Найлон или плетеняк?
2. Ако е найлон - къФ размер?
3. Тролене по или срещу течението по река?
4. В края на линията - к'во? Вирбел, само катарамка, метален повод?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- кандидат преподавател
Да отбележа нещо в което съм убеден от опит: пръчките трябва да се с голяма акция да се избегне ефекта на амортисьора/пружинирането/ много по голям успех съм имал с твърди пръчки 150-200гр. акция,влакното трябва да е с минимална разтегливост най добре плетени но има и монофилни много добри,при добър воблер не използвам карабина с вирбел а го вързвам директно за хълката.Не използвам стоманен повод защото вероятноста да удари щука на тролинг е много малка,за реките както го пише по книгите рибата почти винаги седи или се движи срещо течението,
за да нападне примамката значи лодката трябва да се движи по течението.
за да нападне примамката значи лодката трябва да се движи по течението.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
В един руски филм за тролинг казаха изрично, че трябва да е моно-влакно, защото е по разтегливо и служи като амортисьор на първоначалния удар.Краси_поборника написа:...влакното трябва да е с минимална разтегливост най добре плетени...

Тактиките и техниките на река и язовир различни ли са?

Възможно ли е да има удар и срещу течението?
На колко метра зад лодката се пуска воблера?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!

-
- вече хвърля и на тежко
Аз лично за някои язовири, например Жребчево ВЕЧЕ ползвам стоманен повод след като воблера си замина с щуката. Ползвам волфрамов повод който от едната стара завършва с вирбел без карабинка, а от другата с карабинка, която е точно такава каквато се ползва по принцип за воблери. Много често когато из водата плуват различни боклуци и треви, вирбела на стоманения повод ги събира на педя пред воблера и не е необходимо постоянно да се вади и разпъва.
Относно влакната, задължително ползвам плетено. Моно бих сложил единствено ако е с по-голяма дебелина.
Относно колко се отпуща воблера зад лодката. За язовири от 30 до 60 метра, много рядко повече. Наи често около 50 метра.
За река си мисля, че дистанцията не бива да превишава 30, максимум 40 метра.
Относно влакната, задължително ползвам плетено. Моно бих сложил единствено ако е с по-голяма дебелина.
Относно колко се отпуща воблера зад лодката. За язовири от 30 до 60 метра, много рядко повече. Наи често около 50 метра.
За река си мисля, че дистанцията не бива да превишава 30, максимум 40 метра.